رنگ اکریلیک چیست؟ مزایا، معایب رنگ اکریلیک ساختمان
رنگ اکریلیک چیست و چه کاربردی دارد؟ رنگ اکریلیک ساختمان یک رنگ پایه آب است که به دلیل بوی کم و اجرای آسان شناخته میشود. اگر به دنبال خرید رنگ اکریلیک ساختمان هستید، حتما باید بدانید که این رنگ چه خواص و ویژگیهایی دارد. رنگ اکریلیک ساختمان ضد آب و رطوبت است که در برابر مواد شیمیایی محیط نیز مقاومت بالایی از خود نشان میدهد. اگر شما هم به دنبال راهی هستید که بهترین استفاده را از رنگ اکریلیک ببرید، حتما تا پایان این مقاله همراه ما باشید. در این مقاله قصد داریم تا به معرفی رنگ اکریلیک، مزایا، معایب، ویژگیها و کاربرد این رنگ بپردازیم.
اکریلیک
رنگ اکریلیک چیست؟ از دیر باز تا به امروز، وقتی نام اکریلیک به گوش میرسید، همه میدانستند که درباره رنگ و دنیای رنگها صحبت میشود. اکریلیک نام یک رنگ پایه آب است که بوی کمی نسبت به رنگ روغنی دارد. همچنین رنگ اکریلیک به مانند رنگ روغنی، ضد آب است و در برابر مواد شیمیایی و رطوبت هوا، مقاومت بالایی از خود نشان میدهد.
رنگ اکرلیک
بسیاری از مردم نام رنگ اکریلیک را به اکرلیک میشناسند. یعنی با حذف «ی» اکریلیک، این رنگ را به صورت رنگ اکرلیک نوشته و میخوانند. این نوع گفتن بیشتر برای مردم مناطق جنوبی است که میل به مخفف کردن کلمات دارند. علت این موضوع برمیگردد و به طبع و آب و هوای مناطف جنوبی که تمایل دارند همه چیز در مینیمالترین حالت ممکن خود را نشان دهد. با این حال، رنگ اکرلیک همان رنگ اکریلیک پایه آب است که برای نقاشی ساختمان و … مورد استفاده قرار میگیرد.
رنگ اکرولیک
برخی از مناطق شمالی کشور تمایل دارند که نام رنگ اکریلیک را با گفتن رنگ اکرولیک به زبان بیاورند. این طرز گفتن تفاوتی در ماهیت و خواص رنگ اکریلیک ندارد اما اضافه کردن «و» به این رنگ در نوشتار یا گفتار، نشان از علاقه برخی مناطق به این رنگ میدهد. با این وجود، رنگ اکرولیک یک رنگ پایه آب است که برای ساختمان یا سطوح گچی، فلزی، چوبی و … کاربرد دارد.
رنگ اکریلیک
بهترین نوع نوشتن رنگ اکریلیک، همین شکلی است که اشاره کردیم. یعنی در زبان رایج فارسی، به رنگهای پایه آب که در برابر رطوبت، آب و مواد شیمیایی مقاومت بالایی دارد، رنگ اکریلیک گفته میشود. این نوع نوشتار، زبان رایج مردمان پایتخت است که هنگام خرید رنگ اکریلیک از آن استفاده میکنند.
رنگ اکریلیک چیست؟
رنگ اکریلیک چیست؟ رنگ اکریلیک یک رنگ پایه آب است که پس از خشک شدن، میتوانید آن را بشویید. این رنگ جزو رنگهای سازگار با محیط زیست است که نه بوی زنندهای دارد و نه در برابر آب یا رطوبت، نم میکشد. رنگ اکریلیک جزو با کیفیتترین رنگهای ساختمانی است که قابلیت شستشو نیز دارد. یعنی پس از خشک شدن به راحتی میتوان آن را شستشو داد.
معرفی رنگ اکریلیک
این رنگ نوعی رنگدانههای معلق داخل محلول پلیمری اکریلیک است که بر پایه مواد شیمیایی ساخته میشود. رنگ اکریلیک با سرعت بالا خشک شده و زمان زیادی را برای چسبیدن به دیوار نمیخواهد. هنگامی که از آن استفاده میکنید، کاملا ضد آب بوده و به سادگی آسیب نمیبیند.
این رنگ جزو نمونههای پر طرفدار در میان مردم است و برای رنگآمیزی قسمتهای کوچک ساختمان مناسب است. همچنین باید ذکر کرد که رنگ اکریلیک با رنگ روغنی غیرقابل ترکیب است.
مزایای رنگ اکریلیک
- کاربرد گسترده: یکی از ویژگیهای عالی این رنگ، کابرد گسترده آن است. شما میتوانید از آن بر روی بوم، دیوار، چوب، پلاستیک و … استفاده کنید و نتیجه یکسانی را به دست آورید.
- اجرای ساده و آسان: هنگام استفاده از این رنگ به هیچگونه ابزار خاصی احتیاج ندارید و تنها با قلم مو یا غلطک رنگ و آب میتوانید دیوار خانه را به سادگی رنگ کنید.
- مقاومت در برابر نور خورشید: رنگهای اکریلیک در مقابل نور خورشید مقاوم بوده و به هیچ عنوان زرد نمیشود
- غیر سمی: این نوع رنگها غیر سمی هستند؛ درنتیجه بوی نسبتا کمی داشته و نیازی به هیچ ترفندی برای رفع بوی رنگ ساختمان ندارد.
- مقاوم در برابر آب: هنگامی که رنگ اکریلیک به طور کامل خشک شد، تبدیل به نمونه یک رنگ ضد آب شده که به راحتی آسیب نمیبیند.
معایب رنگ اکریلیک
در ادامه بررسی رنگ اکریلیک چیست، به معایب این رنگ میپردازیم:
- مخلوط کردن رنگها: با توجه به سرعت بالای خشک شدن این نوع رنگ، در نتیجه ترکیب رنگ اکریلیک با یک رنگ دیگر دشوار است.
- تغییر رنگ: رنگهای اکریلیک پس از خشک شدن ممکن است کمی تیرهتر شوند.
- شستوشوی دشوار: وقتی این رنگ را با استفاده از قلم مو یا غلطک رنگ بر روی سطح مورد نظر اعمال میکنید، باید آن را به سرعت پاک یا بشویید تا رنگ بر روی آن باقی نماند.
ویژگیهای رنگ اکریلیک
- مقاومت در برابر آب
- نگهداری آسان
- قابلیت انقباض بدون شکستگی
- ماندگاری طولانی و خاصیت ارتجاعی بالا
- دوام بیشتر نسبت به رنگ روغنی
- غلظت بالا جهت اعمال بر روی پوششهای بافتدار
- فاقد بوی بد
- ضد آب و قابل شستوشو
- قابلیت شستوشو پس از خشک شدن
- فاقد بخار سمی
- سرعت بالا در خشک شدن
- مقاومت در برابر تغییر شرایط محیطی
- مقاومت در برابر کثیفی و گردوغبار
- زمان کم برای اجرای این نوع رنگ
- تنوع بالا
- عمر بالا
- سازگار با محیط زیست
(اگر تمایل به خرید و اطلاع از قیمت رنگ روغن ساختمان دارید، از محصولات متنوع موجود در فروشگاه مینیاتور دیدن کنید)
کاربرد رنگ اکریلیک
در ادامه بررسی رنگ اکریلیک چیست، به کاربرد رنگ اکریلیک میپردازیم:
- از رنگ اکریلیک برای نقاشی دیوارهای داخلی و خارجی خود استفاده کنید.
- این رنگ همه کاره است و میتواند به خوبی روی اکثر سطوح مانند چوب، پلاستیک و فلز اعمال شود.
- بر روی سطوح مختلف در داخل یا خارج از خانه استفاده میشوند.
- از رنگهای اکریلیک در سقف بیرونی یا رنگ کردن سقف داخلی خانه استفاده کنید.
- رنگ کردن وسایل نقلیه
اگر قصد خرید رنگ اکریلیک را دارید، لطفا به وب سایت فروشگاه اینترنتی رنگ، چسب و ابزار میناتور مراجعه کنید.
جلوگیری از خشک شدن رنگ اکریلیک
برای جلوگیری از خشک شدن رنگ اکریلیک حین مصرف به ویژه در قوطی آن، حتما نکات زیر را رعایت کنید:
- حتما درِ قوطی را پس از هر بار مصرف ببندید.
- در صورتی که احساس میکنید قوطی رنگ، هوا را به داخل منتقل میکند، یک نایلون کوچک را بر روی قوطی رنگ قرار دهید و سپس درِ آن را محکم ببندید.
- اگر درِ رنگ محکم بسته نشد، به وسیله یک ابزار قوی مانند چکش، به آرامی بر روی آن بکوبید تا از ورود هوا به داخل آن مطمئن شوید.
- برای استفاده از رنگ، از یک ظرف جداگانه استفاده کنید
- در صورت چکه کردن رنگ از قلم مو، مابقی آن را از طریق لبه قوطی خالی نکنید. برای خالی کردن رنگ چکه شده از قلم مو، آن را به دیواره داخل قوطی رنگ فشار دهید تا رنگ اضافی قلم مو به داخل قوطی منتقل شود. پس از انجام این کار، به سرعت درِ قوطی رنگ را ببندید.
- قوطی رنگ را در شرایط متعادل آب و هوایی نگهداری کنید.
- از گذاشتن قوطی رنگ در مقابل نور مستقیم خورشید اجتناب کنید.
- سعی کنید قوطی رنگ را در یک محیط خشک نگهداری کنید.
- از قرار دادن قوطی رنگ در سطوح بتنی اجتناب کنید؛ زیرا سطوح بتنی، کاشی و سرامیک به دلیل بیرون دادن رطوبت، امکان ورود رطوبت به قوطی رنگ را فراهم میکند.
زمان خشک شدن رنگ اکریلیک
رنگ اکریلیک چیست و چه زمانی طول میکشد تا خشک شود؟ سرعت خشک شدن رنگ معمولا با توجه به میزان رطوبت، دما و نوع رنگ متغیر است؛ بنابراین اگر از رنگ اکریلیک مرغوب استفاده میکنید، زمان خشک شدن بین ۲ تا ۳ ساعت است. علاوه بر این، برای کاهش زمان خشک شدن باید اتاق از تهویه خوبی برخوردار باشد.
متغیرهای دیگری نیز وجود دارد که میتوانید برای سرعت بخشیدن به زمان خشک شدن از آنها استفاده کنید. آنها شامل سشوار، لامپ حرارتی، تفنگ گرمایی و موارد دیگر هستند. با این حال، باید هنگام استفاده از موارد ذکر شده در بالا محتاط باشید.
برای سرعت دادن به زمان خشک شدن رنگ اکریلیک، به نکات زیر توجه کنید:
۱- به رطوبت هوای محیط توجه کنید. وجود رطوبت هوا، از مهمترین عوامل برای جلوگیری از سرعت بخشیدن به زمان خشک شدن رنگ اکریلیک است.
۲- اجازه دهید هر لایه از رنگآمیزی دیوار خشک شود سپس لایه بعدی را اجرا کنید.
۳- برای اینکه بتوانید رنگ نهایی با کیفیتی داشته باشد، هر کدام از لایههای رنگآمیزی را نازک درنظر بگیرید. این کار باعث افزایش کیفیت رنگ نهایی و زمینه را برای سرعت بخشیدن به زمان خشک شدن هر لایه رنگ فراهم میکند.
۴- استفاده از وسایل گرمایشی و سرمایشی مانند بخاری، کولر و … حین رنگ کردن دیوار، تاثیر زیادی بر سرعت خشک شدن آن دارد.
۵- اگر قصد دارید رنگ یک محل کوچک از دیوار را به سرعت خشک کنید، استفاده از سشوار توصیه میشود. برای اینکه دیوار خانه شما ترک برندارد، سشوار را با فاصله زیاد به دیوار بگیرید.
۶- در حین رنگآمیزی، از باز بودن پنجرهها در کنار روشن بودن تهویه لازم در محیط، اطمینان حاصل کنید.
علت ترک خوردن رنگ اکریلیک روی بوم
یکی از کاربردهای مهم رنگ اکریلیک، استفاده در کارهای هنری به ویژه نقاشی رو بوم است. برای استفاده از رنگ اکریلیک روی بوم، ابتدا باید لایه اول رنگ را بر روی سطح بوم بکشید. پس از خشک شدن لایه اول، میتوانید نقاشی خود را در لایه دوم انجام دهید. اگر بر روی لایه اولی که هنوز خشک نشده، لایه دوم را بزنید، احتمال ترک خوردگی رنگ بر روی بوم به ۹۸ درصد میرسد. یعنی ترک خوردن رنگ اکریلیک روی بوم به این دلیل است که لایه دوم زودتر از لایه اول خشک شود.
از دیگر دلایل ترک خوردن رنگ اکریلیک روی بوم عبارتند از:
- آماده نبودن سطح مورد نظر به دلیل عدم آسترکاری آن پیش از شروع رنگ کردن
- وجود گردوغبار یا چربی بر روی سطح مورد نظر پیش از اجرای رنگ کردن
- رطوبت بیش از حد محیط (انبساط و انقباض ناگهانی سطح مورد نظر)
- سرمای بیش از حد محیط (علاوه بر ترک خوردن رنگ، زمینه را برای کاهش چسبندگی و افزایش زمان خشک شدن به وجود میآورد)
- دمای بالای محیط به ویژه هنگام استفاده از رنگ اکریلیک، امکان رشد کپک و … را فراهم میکند. پس از رشد کپک، رنگ نیز مستعد ترک خوردن میشود.
- نازک بودن هر کدام از لایههای رنگآمیزی
- ضخیم بودن هر کدام از لایههای رنگآمیزی
مراحل رنگ کردن رنگ اکریلیک ترک خورده
۱- ابتدا کاور رنگ را برای پوشش کف و وسایل محیط خود پهن کنید.
۲- وسایل ایمنی لازم همچون دستکش، عینک، لباس مخصوص و ماسک را بزنید.
۳- در صورتی که سطح مورد نظر گردوغبار و چربی داشته باشد، آن را تمیز کنید.
۴- سطح مورد نظر را زیرکاری کنید.
۵- پس از اجرای زیرکاری، رنگ مورد نظر را بر روی سطح بزنید.
۶- اجازه دهید تا سطح مورد نظر خشک شود.
تفاوت رنگ اکریلیک و رنگ پلاستیک
۱- رنگ اکریلیک بر پایه مواد شیمیایی و رنگ پلاستیک بر پایه آب ساخته شده است.
۲- با توجه به اینکه پایه اکریلیک شیمیایی است، در نتیجه کشسانی خیلی بیشتری نسبت به رنگ پلاستیک دارد. در واقع کشسانی بیش تر به معنای منقبض و منبسط شدن آسانتر است.
۳- برای شستوشوی رنگهایی مانند پلاستیک که بر پایه آب ساخته شدهاند، شما تنها به مقداری آب و صابون احتیاج دارید، اما برای تمیز کردن رنگ اکریلیک به الکل یا استون نیاز است.
۴- هنگام استفاده از رنگ اکریلیک بهتر است از تهویه مناسب استفاده کرده و از تماس با آن خودداری کنید.
۵- رنگ اکریلیک نسبت به رنگ پلاستیک سمیتر است.
۶- رنگ پلاستیک کاربری (سرعت اجرای) آسانتری نسبت به رنگ اکریلیک دارد.
اگر قصد خرید رنگ اکریلیک را دارید، لطفا به وب سایت فروشگاه اینترنتی رنگ، چسب و ابزار میناتور مراجعه کنید.
تفاوت رنگ لاتکس و اکریلیک
رنگ اکریلیک چیست و چه تفاوتی با رنگ لاتکس دارد؟ خیلی از افراد تصور میکنند که رنگ اکریلیک همان رنگ لاتکس است؛ در حالی که به هیچ عنوان این گونه نیست و رنگ اکریلیک با لاتکس تفاوتهایی دارد. به طور مثال میتوان اشاره کرد که رنگ اکریلیک نسبت به رنگ لاتکس، انسجام و یکپارچگی بهتری را برای سطح به وجود میآورد. این در حالی است که رنگ لاتکس به دلیل چسبندگی بالا، از ترک خوردگی سطح جلوگیری بعمل میآورد.
طول عمر رنگ و شرایط نگهداری از رنگ اکریلیک
- رنگ اکریلیک استفاده نشده میتواند به مدت ۱۰ سال دوام بیاورد.
- رنگ اکریلیک استفاده شده (اجرا شده بر روی دیوار) میتواند تا به مدت ۷ سال دوام بیاورد.
- برای افزایش دوام رنگ اکریلیک استفاده نشده، آن را در انباری یا محیط مشابه آن نگهداری کنید.
- از نگهداری رنگ اکریلیک در محیط سرد و گرم جلوگیری کنید.
- به دور از نور خورشید، کودکان و حیوانات نگهداری شود.
- دمای استاندارد برای نگهداری از رنگ اکریلیک بین ۵ تا ۳۵ درجه سانتیگراد است.
رنگ لاتکس چیست؟
رنگ اکریلیک چیست و چه تفاوتی با رنگ لاتکس دارد؟ رنگ لاتکس یک رنگ مبتنی بر آب است. که مشابه رنگ اکریلیک، از رزین اکریلیک ساخته میشود. این رنگ برخلاف رنگ اکریلیک، برای رنگآمیزی مناطق بزرگ مناسب است. علاوه بر این، رنگ لاتکس برای رنگ آمیزی داخلی و خارجی گزینهای ایدهآل به حساب میآید. رنگ لاتکس قابلیت شستشو دارد و با محیط زیست سازگار است.
اگرچه استفاده از رنگ لاتکس ایمنتر از رنگ روغنی است اما در حین استفاده مطمئن شوید که خانه شما تهویه مناسبی دارد. اگر به دنبال یک رنگ مناسب برای تزئینات داخلی، سقف و دیوارها هستید، پیشنهاد میکنیم از رنگ لاتکس استفاده کنید.
رنگ اکریلیک لاتکس چیست؟
رنگ اکریلیک لاتکس یک رنگ مبتنی بر آب است که از چسب رزین اکریلیک ساخته میشود. استفاده از رزینهای اکریلیک در تولید رنگ اکریلیک لاتکس، باعث انعطافپذیری بیشتر رنگ نیز میگردد. این رنگ علاوه بر چسبندگی مناسب، قابلیت شستشو دارد. بنابراین اگر به دنبال یک رنگ با دوام برای نمای بیرونی خانه خود هستید، پیشنهاد میکنیم از رنگ اکریلیک لاتکس استفاده کنید.
با این حال تفاوت اصلی رنگ اکریلیک و رنگ لاتکس در این است که رنگ اکریلیک پایه شیمیایی و رنگ لاتکس بر پایه آب است. مواد شیمیایی موجود در رنگ اکریلیک باعث کشسانی بیشتر آن نسبت به رنگ لاتکس میشود.
قیمت رنگ اکریلیک لاتکس مات
رنگ اکریلیک لاتکس مات یکی از رنگهای پرکاربرد است که توسط برندهای مختلف صنعتی تولید میشود. از جمله برندهای مطرح تولیدکننده رنگ اکریلیک لاتکس، برند رنگ الوان است که این محصول را در سایزهای مختلف تولید میکند. میزان پوشش دهی رنگ اکریلیک لاتکس مات الوان، حدود ۹ تا ۱۱ متر مربع در لیتر است.
علاوه بر این، زمان خشک شدن سطحی این محصول یک ساعت و زمان اعمال لایه دوم حدود ۳ ساعت درنظر گرفته میشود. برای اطلاع از قیمت رنگ اکریلیک لاتکس مات الوان، همین حالا با ما تماس بگیرید. گروه کارشناسان ما در وب سایت مینیاتور، آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند.
رنگ اکریلیک ساختمان چیست؟
اصطلاح اکریلیک به مواد شیمیایی حاوی گروه آکریلول، مشتق شده از اسید اکریلیک مانند پلی اکریلونیتریل و پلی متیل متاکریلات (PMMA) اشاره دارد. اکریلیکها عموما شفافیت نوری، مقاومت در برابر خراش، ثبات ابعادی و استحکام خوبی دارند.
رنگ اکریلیک از رنگدانه معلق در محلول پلیمری اکریلیک و رزین اکریلیک ساخته شده است. این رنگ بر پایه مواد شیمیایی است؛ به این معنی که وقتی خشک میشود، در برابر آب مقاومت بیشتر از خود نشان میدهد. در حال حاضر، رنگهای اکریلیک محبوبترین رنگها هستند. یکی از ویژگیهای مهم و منحصربهفرد رنگ اکریلیک این است که به سرعت خشک میشود.
تفاوت رنگ لاتکس و پلاستیک
لاتکس و پلاستیک، اگرچه دو رنگ مشابه محسوب میشوند اما دارای دو ترکیب بسیار متفاوت هستند. لاتکس از یک واکنش شیمیایی طبیعی حاصل از درخت است؛ در حالی که پلاستیک جزو مشتقات نفتی به حساب میآید. با این حال، هر دو رنگ پلاستیک و لاتکس به عنوان محصولات مهمی در قرن بیستم پدید آمدند و تا به امروز نیز مورد استفاده قرار میگیرند.
جمعبندی
در این مقاله تلاش کردیم تا به معرفی رنگ اکریلیک چیست و انواع رنگ اکریلیک ساختمان بپردازیم. همچنین در ادامه این مقاله به معرفی رنگ اکریلیک، ویژگی، کاربرد، جلوگیری از خشک شدن رنگ اکریلیک، زمان خشک شدن رنگ اکریلیک، علت ترک خوردن رنگ اکریلیک روی بوم، مراحل رنگ کردن رنگ اکریلیک ترک خورده، تفاوت رنگ اکریلیک و رنگ پلاستیک، طول عمر رنگ و شرایط نگهداری از رنگ اکریلیک پرداختیم. در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتر درباره قیمت رنگ اکریلیک هستید، لطفا با کارشناسان فروشگاه رنگ، چسب و ابزار مینیاتور تماس بگیرید.
سوالات متداول
رنگ اکریلیک چه کاربردی دارد؟
علاوه بر بوم و کاغذ، میتوانید از رنگ اکریلیک برای رنگآمیزی روی شیشه، پلاستیک، فلز، گچ، سنگ، پارچه و چرم استفاده کنید. از آنجایی که رنگ اکریلیک برپایه آب است، میتوانید پس از استفاده، قلم یا غلطک رنگ را با آب و صابون بشویید. برای تمیز کردن نیازی به استفاده از رقیقکننده (حلال) رنگ مانند تینر نیست.
چرا رنگ اکریلیک بهتر از سایر رنگها است؟
مواد شیمیایی موجود در رنگ اکریلیک باعث میشود که خاصیت ارتجاعی بیشتری داشته باشد. این بدان معناست که با نوسان دما، رنگ به درستی منبسط و منقبض میشود. این موضوع زمینه را برای کاهش پوسته پوسته شدن و ترک خوردن سطح مورد نظر پس از اجرای رنگ اکریلیک به وجود میآورد. رنگ اکریلیک در مقابل سایر رنگها، قابلیت استفاده در نمای داخلی و خارجی را به صورت همزمان دارد.
آیا رنگ اکریلیک ضد آب است؟
هیچکدام از رنگهای اکریلیک کاملا ضد آب نیست. شما میتوانید رنگ را با استفاده از سطح پرایمر شده مقاومتر کنید. با این حال نمونههای موجود در بازار، نشان از ضد آب بودن رنگ اکریلیک میدهد.
آیا رنگ اکریلیک دائمی است؟
رنگ اکریلیک سطح محکم و انعطافپذیری دارد. شما میتوانید برای تمیز کردن رنگ اکریلیک، از آب و صابون استفاده کنید. بنابراین رنگ اکریلیک پس از اجرا بر روی دیوار، برای یک بازه ۷ ساله دوام میآورد.
بهترین سطح برای استفاده از رنگ اکریلیک کدام است؟
پاسخ به این سوال بستگی به نوع استفاده شما دارد. اگر قصد دارید از رنگ اکریلیک برای اجرا بر روی دیوار خانه استفاده کنید، این نوع رنگ مزایا و معایبی دارد. همچنین استفاده از این رنگ در سطوحی همچون شیشه، فلز و …، کاربردها و نقاط ضعف مختلفی را شامل میشود. با این حال، برای دیوار ساختمانی، بهترین سطح اجرای رنگ اکریلیک، دیوار گچی پرایمر شده است.
رنگ اکریلیک چقدر طول میکشد تا خشک شود؟
لایههای نازک اکریلیک در ۲۰ تا ۳۰ دقیقه خشک میشوند و لایههای ضخیمتر ممکن است یک یا دو ساعت طول بکشد. پاسخ به این سوال با توجه به شرایط محیطی متفاوت خواهد بود.