آموزش کاربردی نحوه محاسبه میزان رنگ مورد نیاز برای ساختمان

وقتی پروژه رنگ آمیزی منزل یا محل کار را شروع می کنید، احتمالاً چیزی که می خواهید این است که برای رنگ مورد نیاز هزینه زیادی نکنید. در این حالت اگر رنگ کمی بخرید ممکن است پروژه رنگ آمیزی ناتمام بماند و اگر زیاد بخرید نمی دانید با باقی مانده قوطی های رنگ چه کنید. بنابراین قبل از بالا زدن آستین ها و شروع رنگ آمیزی، بهتر است با نحوه محاسبه میزان رنگ مورد نیاز برای ساختمان آشنا شوید. میزان رنگ مورد نیاز با توجه به جنس و اندازه سطح مورد نظر می تواند متفاوت باشد.

در مقاله پیش رو به شما کمک می کنیم تا میزان رنگ مورد نیاز برای پروژه رنگ آمیزی ساختمان خود را محاسبه کنید.

آموزش محاسبه میزان رنگ مورد نیاز برای فضا های مختلف

نحوه محاسبه میزان رنگ مورد نیاز برای ساختمان

یادگیری اصول نحوه محاسبه میزان رنگ مورد نیاز برای ساختمان تأثیر به سزایی در هزینه های شما دارد. به عنوان یک قانون کلی، همیشه باید طوری برنامه ریزی کنید که رنگ خریداری شده  برای دو لایه رنگ آمیزی، کافی باشد. اگر قرار است علاوه بر دیوار ها سقف را هم رنگ کنید باید مساحت آن را نیز در محاسبات خود قرار دهید.

همچنین باید مطمئن شوید که پنجره ‌ها، در های ورودی و قسمت ‌های غیرقابل رنگ‌ آمیزی مانند محیط‌ های اطراف کابینت‌ ها و قسمت‌ های کاشی ‌کاری شده، در محاسبه نهایی گنجانده نشده باشند.

خرید محصول

به طور میانگین هر گالن رنگ ۳۲ متر مربع را در یک دست رنگ زدن پوشش می دهد.

متر مربع یا مساحت یک دیوار با ضرب عرض دیوار در طول آن به دست می آید. برای تعیین دقیق مقدار رنگ مورد نیاز، مساحت هر دیوار باید به صورت جداگانه محاسبه شود.

پس از تعیین مساحت تمام دیوار ها، این ارقام با هم جمع می شوند. از آنجایی که در ها و پنجره ها نیاز به رنگ کردن ندارند، باید مساحت آن ها را نیز محاسبه کنید و با کم کردن مساحت این مناطق از متراژ کلی، رقم دقیق را به دست آورید. متراژ سقف نیز با ضرب عرض یک دیوار در عرض دیوار مجاور محاسبه می شود.

در ادامه، نحوه محاسبه میزان رنگ مورد نیاز برای قسمت های مختلف ساختمان را بررسی می کنیم.

نحوه محاسبه رنگ دیوار

اگر از میزان محاسبه رنگ‌آمیزی خانه خود اطلاع ندارید، این مطلب را تا پایان بخوانید. زیرا قرار است اطلاعات کافی در زمینه محاسبه رنگ به شما داده شود.  یکی از راه‌های دقیق برای محاسبه رنگ، استفاده از ابزار هوشمند موجود در سایت فروشگاه رنگ، چسب و ابزارآلات مینیاتور است.

در ابزار هوشمند مینیاتور، کافی است تا جای خالی موارد زیر را پر کنید و در نتیجه میزان رنگ مصرفی شما مشخص شود:

  • طول: ابتدا طول سطح مورد نظر خود را بر حسب متر بنویسید.
  • ارتفاع: سپس جای خالی ارتفاع سطحی که قرار است رنگ شود را نیز پر کنید.
  • در ادامه ۳ جای خالی با عنوان تعداد، طول و ارتفاع ذکر شده است. این ۳ جای خالی برای نقاطی است که نمی‌خواهید رنگ شوند.
  • به طور مثال، دیوار شما ممکن است پنجره داشته باشد. طول، ارتفاع و تعداد آن را ذکر کنید تا ابزار هوشمند مینیاتور، آن‌ها را از میزان رنگ مصرفی شما کم کند.
  • در نهایت شما می‌توانید مقدار رنگ مورد نیاز خود را محاسبه کنید.

لینک رایگان ورود به ابزار هوشمند مینیاتور برای محاسبه میزان رنگ

محاسبه مقدار رنگ برای دیوار

  • برای محاسبه مقدار رنگ دیوار، ابتدا باید مساحت سطح مورد نظر را مشخص کنید. فرمول به دست آوردن مساحت شامل ضرب کردن عرض دیوار در ارتفاع آن است. در نهایت طول و ارتفاع نقاطی مانند قرنیز و درب و پنجره را از مساحت کل کم کنید تا مساحت دیوار شما برای رنگ‌آمیزی به دست آید.
  • وقتی مساحت واقعی محیط شما برای رنگ‌آمیزی مشخص شد، نوبت به تقسیم عدد مورد نظر بر ۳۰ است. هر عددی که به دست آمد، مقدار تقریبی رنگ شما برای دیوار است که معمولا بر حسب گالن تعیین می‌شود.
  • در نظر داشته باشید که هر گالن رنگ نزدیک به ۴ لیتر است که مساحتی حدود ۲۰ تا ۴۰ متر مربع از دیوار شما را پوشش می‌دهد. در صورتی که دیوار شما از نوع گچی است، باید حدود ۱۵ تا ۲۰ متر مربع به عدد قبل (۲۰ تا ۴۰ متر مربع)، اضافه نمایید.
  • این مقدار رنگ تنها می‌تواند یک لایه از دیوار شما را پوشش دهد. گاهی نیاز است که لایه دوم و سوم رنگ را نیز بر روی دیوار اجرا کرد. منظور از لایه اول تا سوم، همان مفهومی است که مردم از ان با عنوان چند دست رنگ یاد می‌کنند.
  • البته برای رنگ‌های روغنی و اکریلیک که غلظت زیادی دارند، یک تا ۲ دست رنگ غلیظ کفایت می‌کند اما رنگ پلاستیک به دلیل پوشش‌دهی و غلظت پایین، نیاز به ۲ تا ۳ لایه (دست) رنگ دارد.

برای اطلاع از نحوه به دست آوردن مساحت سطوح مختلف، می‌توانید از فرمول‌های زیر استفاده کنید:

  • فرمول به دست آوردن مساحت دیوار: عرض × ارتفاع
  • فرمول به دست آوردن مساحت درب: طول × عرض
  • فرمول به دست آوردن مساحت پنجره: طول × عرض
  • فرمول به دست آوردن مساحت کل: مساحت دیوارها منهای مساحت درب و پنجره

مقدار رنگ اکریلیک برای هر متر مربع

رنگ اکریلیک نسبت به رنگ پلاستیک، مقدار کمتری  رنگ برای سطوح مختلف نیاز دارد. این در حالی است که نسبت میزان رنگ اکریلیک نسبت به رنگ روغنی نیز بیشتر است. به طوری که اگر رنگ پلاستیک نیاز به ۳ لایه رنگ‌آمیزی دارد، رنگ اکریلیک نهایتا در ۲ لایه رنگ می‌تواند پوشش خوبی ایجاد کند. برای اینکه بدانید که چه مقدار رنگ اکریلیک برای هر متر مربع نیاز دارید، با کارشناسان فروشگاه اینترنتی مینیاتور مشورت کنید.

مقدار رنگ برای هر متر مربع

محاسبه مقدار رنگ برای هر متر مربع، از اهمیت بالایی در نقاشی ساختمان برخوردار است. از جمله عوامل موثر بر محاسبه مقدار رنگ می‌توان به نوع رنگ، حلال، سطح مورد نظر، میزان صافی یا ناصافی سطح مورد نظر، سطح مورد نظر شامل دیوار، سقف، پنجره یا درب و بسیار موارد دیگر بستگی دارد. برای اطلاع دقیق از محاسبه میزان رنگ در هر متر مربع، با کارشناسان متخصص مینیاتور به صورت رایگان مشورت کنید.

رنگ آمیزی آشپزخانه

رنگ آمیزی آشپزخانه

آشپزخانه قسمتی از ساختمان است که معمولاً زیاد از آن استفاده می شود؛ بنابراین همیشه نیاز به رنگ آمیزی کامل و تمیزی دارد. در عین حال، آشپزخانه ‌ها به دلیل وجود کابینت ‌ها و سرامیک ها، فضای دیواری محدودی برای رنگ آمیزی دارند و همین موضوع باعث کاهش رنگ مورد نیاز می شود؛ اما یادتان باشد برای این قسمت از خانه، رنگ باکیفیتی انتخاب کنید.

رنگ آمیزی اتاق خواب ها

نحوه محاسبه میزان رنگ مورد نیاز برای ساختمان، مخصوصاً اتاق های خواب چندان هم سخت نیست. اتاق های خواب معمولاً دیوار های زیادی دارند؛ ولی به ندرت به بیش از دو لایه رنگ نیاز پیدا می کنید.

محاسبه میزان رنگ مورد نیاز به کمک سیستم های آنلاین

محاسبه میزان رنگ مورد نیاز به کمک سیستم های آنلاین

خوشبختانه امروزه سیستم های آنلاین بسیاری وجود دارد که می تواند در کوتاه ترین زمان ممکن میزان رنگ مورد نیاز برای رنگ آمیزی ساختمان شما را محاسبه کند.

این نکته را همیشه مد نظر داشته باشید که با یک گالن رنگ به طور میانگین می توان ۳۲ متر مربع را  یک لایه رنگ آمیزی کرد.

همچنین مساحت یک در استاندارد تقریباً ۱٫۸۰ متر مربع و یک پنجره متوسط ​​تقریباً ۱٫۳۰ متر مربع است.

قسمت های مختلف در یک ماشین حساب محاسبه رنگ معمولاً به صورت زیر است:

دیوار ها

اکثر محاسبه گر های آنلاین به این صورت هستند که شما طول و عرض و تعداد دیوار های یک اتاق را وارد می کنید و در نهایت رقمی تحت عنوان متراژ قابل رنگ آمیزی به متر مربع یا فوت دریافت می کنید.

پنجره ها و در ها

در سمت دیگر ماشین‌ حساب، می ‌توانید تعداد پنجره ‌ها و در های اتاقی را که می ‌خواهید نقاشی کنید، انتخاب کنید و به ماشین‌ حساب بگویید آن ها را در محاسبه خود در نظر نگیرد. این عدد از عدد مساحت دیوار ها کم می شود.

سقف

اگر علاوه بر دیوار ها قصد رنگ آمیزی سقف اتاق را هم دارید، می توانید بر روی کادر کنار رنگ سقف در ماشین حساب کلیک کنید. رنگ سقف به عنوان یک مورد جداگانه محاسبه می شود.

سقف

ماشین حساب به طور خودکار دو لایه رنگ را محاسبه می کند. این کار علاوه بر پوشاندن کامل ایراد های دیوار، ماندگاری رنگ را نیز بیشتر می کند. البته هنگام محاسبه، می توانید تعداد لایه های رنگ را تغییر دهید. همچنین این نکته را نیز در نظر داشته باشید که رنگ هایی با کیفیت بالا و رزین بیشتر، معمولاً یک لایه در نظر گرفته می شود. همچنین اگر قرار است رنگ تیره را روی روشن اعمال کنید به لایه های رنگ بیشتری نیاز دارید.

به طور کلی اگر می خواهید پروژه رنگ آمیزی شما دوام بیشتری داشته باشد، از دو تا سه لایه رنگ استفاده کنید.

جمع بندی

در مقاله پیش رو نحوه محاسبه میزان رنگ مورد نیاز برای ساختمان را به طور کامل بررسی کردیم. تخمین تقریبی میزان رنگ مورد نیاز مخصوصاً با توجه به وجود محاسبه گر های آنلاین کار چندان سختی نیست. فقط کافیست نحوه کار با آن ها را یاد بگیرید.

تماس با ما

هنگام استفاده از ماشین حساب های آنلاین مطمئن شوید که در حال استفاده از به روز ترین نسخه مرورگر هستید تا از بروز خطا های احتمالی جلوگیری کنید.

علاوه بر تمام موارد گفته شده، این نکته را نیز در نظر داشته باشید که رنگ ها با برند های مختلف درصد پوشش دهی متفاوتی دارند؛ بنابراین هنگام خرید برای پروژه خود سعی کنید از یک متخصص این کار نیز مشورت بگیرید.

در اکثر مواقع خرید یک گالن رنگ اضافی می تواند خیال شما را از احتمال مواجه شدن با کمبود رنگ در طول پروژه راحت کند. بیشتر رنگ ها را می توانید تا زمانی که تاریخ انقضاء دارند، مجدد استفاده کنید.

ممکن است شما دوست داشته باشید