انواع رنگ ساختمانی چیست؟
رنگ ساختمانی چیست و انواع رنگ ساختمانی کدام است؟ رنگ آمیزی ساختمان یکی از راههایی است که در زیباسازی ساختمان و دیزاین منزل شما تاثیر بسزایی دارد. برای انتخاب اینکه کدام رنگ مناسب دیوار خانه شماست، باید درباره انواع رنگ ساختمانی اطلاعات بیشتری جمعآوری کنید. انواع رنگ ساختمانی شامل رنگ روغنی، رنگ اکریلیک و رنگ پلاستیک میشود. در ضمن رنگهایی مانند رنگ مولتی کالر، رنگ نسوز و رنگ نانو، جزو خانواده رنگهای جدید ساختمانی است که در این مقاله به هر کدام از آنها میپردازیم. در این مقاله قصد داریم در خصوص انواع رنگ ساختمانی و شیوه رنگ آمیزی ساختمان صحبت کنیم.
انواع رنگ ها
رنگها به دو نوع ساختمانی و صنعتی تقسیم میشود. رنگهای ساختمانی شامل رنگهای پایه آب و حلال است که اغلب برای نمای داخلی و خارجی دکوراسیون خانه مورد استفاده قرار میگیرد. رنگهای صنعتی گستره زیادتری نسبت به رنگهای ساختمانی دارند که برخی از آنها شامل رنگ پلی یورتان، اپوکسی و … میشود.
از طرفی انواع رنگها به فامهای موجود نیز گفته میشود. فام موجود یعنی رنگهایی که از ترکیب رنگ قرمز، آبی و زرد به دست میآیند. به طور مثال میتوان به رنگهای طیف گرم، سرد و خنثی اشاره کرد. مانند رنگ بنفش، نارنجی، طوسی، مشکی و … .
رنگ ساختمانی
رنگ ساختمانی به رنگهایی گفته میشود که برای نمای داخلی و خارجی خانه مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع رنگهای بر پایه آب و حلال هستند که برای رقیق کردن آنها، یا به آب یا به تینر نیاز است. اغلب رنگهای ساختمانی مانند رنگ روغنی و اکریلیک، برای پوشش دیوار نمای داخلی و خارجی مناسب هستند. در حالی که رنگ پلاستیک ساختمانی، اغلب برای سقف ساختمان و مکانهای غیر قابل تردد مناسب است.
انواع رنگ ساختمان
رنگهای ساختمانی تنوع بالایی دارند. یعنی شما به راحتی میتوانید نوع پایه آب و نوع حلال آن را تهیه و مورد استفاده قرار دهید. برخی از انواع رنگ ساختمانی شامل رنگ روغنی، رنگ اکریلیک و رنگ پلاستیک است.
انواع رنگ ساختمانی
رنگ ساختمانی به دو دسته پایه حلال و پایه آب تقسیمبندی میشود. رنگهای حلال به رنگهایی گفته میشود که برای رقیق کردن آن نیاز به حلال روغنی نیاز است. مطرحترین حلال روغنی شامل تینر روغنی میشود که برای رقیق کردن رنگ روغنی مورد استفاده قرار میگیرد.
دسته دوم رنگهای ساختمانی به نام رنگ پایه آب شناخته میشود. رنگ پایه آب یعنی رنگ به وسیله آب رقیق میگردد. انواع رنگ پایه آب شامل رنگ اکریلیک و پلاستیک است که سازگاری بالایی با محیط زیست دارد.
انواع رنگ آمیزی ساختمان
رنگآمیزی ساختمان به انواع مختلفی تقسیمبندی میشود که شما باید تعیین کنید کدام یک مناسب محیط خانه شما است. به طور مثال، رنگ روغنی برای محیط مرطوب و دارای نم بالا در نظر گرفته میشود. در حالی که رنگ اکریلیک برای محیط متعادل که نه سرد است و نه گرم، کاربرد دارد. اگرچه میتوان هر کدام از رنگهای روغنی و اکریلیک به عنوان رنگ ساختمانی در انواع محیط استفاده کرد اما توصیه کارشناسان رنگ این است که این مقررات را رعایت کنید.
رنگ ساختمانی اکریلیک
اگر به دنبال یک رنگ پایه آب قابل شستشو و سازگار با محیط زیست هستید، پیشنهاد میکنیم از رنگ ساختمانی اکریلیک استفاده کنید. این رنگ تمام مزایای رنگ روغنی را دارد؛ با این تفاوت که رقیق شدن رنگ اکریلیک به وسیله آب انجام میشود. در ضمن رنگ اکریلیک مقاومت بالایی در برابر رطوبت، قارچ و نور خورشید دارد. برای اطلاع از قیمت رنگ اکریلیک ساختمان و نحوه خرید، به وب سایت مینیاتور مراجعه کنید.
رنگ ساختمانی روغنی
یکی از رنگهای قدرتمند پر کاربرد در ساختمان، رنگ روغنی است. این رنگ در برابر هرگونه عوامل شیمیایی، آب، رطوبت و نور خورشید، مقاومت بالایی از خود نشان میدهد. رنگ روغنی مانند رنگ اکریلیک، قابلیت شستشو دارد و گرد و غبار کمتری به خود جذب میکند. برای اطلاع از قیمت رنگ روغنی در ابعاد مختلف، به وب سایت مینیاتور مراجعه کنید.
بهترین رنگ پلاستیک ساختمانی
وقتی درباره رنگ پلاستیک حرف میزنیم، منظور رنگ پایه آب است که قابلیت شستشو ندارد. آب تنها گزینه برای رقیق کردن رنگ پلاستیک است؛ یعنی پیش از رنگ آمیزی با رنگ پلاستیک، حتما رنگ خود را به اندازه یکسوم تا یکدوم رنگ، اضافه کنید و هم بزنید. وقتی رنگ به طور کامل هم زده شد، شما میتوانید از آن برای نقاشی کردن دیوار استفاده نمایید. برای اطلاع از قیمت رنگ پلاستیک و نحوه خرید تخفیف دار، به وب سایت مینیاتور مراجعه کنید.
رنگ ساختمانی با حلال آب
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، رنگ ساختمان با حلال آب، شامل رنگ اکریلیک و رنگ پلاستیک میشود. برای اجرای رنگهای ساختمانی حلال اب، کار سخت و پیچیدهای پیش رو ندارید و شما به راحتی میتوانید پس از تهیه رنگ، قلم مو یا غلطک رنگ به همراه کاور رنگ، سینی رنگ و سایر وسایل مورد نیاز، رنگ مورد علاقه خود را بر روی دیوار پیاده کنید.
رنگ ساختمانی بدون بو
خیلی از شما سوال میپرسید که آیا رنگ بدون بو وجود دارد؟ در جواب باید بگوییم که خیر، هیچ رنگی به طور مطلق فاقد بو نیست. همه انواع رنگهای برای مقدار کمی هم که شده، بو دارند. با این حال رنگ روغنی بیشترین بو را دارد و رنگ پلاستیک کمترین بو. رنگ اکریلیک هم به مانند رنگ پلاستیک، بوی کمی دارد که خیلی زننده نیست.
رنگ ساختمانی جدید
۱- رنگ نانو
تفاوت رنگ نانو با سایر رنگهای ساختمانی چیست؟ این سوالی است که خیلی از شما به دنبال پاسخ آن هستید. مهمترین تفاوت رنگ نانو با سایر رنگها، فناوری بالای تولید این محصول است. همچنین رنگ نانو ضد آب است و در برابر هر گونه عوامل محیطی مقاومت میکند. این رنگ سازگاری بالایی با محیط زیست دارد؛ بنابراین شما میتوانید از این محصول در نقاط مختلف استفاده کنید.
۲- رنگ مولتیکالر
این رنگ شامل چندین رنگ مختلف است که پس از اجرا بر روی سطح مورد، هر کدام از رنگها به صورت رگه رگه دیده میشوند. از جمله مزیتهای رنگ مولتی کالر میتوان به دوام و پایداری بالای آن در برابر گرد و خاک در محیطهای پر تردد است. با این حال رنگ مولتی کالر ضد آب نیست و قابلیت شستشو ندارد. برای اطلاع از قیمت این رنگ و نحوه خرید آن، با ما تماس بگیرد.
۳- رنگ نسوز
اگر به دنبال یک رنگ ضد حریق و آتشسوزی هستید، رنگ نسوز بهترین انتخاب است. این رنگ قابلیت این را دارد تا دیوار شما را تا چندین ساعت در برابر آتش محافظت کند. لازم به توضیح است که برای رقیق کردن این رنگ، از حلال استفاده میکنند.
رنگ ساختمانی سحر
اگر نگوییم بهترین برند رنگ ساختمانی به رنگ سحر تعلق دارد اما این شرکت یکی از برترین تولیدکنندگان رنگهای ساختمانی محسوب میشود. انواع رنگ ساختمانی سحر شامل رنگ روغنی، رنگ اکریلیک و رنگ پلاستیک است که کیفیت بالایی دارد. برای اطلاع از قیمت رنگ ساختمانی برند سحر، به وب سایت مینیاتور مراجعه کنید.
رنگ ساختمانی پارس بهار
یکی از محبوبترین رنگهای برند پارس بهار، رنگ پلاستیک است. با این حال شرکت پارس بهار یا پارس بهاران، به تولید رنگ روغنی، رنگ اکریلیک هم میپردازد. مهمترین ویژگی تمایزکننده رنگ پارس بهار نسبت به سایر برندها، قیمت مقرون به صرفه آن است. برای اطلاع از قیمت رنگ ساختمانی پارس بهار، به وب سایت مینیاتور مراجعه کنید.
رنگ ساختمانی نسکافه ای
اگر نگوییم که این رنگ ترند یا محبوب رنگهای مورد علاقه مردم شده است اما در واقعیت طرفداران زیادی دارد. رنگ نسکافهای به واسطه موتیف گرم و صمیمی که دارد، یکی از پر مصرفترین رنگهای جدید ساختمانی به حساب میآید.
بهترین محل برای اجرای رنگ نسکافهای، پذیرایی یا آشپزخانه است. این رنگ نه تنها آرامش از دست رفته محیط خانه را بازمیگرداند بلکه فضای مناسبی برای معاشرت افراد فراهم میکند.
اگر به دنبال استعلام قیمت یا خرید رنگ نسکافهای هستید، همین حالا با ما تماس بگیرید. همچنین شما میتوانید با مراجعه به وب سایت مینیاتور و خرید این محصول، شامل تخفیف شوید.
انواع رنگ دیوار
انواع مختلفی از رنگ ساختمانی در بازار وجود دارد. در انتخاب رنگ ساختمان لازم است به مواردی همچون دوام رنگ، آب و هوای منطقه، میزان رطوبت، تمیزی سطح و میزان تردد در اتاق توجه شود. همچنین لازم است با توجه به میزان تابش نور و انعکاس آن بر دیوار مربوطه، اقدام به انتخاب رنگ مورد نظر خود کنید. در ادامه اشاره ای کوتاه به انواع رنگ های ساختمانی خواهیم داشت تا با درک بهتری اقدام به تهیه رنگ کنید.
- رنگ مات
رنگ های مات، حالتی ملایم به اتاق شما می دهند و درخشندگی آن ها در حد کم تا متوسط قرار دارد. به رنگ های مات، انعکاسی نیز گفته می شود که بیشترین تعداد رنگ دانه را دارد و موجب پوشش مناسب سطح می شود. به بیان ساده تر غلظت رنگ های مات به نسبت بیشتر است و با استفاده کمتر از رنگ، سطح وسیع تری از دیوار رنگ آمیزی می شود.
در صورتی که به دنبال رنگی مناسب برای پنهان کردن ایرادات دیوار خود هستید، استفاده از این رنگ ساختمانی گزینه ای عالی برای شما است. در پایان لازم است بدانید که تمیز کردن دیوار هایی که با رنگ مات رنگ آمیزی شده اند به نسبت دشوار است. پس بهتر است از آن برای رنگ آمیزی اتاق کودک استفاده نکنید.
- رنگ بافت دار
رنگ های بافتی به زیبا سازی دیوار های شما کمک بسیاری می کنند و آن ها را به شکل متمایز و سنتی تری نمایش می دهند. رنگ های بافت دار به دیوار ها عمق، سایه و ظرافت می بخشند. از آن جایی که سطح رنگ های بافت دار کمی ناهموار است، برای پنهان کردن عیوب و پستی بلندی های سطح دیوار گزینه ای مناسب هستند. انواع مختلفی از رنگ های بافت دار همچون بافت فلزی، آجری و پارچه ای در بازار موجود است. ماندگاری این نوع رنگ به نسبت بالا است و از لحاظ زیبایی شناسی رنگ ها خاص و منحصر به فرد است.
- رنگ براق
رنگ براق ساختمانی، انعکاس نور بیشتری نسبت به سایر رنگ ها از خود نشان می دهد. این رنگ درخششی مانند مروارید دارد و برای مکان هایی که نور طبیعی زیادی در آن جریان ندارد، مانند راهرو، حمام و برای رنگ آمیزی کابینت آشپزخانه، انتخابی ایده آل است. تنها ایراد این رنگ این است که عیوب دیوار حتی ناهماهنگی های قلم مو را به طور واضح آشکار می کند؛ بنابراین استفاده از آن نیاز به دقت و مهارت بالایی دارد. جالب است بدانید که تمیز کردن دیوار هایی که از این نوع رنگ پوشیده شده اند، بسیار راحت است.
- رنگ پوسته تخم مرغی
این رنگ همانند سطح پوسته تخم مرغ درخشندگی متوسطی دارد. از جمله مزایای این رنگ ساختمانی می توان به دوام بیشتر و نیز خاصیت پوشانندگی بالای آن اشاره کرد. رنگ پوسته تخم مرغی می تواند به راحتی عیوب سطح دیوار مانند برآمدگی ها، سوراخ ها و ترک ها را پوشش دهد و درخشندگی ملایمی را از خود نشان دهد.
- رنگ نیمه براق
رنگ های نیمه براق میزان متوسطی از درخشندگی و انعکاس نور را برای شما به ارمغان می آورند. این نوع رنگ ها دوام بسیار بالایی دارند و در برابر کپک نیز مقاوم هستند؛ بنابراین برای استفاده در اتاق های پر تردد و در معرض رطوبت مانند آشپزخانه، اتاق غذا خوری و… انتخابی مناسب است. تمیز کردن این نوع دیوار نیز به نسبت سایرین راحت تر انجام می شود. همچنین این نوع رنگ باعث می شود اتاق شما بزرگ تر به نظر برسد.
در انتخاب رنگ ساختمانی چه عواملی را در نظر بگیریم؟
مهم ترین عواملی که باید در انتخاب رنگ ساختمانی در نظر گرفته شوند، شامل موارد زیر می شود:
- مساحت سطح
اولین و مهم ترین عامل برای انتخاب رنگ ساختمان، مساحت سطحی است که می خواهید رنگ کنید. همان طور که می دانید اکثر اتاق ها چهار دیوار دارند. بسته به اندازه دیوار ها شما باید مقدار رنگی که لازم دارید را مشخص کنید. بسته به نوع رنگی که انتخاب می کنید، سازندگان مشخص کرده اند که هر گالن رنگ می تواند چند متر مربع را پوشش دهد.
- ویژگی ها
هر رنگ ساختمانی یک سری ویژگی ها دارد. برای مثال برخی از پروژه ها به رنگ لاتکس با روکش ساتن نیاز دارند و این در حالی است که برای برخی از پروژه ها باید از رنگی با روکش مات یا براق استفاده کرد. همچنین خوب است بدانید برای انتخاب زیبا ترین رنگ ساختمان باید به سطح مورد نظر توجه داشته باشید. برای مثال رنگی که برای رنگ آمیزی سطح سیمانی به کار گرفته می شود، با رنگی که برای رنگ آمیزی سطح فلزی استفاده می شود فرق دارد.
- ماندگاری
یکی از مهم ترین عوامل در انتخاب رنگ ساختمانی میزان ماندگاری رنگ است. هر رنگی عمر مشخصی دارد که در هنگام انتخاب باید به آن توجه داشته باشید. همچنین خوب است بدانید که در انواع رنگ آمیزی ساختمان (رنگ آمیزی داخلی و خارجی) رنگ پس از خشک شدن ضخامتش دو برابر می شود که این عاملی برای تعیین عمر رنگ است.
- مقاومت در برابر شسته شدن
همان طور که می دانید برخی از نقاط خانه مانند آشپزخانه و راهرو ها بیشتر از نواحی دیگر خانه شسته می شوند؛ به همین دلیل برای انتخاب رنگ ساختمان قابل شست و شو بهتر است رنگی را برای این نقاط انتخاب کنید که در برابر شست و شوی مکرر مقاومت خوبی داشته باشد؛ یعنی شست و شو نباید روی کیفیت رنگ تأثیری بگذارد.
- میزان درخشندگی رنگ
برای انتخاب زیبا ترین رنگ ساختمان باید به میزان درخشندگی رنگ توجه داشته باشید. تقریباً اکثر رنگ ها موقع رنگ آمیزی و هنگام خشک شدن درخشان هستند؛ اما درخشندگی واقعی رنگ ها زمانی نمایان می شود که رنگ به طور کامل خشک شده باشد. به طور کلی در انواع رنگ آمیزی ساختمان و صنعت رنگ، رنگ ها از لحاظ براقیت به چهار دسته براق، نیمه براق، ساتن و مات تقسیم می شوند. همچنین خوب است بدانید که در انتخاب رنگ ساختمانی باید به برند رنگ نیز توجه داشته باشید؛ زیرا میزان براقیت رنگ از برندی به برند دیگر می تواند متفاوت باشد.
- توانایی چسبیدن به سطح
یکی از عوامل مهم دیگر در انتخاب رنگ، میزان توانایی رنگ در چسبیدن به سطح مورد نظر است. در واقع رنگ ها برای اینکه بتوانند روی سطوح بمانند، از یک عامل اتصال استفاده می کنند. نوع ماده ای که در رنگ ها برای اتصال استفاده می شود، از رنگی به رنگ دیگر متفاوت است. برای مثال رنگ روغنی، اکریلیک و لاتکس از چسب های مخصوصی برای اتصال و چسبیدن به سطح استفاده می کنند.
راهنمای رنگ آمیزی ساختمان
برای رنگ آمیزی دیوار های ساختمان خود لازم است همواره نکاتی را مدنظر قرار دهید. در ادامه به نکات مهمی که لازم است در هنگام رنگ آمیزی ساختمان به آن توجه داشته باشید، اشاره می کنیم.
- منتظر شرایط آب و هوایی خشک باشید.
رطوبت باعث آسیب به بافت و کیفیت رنگ بر روی سطح دیوار می شود؛ بنابراین بهتر است از رنگ کردن دیوار در روز های بارانی خودداری کنید.
- دیوار های مشخص شده را بررسی کنید.
هر قسمتی از دیوار که دچار آسیب هایی از قبیل ترک خوردگی، پوسته پوسته شدن و… است باید قبل از رنگ آمیزی سنباده کشیده شود. رنگ ساختمانی باید بر سطحی تمیز و عاری از آسیب و پستی بلندی کشیده شود. پس قبل از رنگ آمیزی به ترمیم آسیب ها و زیر سازی دیوار اقدام کنید.
- تجهیزات نقاشی و برس با کیفیت تهیه کنید.
تجهیزات رنگ آمیزی با کیفیت سبب بالا رفتن کیفیت کار شما می شود. بهتر است وسایل رنگ آمیزی خود را از نوع با کیفیت و متناسب با کار خود تهیه کنید.
۱- رنگ و وسایل مورد نیاز را به اندازه کافی تهیه کنید.
۲- درپوش های پریز برق را جدا کنید.
برای عدم رنگ آمیزی پریز ها و کلید های برق، لازم است آن ها را قبل از رنگ آمیزی از دیوار جدا کنید.
رنگ ساختمانی اکریلیک قیمت
برندهای مختلفی رنگ اکریلیک را تولید میکنند که البته نرخ ثابت و مشخصی ندارند. رنگ هپالوکس یکی از برندهای معتبر تولیدکننده رنگ ساختمانی است که محصولات آن نه تنها کیفیت بالایی دارند بلکه از نظر قیمت نیز مقرون به صرفه هستند.
اگر به دنبال خرید اینترنتی رنگ اکریلیک ساختمان با کیفیت هستید، همین حالا برند هپالوکس را از وب سایت مینیاتور تهیه کنید. در ضمن برای دریافت کد تخفیف، خرید خود را از اپلیکیشن مینیاتور انجام دهید.
جمعبندی
در این مقاله به موضوع انواع رنگ ساختمانی و مزایای آنها پرداختیم. با توجه به موارد گفته شده در این مقاله در خصوص رنگ ساختمانی، لازم است قبل از اقدام به رنگ آمیزی با انواع رنگ، از فنون و شیوه های آن آگاه شوید. برای انجام فرایند رنگ آمیزی به شکل درست و استاندارد، مراحل آن را با دقت و توجه زیاد انجام دهید و در آخر باید گفت که علاوه بر داشتن مهارت و آگاهی، خرید وسایل و رنگ با کیفیت نیز تاثیر به سزایی بر کیفیت کار شما دارد.
سوالات متداول
انواع رنگ ساختمانی جدید کدام است؟
رنگ نانو، رنگ نسوز و رنگ مولتی کالر.
انواع رنگ ساختمانی چیست؟
رنگ روغنی، رنگ پلاستیک و رنگ اکریلیک، شناخته شده ترین انواع رنگهای ساختمانی است که برای پوشش دهی به دیوار مورد استفاده قرار میگیرد.
مهمترین مزیت رنگ پلاستیک چیست؟
این رنگ به سرعت سرعت خشک میشود و سازگار با محیط زیست است.
حلال رنگ روغنی چیست؟
برای رقیق کردن رنگ روغنی، به تینر نیاز است. به همین خاطر تینر به عنوان حلال رنگ روغنی شناخته میشود.
کدام برند تولیدکننده رنگ قیمت مقرون به صرفهای دارد؟
برند پارس بهار جزو برندهای تولیدکننده رنگ است که قیمت پایینتری نسبت به سایر برندها دارد. مهمترین محصول این شرکت شامل رنگ پلاستیک است که به واسطه قیمت مقرون به صرفه، به شکل گسترده مورد استفاده قرار میگیرد.