آموزش نقاشی ساختمان با رنگ پلاستیک
آموزش نقاشی ساختمان با رنگ پلاستیک چگونه است؟ رنگ آمیزی اتاق، یکی از ساده ترین و کم هزینه ترین راه ها برای نوسازی یا تغییر کامل ظاهر اتاق است. نقاشی داخلی می تواند یک پروژه ساده و مقرون به صرفه باشد؛ اما آماده سازی مناسب سطوح رنگی شما، مهم است. نکته مهم در این کار این است که اگر می خواهید یک نتیجه حرفه ای داشته باشید؛ باید به آستر کاری دقت کنید؛ زیرا رنگ آمیزی بدون آستر می تواند منجر به ظاهر ناهموار و همچنین ترک خوردگی شود.
وقتی نوبت به رنگ آمیزی میرسد؛ پیروی از چند استراتژی ساده به اطمینان از این که دیوار شما تا حد امکان صیقلی به نظر می رسد کمک می کند. در ادامه با آموزش نقاشی ساختمان با رنگ پلاستیک به شما کمک خواهیم کرد که بهترین روش را برای رنگ کردن دیوار های خود، بیاموزید.
(اگر تمایل به خرید و بررسی قیمت رنگ پلاستیک دارید، میتوانید از محصولات متنوع موجود در مینیاتور دیدن کنید)
نقاشی ساختمان ساده
ساده بودن در نقاشی به معنای بی ارزش بودن نیست بلکه برعکس، بیشتر نشاندهنده مینیمال بودن یک ساختمان به ویژه در دنیای مدرن است. به همین خاطر رنگ پلاستیک بهترین گزینه برای نقاشی ساختمان ساده محسوب میشود.
البته منظور ما از رنگ پلاستیک، همان رنگی است که قابلیت شستشو دارد که میتوان در کشورهای پیشرفته مشاهده کرد. در حالی که رنگ پلاستیک تولید شده در ایران، چنین قابلیتی ندارد و نمیتوان آن را با آب و مواد شوینده تمیز کرد. زیرا رنگ پلاستیک ایرانی، ضد آب نیست.
نقاشی پلاستیک
رنگهای پلاستیک، پوششی مات و دارای بافت به دیوارها میدهند و در نتیجه آنها را باشکوه نشان میدهند. این نوع رنگ ساختمانی قابل شستشو نیست اما قیمت آن نسبت به رنگ روغنی و اکریلیک، بسیار پایین است. در نتیجه استفاده از رنگ پلاستیک، هزینه نهایی شما را کاهش میدهد.
با این حال، توصیه ما این است که رنگ پلاستیک را برای سقف ساختمان استفاده کنید. در اصل استفاده از رنگ پلاستیک غیر قابل شستشو، برای نقاط غیر قابل تردد که امکان کثیف شدن آنها پایین است، توصیه میشود.
آموزش نقاشی ساختمان با رنگ پلاستیک
آیا برای اجرای رنگ پلاستیک، نیاز به آموزش هست؟ بله، این رنگ هم به مانند سایر رنگهای ساختمانی، نیاز به آموزش دارد تا بتوان به بهترین شکل اجرا شود. آموزش نقاشی ساختمان با رنگ پلاستیک، از شیوه ترکیب آن با آب شروع میشود. شما باید بدانید برای ساخت رنگ پلاستیک، چه مقدار آب نیاز است.
در مرحله اول، شما باید نسبت اختلاط رنگ پلاستیک و آب را به ترتیب ۶۰ و ۴۰ در نظر بگیرید. یعنی ۶۰ درصد سینی رنگ با رنگ پلاستیک و ۴۰ درصد با آب پر شود. سپس میتوانید اقدام به مخلوط کردن آب و رنگ کنید. بنابراین در یک مثال ساده، برای یک کیلوگرم رنگ پلاستیک، به ۴۰۰ گرم آب نیاز است.
از طرفی، برخی رنگهای تولید شده در ایران به ویژه رنگ پلاستیک، از غلظت کافی برخوردار نیست. بنابراین اینجاست که شما نباید به فرمول بالا اکتفا کنید. اگر مشاهده کردید که رنگ پلاستیک خیلی رقیق است، نیاز نیست که از فرمول ۶۰ به ۴۰ استفاده نمایید. بهتر است مقدار کمی آب در رنگ مخلوط کنید که این هم به صورت چشمی میتوانید آن را تشخیص دهید.
دومین موضوع در آموزش نقاشی ساختمان با رنگ پلاستیک، زمان خشک شدن رنگ است. همه ما میدانیم که اجرای انواع رنگهای ساختمانی با قلم مو، غلطک و پیستوله انجام میشود اما ممکن است خیلی از افراد اطلاع نداشته باشند که مدت زمان خشک شدن رنگ پلاستیک چقدر است. اینکه چه زمانی باید لایه دوم رنگ پلاستیک را اعمال کرد؟ در نهایت یک دیوار ساختمانی، به چند لایه رنگ پلاستیک نیاز دارد؟
اول اینکه زمان خشک شدن رنگ پلاستیک حداکثر یک ساعت است. یعنی پس از یک ساعت، به طور کامل خشک میشود. اینجاست که شما میتوانید لایه دوم رنگ را بر روی دیوار اجرا کنید. از نظر تعداد لایه رنگ نیز باید یادآوری کنیم که رنگ پلاستیک به دلیل پوششدهی پایین، باید در ۳ تا ۴ لایه اجرا شود. در صورتی که رنگ پس زمینه از رنگ روغنی بود، ابتدا دیوار را یک بار سنباده بزنید و سپس آن را با ۳ تا ۴ لایه رنگ پلاستیک، رنگآمیزی نمایید.
طریقه رنگ زدن دیوار با رنگ پلاستیک
چگونه از رنگ پلاستیک روی دیوار استفاده کنیم؟ برای اجرای اصولی رنگ زدن دیوار با رنگ پلاستیک، مراحل زیر را دنبال کنید:
۱- قبل از استفاده از پرایمر، سطح را با کاغذ سنباده یکدست کنید.
۲- پرایمر را بمالید و اجازه دهید تا ۲۴ ساعت خشک شود.
۳- پس از آن مقدار لازم آب را در رنگ پلاستیک مخلوط کرده و با قلم مو، پیستوله یا غلطک روی آن بزنید.
۴- در نظر داشته باشید که آب موجود در رنگ با قرار گرفتن روی دیوار یا سطح مورد نظر تبخیر میشود.
۵- در حین استفاده از رنگ مطمئن شوید که قلم مو، غلطک یا پیستوله را به صورت یکنواخت اعمال میکنید.
مسائل مهم در آموزش نقاشی ساختمان با رنگ پلاستیک
ویژگی های رنگ پلاستیک
رنگ امولسیونی (emulsion) که حاوی نسبت بیشتری از پلاستیک است؛ معمولاً به عنوان رنگ پلاستیک شناخته میشود. این رنگ، بر پایه اکریلیک است که منجر به مات و صاف شدن روکش دیوار ها میشود. هرچه قدر که مقدار پلاستیک در رنگ افزایش مییابد؛ پس از پایان کار می توانیم ویژگی هایی از قبیل صافی و پوشش ابریشمی را بیشتر و ملموس تر مشاهده کنیم.
علاوه بر این، یکی از رایج ترین خواص این نوع رنگ آن است که وقتی رنگ پلاستیک بر روی پوست بریزد به سادگی با آب پاک خواهد شد. رنگ های پلاستیکی این ویژگی ذاتی را دارند که خود را برای سال های طولانی صیقلی و نو نگه می دارند؛ آن ها در برابر کشش ملایم مقاوم هستند و با تنوع رنگی زیادی در بازار موجود می باشند.
بیشتر بخوانید: معرفی بهترین رنگ پلاستیک برای سقف و دیوار
مراحل نقاشی ساختمان با رنگ پلاستیکی
در ادامه با تفکیک مراحل رنگ آمیزی، به سادگی نقاشی ساختمان با رنگ پلاستیک را به شما آموزش خواهیم داد.
-
آماده سازی محیط، ابزار و رنگ ها
پوشاندن سطوح و وسایل: برای شروع ترجیحا اسباب و وسایل خانه را به دور از دیوار ها قرار دهید و روی آن ها را بپوشانید. روی کف را هم با پارچه یا پلاستیک بپوشانید و تمام رنگ ها و ابزار رنگ آمیزی خود را روی آن قرار دهید تا مکان یا وسیله ای آسیب نبیند.
چسباندن نوار چسب کاغذی یا نقاشی: اگر تجربه اول شما در رنگ آمیزی است؛ پس شاید رنگ آمیزی در یک خط مستقیم سخت باشد؛ پس تمام مرز ها را با برچسب های صاف پوشش دهید تا در دقت کار به شما کمک کند.
رنگ را مخلوط کنید: حتما قبل از شروع استفاده از رنگ ها به کمک یک میکسر آن ها را خوب مخلوط کنید تا یک رنگ یکدست داشته باشید؛ دقت کنید که قوطی رنگ را زیاد تکان ندهید تا رنگ های خشک شده داخل رنگ نریزد و یکدستی رنگ را خراب نکند.
دیوار های خود را آماده کنید: یک سطح صاف و بی نقص به کیفیت کار شما بسیار کمک می کند؛ پس حتما ناهمواری های سطح را به کمک بتونه کاری و سمباده زدن از بین ببرید و برای نتیجه بهتر در نهایت گرد و غبار را بگیرید.
-
بتونه کاری
مرحله بتونه کاری در فرآیند آموزش نقاشی ساختمان با رنگ پلاستیکی بسیار مهم است؛ زیرا که زیر ساخت کار شماست؛ پس این کار را لطفا با دقت انجام دهید؛ ابتدا نوار های کناری را به کمک قلم مو با آستر خوب بپوشانید و بعد شروع به آغشته کردن غلتک کنید و با غلتک ابتدا روی دیوار یک (W) بزرگ رسم کنید و روی آن را با حرکات منظم و صاف از آستر بپوشانید. این روال را ادامه دهید تا تمام دیوار شما از آستر پوشیده شود. باید یک روز صبر کنید تا آستر شما کامل خشک شود.
-
رنگ آمیزی
تمام مراحل رنگ آمیزی همانند مراحل انجام بتونه کاری انجام می شود و تفاوتی ندارد؛ به این صورت که ابتدا رنگ کردن حاشیه ها با قلم مو انجام می شود و بعد به کمک غلتک و روش (w) تمام سطح را رنگ آمیزی می کنید و در نهایت هم دوباره باید زمانی را برای خشک شدن رنگ در نظر بگیرید و در نهایت دیوار شما به رنگی که خودتان دوست داشتید در آمده است.
مزایا و معایب رنگ پلاستیکی
مزایا:
- در این رنگ ها مواد سمی کمتری استفاده شده است؛ بنابراین بی بو هستند.
- بهترین انتخاب برای نقاش ها هستند؛ زیرا که بسیار راحت و ساده استفاده می شوند.
- رنگ پلاستیکی برای تمام سطوح چوبی، شیشه ای و بتونی قابل استفاده می باشد.
- نتیجه رنگ آمیزی با رنگ پلاستیکی بسیار صاف تر و صیقلی تر است.
- رنگ های روشن این جنس رنگ، قابلیت انعکاس قوی نور آفتاب را دارند.
- به راحتی با یک پارچه نخی نمناک تمیز میشود.
- حتی با تابش مستقیم نور آفتاب هم ترک نمیخورد.
معایب:
- رنگ پلاستیکی در یک فضای مرطوب به تدریج خشک میشود.
نکاتی مهمی که در آموزش نقاشی ساختمان با رنگ پلاستیکی باید بدانید
برای صرفه جویی در هزینه، رنگ را حتی بیشتر از نیازتان خریداری کنید. رنگ را در ظرف تمیزی بریزید و از آن استفاده کنید و قبل از استفاده آن را کاملا تکان دهید. قبل از رنگ آمیزی، هرگونه مشکل سطحی موجود مانند ترک و نشت را تعمیر کنید. اطمینان حاصل کنید که رنگ را از فروشگاه معتبر و قابل اطمینانی خریداری کردید. مطمئن شوید که فروشگاه علاوه بر خرید شما باز هم مقداری از همان رنگ را برای فروش دارد. اگر می خواهید از پرایمر ها یا لایه های زیرین استفاده کنید؛ مطمئن شوید که بهترین کیفیت ممکن را دارند. رنگ ریخته شده یا پاشیده شده را تا زمانی که هنوز خیس است به کمک آب پاک کنید تا اثری از آن نماند.
نتیجه گیری
در این مقاله تلاشمان بر این موضوع بوده که به ساده ترین روش ها و به کمک ساده ترین تکنیک ها موضوع آموزش نقاشی ساختمان با رنگ پلاستیکی را به شما ارائه دهیم. از ویژگی های رنگ پلاستیکی، مزایا و معایبش گفتیم و سعی کردیم که به شناخت بهتر شما از رنگ های پلاستیکی کمک کنیم و گام به گام یاد بگیرید که چگونه با وسایل ساده و ابتدایی خودتان به راحتی فرآیند رنگ آمیزی را انجام دهید.