نحوه رنگ آمیزی ساختمان

رنگ‌ آمیزی ساختمان یکی از موثرترین راه‌ها برای افزایش زیبایی ظاهری و محافظت از دیوارها در برابر آسیب‌های محیطی است. چه قصد دارید یک رنگ کهنه را تازه کنید و چه بخواهید رنگ‌بندی کلی را تغییر دهید، یادگیری نحوه رنگ‌آمیزی ساختمان به شکل درست می‌تواند در زمان و هزینه صرفه‌جویی کند و باعث شود نتیجه‌ای بادوام و حرفه‌ای داشته باشید. در این راهنما، شما را با هر آنچه باید در مورد رنگ‌آمیزی سطوح داخلی و خارجی بدانید، آشنا خواهیم کرد.

از انتخاب رنگ و ابزار مناسب گرفته تا آماده‌سازی سطوح و اجرای صحیح لایه‌ها، رنگ‌آمیزی ساختمان نیازمند دقت و آمادگی قبلی است. با روش‌های درست، حتی افراد مبتدی هم می‌توانند نتیجه‌ای در حد حرفه‌ای کسب کنند. برای خرید اینترنتی رنگ ساختمانی، به سایت فروشگاه اینترنتی مینیاتور ایران مراجعه کنید. در ضمن شما از طریق شماره تماس ۶۷۱۳۳-۰۲۱ می‌توانید سفارش خود را ثبت نمایید.

زمان خواندن: ۹ دقیقه

نحوه رنگ آمیزی ساختمان

چرا ساختمان‌ها رنگ آمیزی می‌شوند؟ صرف نظر از اینکه نمای داخلی و بیرونی ساختمان از گچ، چوب، بلوک بتنی یا فلز باشد، رنگ یک سپر محافظ است که به کاهش تخریب آن کمک می‌کند. رنگ رطوبت و مواد شیمیایی خورنده را از بین می‌برد، اشعه‌های مضر ماوراء بنفش خورشید را مسدود می‌کند و می‌تواند به عایق بودن در برابر اثرات مضر دماهای شدید کمک نماید.

رنگ کردن ساختمان

منظور از نقاشی ساختمانی  یا رنگ کردن ساختمان چیست؟ نقاشی ساختمان به کارهای رنگ آمیزی اطلاق می‌شود که در سازه‌های مسکونی یا تجاری صورت می‌گیرد. این مرحله از فرآیند ساخت و ساز برای افزایش ظاهر و محافظت از ساختمان بسیار مهم است. بنابراین هدف از نقاشی شامل بهبود ظاهر ساختمان و محافظت از آن در برابر آسیب آب، خوردگی، حشرات و کپک می‌شود.

طرح‌های جدید رنگ آمیزی ساختمان

طرح و رنگ‌های مختلفی در بازار وجود دارد که شما می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. یکی از راه‌های جذاب برای تزئین دکوراسیون داخلی، استفاده از پتینه کاری است. پتینه کاری یک راه جدید و مدرن برای ایجاد محیط نوستالوژیک و قدیمی است که در گذشته وجود داشت. با این حال، اجرای پتینه کاری سخت و پیچیده است و شما به راحتی نمی‌توانید آن را انجام دهید. بهترین راه این است که طرح پتینه را اتخاب و آن را به دست‌های ماهر یک نقاش بسپارید.

از دیگر طرح‌‌های جدید رنگ‌آمیزی می‌توان به نقاشی با شابلون، نقاشی با غلطک طرح دار و نقاشی با اسفنج اشاره کرد. هر کدام از این روش‌ها، شیوه اجرایی خود را دارند. تنها فراموش نکنید که پس از اتمام کارتان، ابزارها را بشویید و اجازه دهید خشک شود.

رنگ کاری ساختمان

رنگ‌ها مخلوطی از رنگدانه‌ها و چسب‌ها هستند که عموما به صورت مایع امکان دسترسی دارند. انواع مختلف رنگ‌ها و کاربرد آن‌ها در ساخت موضوع مهمی است. هنگامی که رنگ‌ها روی یک سطح اعمال می‌شوند، یک لایه جامد تشکیل می‌دهند. این لایه رنگ از سطح در برابر بسیاری از خطرات مانند خوردگی، مواد شیمیایی و غیره محافظت می‌کند.

وسایل رنگ آمیزی ساختمان

نحوه رنگ آمیزی ساختمان

در این بخش قصد داریم لوازم مورد نیاز برای رنگ آمیزی را معرفی کنیم؛ این وسایل شامل موارد زیر می شود:

  • گچ، سوهان رنگ، بلوک سنباده (در صورتی که قصد دارید قبل از رنگ، دیوار را تعمیر کنید.)
  • اسفنج بزرگ و صابون شکر برای تمیز کردن دیوار
  • پارچه
  • نوار چسب کاغذی یا نقاشی
  • سینی رنگ
  • قاب غلطکی و روکش غلطکی
  • قلم مو رنگ
  • نردبان

انتخاب رنگ

نحوه رنگ آمیزی ساختمان

قبل از شروع رنگ آمیزی، باید رنگ مناسب دیوار خود را انتخاب کنید. معمولا رنگ های مبتنی بر آب بهترین رنگ برای دیوار هستند. اما برای قسمت هایی مانند در ها و پنجره ها بهتر است که از رنگ روغنی استفاده کنید.

همچنین در مورد نحوه رنگ آمیزی ساختمان خوب است به این موضوع اشاره کنیم که یک لیتر رنگ برای رنگ آمیزی حدودا ۴ متر مربع کافی است. در ضمن اگر قصد دارید دیوار های طرح دار را رنگ آمیزی کنید؛ به ۲۰ درصد رنگ بیشتری نیاز دارید.

مراحل کار

نحوه رنگ آمیزی ساختمان
  1. تعمیر دیوار

هر ترک روی دیوار قبل از رنگ آمیزی باید تعمیر شود. برای این که بتوانید ترک های دیوار را تعمیر کنید؛ از گچ استفاده کنید. ترک های عمیق ممکن است که به دو لایه گچ نیاز داشته باشند.

بعد از استفاده از گچ و خشک شدن آن، از سنباده برای صاف کردن دیوار استفاده کنید. در ضمن برای این که با نحوه رنگ آمیزی ساختمان آشنا شوید خوب است بگوییم مکان هایی مانند اطراف پنجره و در نیز، نیاز به سنباده کشیدن دارند تا سطح صاف تری داشته باشند.

  1. تمیز کردن دیوار

برای این که بتوانید نتیجه خوبی بگیرید؛ حتما باید تمامی دیوار های خانه را تمیز کنید. هر چه گرد و غبار و چربی که روی دیوار وجود دارد را تمیز کنید. تمیز بودن دیوار باعث می شود که رنگ بهتر به دیوار جذب شود و کمتر حباب های رنگ روی دیوار ایجاد شوند.

برای این که بهتر نحوه رنگ آمیزی ساختمان را یاد بگیرید خوب است بگوییم که می توانید برای تمیز کردن دیوار از اسفنج و صابون شکر و آب استفاده کنید.

  1. آماده کردن اتاق

یکی از مراحل بسیار مهم که خیلی از افراد به آن توجهی نمی کنند؛ مرحله آماده کردن اتاق برای رنگ آمیزی است. برای این که هیچ رنگی روی وسایل خانه شما در هنگام رنگ آمیزی نریزد؛ همه آن ها را از محلی که قرار است رنگ شود خارج کنید. با این کار راحت تر می توانید روی رنگ آمیزی تمرکز کنید. اگر امکان جا به جایی مبلمان را ندارید؛ آن را در جایی قرار دهید که زیاد سر راه نباشد.

برای این که با نحوه رنگ آمیزی ساختمان آشنا شوید؛ باید از کمی نوار چسب کاغذی یا نقاشی برای سطوحی که نمی خواهید رنگ شوند استفاده کنید. این مکان ها معمولا شامل قسمت هایی مانند پریز های برق می شوند که نباید در هنگام رنگ آمیزی رنگی روی آن ها بریزد.

دقت داشته باشید برای این که بتوانید از چکه کردن رنگ روی سطح زمین جلوگیری کنید؛ باید کاملا کف را بپوشانید. در ضمن تهویه اتاق نیز باید مناسب باشد تا به خشک شدن بهتر رنگ کمک کند.

  1. رنگ کردن سقف

برای آشنایی با نحوه رنگ آمیزی ساختمان باید بدانید که رنگ آمیزی باید از سقف شروع شود. شما می توانید برای رنگ آمیزی سقف از غلطک های مخصوص آن استفاده کنید. اما دقت داشته باشید که در هر حال نیاز به یک نردبان دارید. برای رنگ آمیزی لبه های سقف نیز از قلم مو زاویه دار استفاده کنید. با این کار ها به خوبی می توانید سقف خود را رنگ آمیزی کنید. فقط این نکته را فراموش نکنید که بعد از رنگ آمیزی حتما قلم مو خود را بشویید.

  1. رنگ کردن زیر تاق

مرحله بعدی، رنگ کردن زیر تاق، در و لبه های پنجره ها است. بهترین رنگی که می توانید برای این قسمت ها استفاده کنید؛ رنگ های روغنی هستند.

بیشتر بخوانید: انواع رنگ روغنی دیوار و کاربردهای هر کدام

  1. نحوه رنگ کردن دیوار

مرحله بعدی که برای آشنایی با نحوه رنگ آمیزی ساختمان باید بدانید؛ نحوه رنگ کردن دیوار است. اول از همه مطمئن باشید که تمام کف را با پارچه پوشانده اید. برای این که دیوار را رنگ آمیزی کنید؛ نیاز به دو وسیله دارید. یکی قلم مو است و دیگری غلطک. اول با قلم مو شروع به رنگ آمیزی کنید و تمام قسمت هایی که فکر می کنید غلطک به آن ها نمی رسد را رنگ کنید. بعد از رنگ کردن دیوار حتما قلم مو های خود را بشویید.

رنگ کردن تخته های دامن
  1. رنگ کردن قرنیز

مرحله آخری که در نحوه رنگ آمیزی ساختمان باید در مورد آن بدانید؛ نحوه رنگ کردن قرنیز است. از آن جایی که قرنیز ها به سطح زمین نزدیک هستند؛ بسیار مهم است که فرش یا کف نزدیک به قرنیز را بپوشانید تا رنگ به طور اتفاقی بر روی آن نریزد. اگر در هنگام رنگ آمیزی قرنیز رنگ دیوار خشک شده است؛ دیوار را هم بپوشانید تا اتفاقی برای آن نیفتد.

  1. اتمام کار

بعد از این که رنگ ها خشک شدند؛ نوار چسب کاغذی یا نقاشی را از تمام سطوحی که چسبانده اید جدا کنید. پارچه هایی که روی زمین پهن کرده اید را بردارید. دقت داشته باشید که روی پارچه ها هیچ رنگی نباشد. اگر مطمئن هستید که رنگ کاملا خشک شده است؛ می توانید وسایل روی دیوار را برگردانید و مبلمان خود را دوباره در جای قبلی بگذارید.

جمع‌بندی

در این مقاله در مورد نحوه رنگ آمیزی ساختمان صحبت کردیم و برای درک بهتر شما مرحله به مرحله در مورد آن توضیح دادیم. برای این که بتوانید به نتایج بهتری دست پیدا کنید سعی کنید از رنگ های با کیفیت استفاده کنید. در روز های بارانی یا ابری کار رنگ آمیزی را شروع نکنید. در ضمن قبل از استفاده از رنگ آن را به خوبی هم بزنید تا قوام رنگ حفظ شود.

سوالات متداول

چه نوع رنگی برای دیوارهای داخلی و خارجی مناسب است؟
برای دیوارهای داخلی، از رنگ‌های پایه آب مانند اکریلیک استفاده کنید چون زود خشک می‌شوند و بوی کمتری دارند. برای فضای بیرونی، از رنگ‌های مقاوم در برابر شرایط جوی مانند رنگ اکریلیک نما و روغنی استفاده کنید که در برابر نور خورشید، باران و تغییرات دما دوام می‌آورند.

آیا باید قبل از رنگ‌آمیزی، دیوار را پرایمر بزنیم؟
بله، پرایمر زدن مهم است، به‌ویژه روی دیوارهای گچی جدید، سطوح وصله‌شده یا زمانی که رنگ تیره یا براق را می‌پوشانید. استفاده از پرایمر باعث می‌شود رنگ بهتر بچسبد و یکنواخت‌تر به نظر برسد.

چند لایه رنگ نیاز است؟
معمولا دو لایه رنگ برای پوشش‌دهی یکنواخت و دوام بهتر توصیه می‌شود. البته برخی رنگ‌های با کیفیت بالا ممکن است فقط با یک لایه نیز پوشش مناسب بدهند.

برای رنگ‌ آمیزی ساختمان به چه ابزارهایی نیاز داریم؟
ابزارهای مناسب شامل قلم‌ مو، غلطک، نوار چسب کاغذی، کاور چسبدار برای محافظت از کف، سینی رنگ، نردبان و در صورت نیاز پیستوله برای سطوح بزرگ.

بهترین زمان برای رنگ‌آمیزی نمای بیرونی ساختمان چه موقع است؟
بهترین زمان بهار یا اوایل پاییز است؛ زمانی که دما بین ۱۰ تا ۲۹ درجه سانتی‌گراد و رطوبت هوا در شرایط پایین قرار دارد.

رنگ‌ آمیزی کامل ساختمان چقدر زمان می‌برد؟
بستگی به اندازه ساختمان و نوع کار دارد. رنگ‌ آمیزی داخلی ممکن است ۳ تا ۷ روز طول بکشد، در حالی که نقاشی بیرونی ممکن است ۱ تا ۲ هفته زمان ببرد.

آیا می‌توان روی رنگ قدیمی بدون سنباده‌کاری، رنگ زد؟
بله، اما فقط در صورتی که سطح در وضعیت خوبی باشد. بهتر است سطح را به خوبی تمیز کنید، نقاط پوسته‌ شده را بردارید و اگر سطح براق است، کمی سنباده بزنید تا رنگ جدید بهتر بچسبد.

    ممکن است شما دوست داشته باشید