نقاشی سقف خانه
شاید رنگ آمیزی ساده باشد؛ اما نقاشی سقف خانه ممکن است در ابتدا کمی ترسناک به نظر برسد، به خصوص اگر ارتفاع زیادی داشته باشد. در اینجا چند نکته در مورد آماده سازی و تکنیک هایی برای نحوه رنگ آمیزی سقف آورده شده است که به شما کمک میکند کار را به راحتی و با موفقیت انجام دهید؛ درست مانند یک نقاش حرفه ای. در این مقاله به موضوع نقاشی سقف خانه و بهترین رنگ مورد استفاده در این زمینه میپردازیم. برای خواندن ادامه مطلب، مجله مینیاتور را دنبال کنید.
نقاشی سقف خانه
اگر شما هم در زمینه رنگآمیزی سقفف خانه مبتدی هستید، حتما مراحل زیر را با عنوان نحوه رنگ آمیزی سقف دنبال کنید:
- ابتدا سطح سقف را تمیز کنید تا هیچگونه گرد و خاک و چربی روی آن باقی نماند.
- اگر سقف شما سوراخ و ترک داشت یا گچ آن باد کرده بود، حتما سوراخ و ترکها را با بتونه پر کنید و گچ باد کرده را از روی آن جدا نمایید و دوباره سنباده بکشید.
- پس از خشک شدن بتونه، سنباده بکشید تا نقاشی سقف خانه به شکل یکنواخت انجام شود.
- لبههای دیوار که به سقف متصل شده است را با چسب کاغذی پوشش دهید. این کار برای جلوگیری از ریختن رنگ روی دیوار انجام میشود.
- از یک کاور رنگ بر روی کف خانه و وسایل داخلی قرار دهید تا رنگ بر روی آنها نریزد.
- وقتی مراحل بالا را انجام دادید، نوبت به ترکیب کردن رنگ میرسد.
- بهترین نوع رنگ برای نقاشی سقف خانه، استفاده از رنگ پلاستیک است. زیرا سقف یک مکان غیر قابل تردد است که احتمال کثیف شدن آن پایین است. با این حال فرمول بالا بیشتر برای سقف پذیرایی، اتاق خواب و راهرو جواب میدهد. در ادامه به شما خواهیم گفت که برای سقف آشپزخانه، حمام و دستشویی چه رنگی مناسب است.
- وقتی رنگ پلاستیک را با آب، ترکیب کردید، آن را به وسیله غلطک، قلم مو یا پیستوله، اجرا کنید.
- در ضمن پیش از رنگآمیزی سقف خانه، میتوانید سطح آن را پرایمر بزنید.
- سقف خانه معمولا نیاز به دو لایه رنگ پلاستیک دارد.
نقاشی روی سقف
یکی از راههای جذابیت بخشی به خانه، نقاشی روی سقف است. خیلی از افراد دوست دارند که سقف اتاق خواب خود را شبیه آسمان کنند. همین یک کار نشان میدهد که رنگ کردن سقف خانه چقدر میتواند مفید باشد. بنابراین به طرحهای مختلف نقاشی روی سقف توجه کنید.
نقاشی سقف ساده
اگر به دنبال نقش و نگار ساده بر روی سقف خود هستید، به راحتی میتوانید با تهیه رنگ پلاستیک، اکریلیک یا روغنی به همراه قلم مو و غلطک رنگ، سقف خود را به شکل ساده رنگ کنید. این کار به تنهایی یک تا ۲ ساعت از زمان شما را میگیرد. بنابراین نقاشی سقف ساده یعنی رنگآمیزی سطح سقف با یک رنگ خاص که میتواند متناسب با دکوراسیون و رنگ دیوار داخلی باشد.
نقاشی سقف
اغلب خانوادهها توجهی به رنگ سقف نمیکنند. آنها فکر میکنند که رنگآمیزی ساختمان تنها شامل دیوارها میشود. در حالی که نقاشی سقف میتواند به جذابیت و بزرگتر کردن محیط خانه، کمک شایان توجهی کند. بنابراین رنگ سقف مهم است به دلیل اینکه میتواند خانههای کوچک را بزرگتر نشان دهد. حتی برای خانههای بزرگ، میتواند در کنار لوستر، طرحهای مدرن مانند پتینه کاری و برجستهکاری استفاده کرد. بنابراین نقاشی سقف را جدی بگیرید.
رنگ سقف
چه رنگی برای سقف خانه مناسب است؟ رنگ سفید، سقف خانه شما را بلندتر نشان میدهد و می تواند محیط را بازتر کند. برای اینکه یک اتاق کوچک، بزرگتر به نظر برسد، سقف خود را به همان رنگ دیوار، رنگآمیزی کنید. وقتی رنگ دیوار و سقف یکی میشود، مرزها را محو و توهم ارتفاع را ایجاد میکند. با این حال، رایجترین و محبوبترین رنگ سقف در نقاشی سقف خانه، رنگ سفید است.
رنگ سقف آشپزخانه روغنی یا پلاستیک
برای سقف خانه، رنگ پلاستیک بهتر است یا روغنی؟ این سوال یکی از رایج ترین سوالات در میان کاربران است که نمیدانند کدام رنگ میتواند برای نقاشی سقف خانه مناسب باشد. برای جواب این سوال، ابتدا باید اشاره کنیم که انتخاب بین رنگ پلاستیک و روغنی، بستگی به سقف مورد نظر دارد. یعنی شما نمیتوانید برای سقف پذیرایی و اتاق خواب، همان رنگی را استفاده کنید که برای سقف آشپزخانه مورد استفاده قرار میدهید.
با توجه به اینکه سقف آشپزخانه در معرض دائمی رطوبت و چربی پخت و پز قرار دارد، بنابراین باید به سراغ رنگی بروید که در برابر آب، رطوبت و چربی مقاوم باشد. رنگ پلاستیک که چنین قابلیتی ندارد؛ بنابراین رنگ روغنی باقی میماند که البته یک رنگ ضد آب، رطوبت، مواد شیمیایی و انواع قارچ است. پس بهترین رنگ سقف آشپزخانه، رنگ روغنی است که قابلیت شستشو هم دارد.
مراحل نقاشی سقف خانه
مرحله ۱:
- اتاق را پاک کنید و کف (و هر چیزی که باقی مانده است) را با پارچه بپوشانید.
- قبل از شروع، تا آنجا که ممکن است مبلمان را از فضای مورد نظرتان بیرون ببرید. انجام این کار مانور دادن در فضایی که در آن کار می کنید را برای شما آسان تر می کند. برای پوشاندن مبلمانی که برای جابجایی بیش از حد دست و پا گیر هستند؛ از پارچه استفاده کنید.
مرحله ۲:
- بالای دیوار ها را با نوار چسب کاغذی یا نقاشی بپوشانید.
مرحله ۳:
- قبل از رنگ آمیزی سقف، ابتدا یک لایه رنگ بزنید.
- یک لایه آستر رنگ لاتکس داخلی را با غلطک (با یک دسته غلطک برای رسیدن به سقف) بمالید. گوشه ها را نزنید و از این مرحله بگذرید.
- آستر خاصی که استفاده می کنید به بافت سقف شما بستگی دارد.
- نشتی سقف، دود تنباکو و غیره، همگی می توانند لکه های زشتی بر جای بگذارند که با رنگ های قدیمی نمی توان آن ها را پنهان کرد. روی لکه را با یک لایه پرایمر لکه گیر بپوشانید و مشکلات شما تمام می شود.
- کار دیگری که نیاز است در این مرحله انجام دهید سنباده زدن است.
- با گذشت زمان و با ایجاد لایه های رنگ، برجستگی ها و خامی ها می توانند به سقف گیر کنند. در سقف های بدون بافت، ایده خوبی است که با یک بار سنباده زنی سریع با کاغذ سنباده ای ۱۰۰ این مشکل را حل کنید. این کار باعث می شود رنگ کاملاً صاف شود و چسبندگی رنگ افزایش یابد. ساده ترین راه برای انجام این کار استفاده از یک میله سنباده است. پس از اتمام سمباده، سقف را با یک اسفنج مرطوب پاک کنید تا گرد و غبار آن پاک شود.
مرحله ۴:
- لبه های سقف را با استفاده از رنگ لاتکس داخلی با ویسکوزیته بالا رنگ بزنید.
- از یک پله برای رنگ آمیزی خط برش ۲ تا ۳ اینچی در امتداد لبه سقف استفاده کنید. از یک گوشه شروع کنید و با یک برس ۲ اینچی، حدود سه فوت در امتداد یک دیوار و سپس دیوار مجاور را رنگ کنید.
- در حالی که خط برش هنوز خیس است؛ به مرحله بعدی بروید و با غلطک رنگ سقف را شروع کنید. رنگ آمیزی سقف در حالی که خط برش هنوز خیس است به کاهش خطوط قابل مشاهده کمک می کند. همین امر برای رنگ اعمال شده از بخشی به بخش دیگر با غلطک صادق خواهد بود.
مرحله ۵:
- فوراً غلطک خود را با رنگ سقف پر کنید.
- برای استفاده از غلطک، قسمت عمیق سینی غلطکی را با رنگ پر کنید و دستگاه را روی رنگ بغلتانید.
مرحله ۶:
- اولین لایه اصلی رنگ را بزنید.
- برای رنگ آمیزی سقف، از غلطک پر از رنگ استفاده کنید تا یک الگوی زیگزاگ به اندازه ۳ تا ۴ اینچ مربع ایجاد کنید. در مرحله بعد، با استفاده از حرکات مستقیم و کنترل شده روی همان ناحیه بروید تا رنگ را یکدست کنید. از باقی ماندن خطوط رنگ از لبه غلطک خودداری کنید.
- برای کاهش خطوط مشخص و قابل مشاهده بین بخش ها، حتماً لبه ها را پر کنید.
- اولین لایه اصلی رنگ را بزنید
مرحله ۷:
- در صورت نیاز لایه دوم را بمالید.
- برای مدت زمانی که روی قوطی نوشته می شود؛ صبر کنید تا اولین لایه کاملاً خشک شود. بسته به رنگ و پوشش، ممکن است لازم باشد این روند را تکرار کنید؛ از خطوط برش (مرحله شماره ۴) تا رنگ آمیزی (مرحله شماره ۶).
مرحله ۸:
- ابزار رنگ خود را تمیز کنید.
- حتما قلم مو، غلطک و سینی رنگ خود را با آب و صابون گرم تمیز کنید.
انواع رنگ سقف
در طبقه بندی رنگ سقف، گزینه های مختلفی وجود دارد. برای تعیین این که کدام نوع رنگ برای کار شما مناسب است؛ کاربرد اتاقی که رنگ می کنید و همچنین نوع سقف را در نظر بگیرید.
رنگ سقف اکریلیک مات
به عنوان رایج ترین نوع رنگ سقف، رنگ اکریلیک مات برای اتاق هایی با رطوبت کم مانند اتاق خواب ها و فضاهای نشیمن مناسب است. رنگ مسطح نور زیادی را منعکس نمی کند که برای اکثر سقف ها مناسب است. (برای سفارش رنگ اکریلیک میتوانید به آسانی از طریق فروشگاه مینیاتور اقدام کنید)
رنگ سقف اکریلیک ساتن براق
رنگ مسطح در اتاق هایی با رطوبت بالاتر مستعد لک شدن، ترک خوردن یا بریدگی است. به همین دلیل، رنگ سقف براق ساتن انتخاب بهتری برای سقف حمام، اتاق های رختشویی یا هر فضای دیگری است که مرطوب تر هستند.
رنگ سقف اکریلیک نیمه براق
نقاشی سقف خانه با این رنگ کمترین احتمال ترک خوردگی رنگ در فضاهای مرطوب را دارد. رنگ سقف نیمه براق، برای سقف هایی که مستقیماً بالای کابین دوش یا هر مکان دیگری در معرض رطوبت زیاد هستند؛ بهترین رنگ است. هنگام تعیین مقدار رنگ برای خرید، حتماً نوع سقف را در نظر بگیرید.
بهترین نوع رنگ برای سقف خانه
رنگ سفید به عنوان رنگ سقف خانه بسیار محبوب است؛ زیرا باعث جلوه دادن فضای بزرگ و تمیز میشود. همچنین، رنگ سفید قابلیت نورپردازی بالایی دارد و باعث شفافیت در محیط میگردد. در صورتی که قصد دارید از رنگ دیگری (به غیر از رنگ سفید) برای سقف استفاده کنید، بهتر است از رنگهای روشن و تیره استفاده نکنید چون این نوع رنگها میتوانند فضای درونی اتاق را تاریک و خفه کننده نشان دهند.
رنگ سقف آشپزخانه روغنی یا پلاستیک
بهترین نوع رنگ برای سقف آشپزخانه، رنگ روغنی است. در نتیجه، میتوان به راحتی رنگ روغنی را به عنوان گزینه ایمن و با کیفیت برای سقف آشپزخانه استفاده کرد. این رنگ قابل شستشو و در برابر عوامل شیمیایی، مقاومت بالایی دارد .
رنگ روغنی برای سقف
اگر چه رنگ روغنی قابلیت استفاده برای سقف خانه را دارد اما خیلی توصیه به این کار نمیشود. رنگ روغنی به دلیل خاصیت ضد آب و مقاومت بالا در برابر عوامل شیمیایی، گزینه به صرفه از نظر اقتصادی نیست؛ زیرا باید توجه داشته باشید که سقف خانه، یک نقطه کور و غیر قابل تردد است و کسی نمیتواند به بافت آن آسیب وارد کند. بنابراین بهتر است که از رنک پلاستیک یا رنگ اکریلیک استفاده نمایید.
بهترین رنگ برای سقف آشپزخانه
یکی از ویژگیهای رنگ پلاستیک، بزرگتر نشان دادن محیط آشپزخانه است. با توجه به زندگی آپارتمان نشینی امروزه و استفاده از فضاهای کوچک، ضرورت توجه به رنگ در دیزاین و دکوراسیون، مهم میشود.
رنگ سفید سقف به ویژه سقف آشپزخانه، یک رنگ شفاف است که قابلیت جلب توجه سایر وسایل خانه را دارد. زیرا این رنگ خانه را بزرگتر از آن چیزی که هست نشان میدهد. توصبه ما این است که برای سقف خانه خود از رنگ سفید استفاده کنید.
نوع رنگ سقف آشپزخانه
بهترین نوع رنگ برای سقف آشپزخانه، رنگ اکریلیک و رنگ پلاستیک است. رنگ اکریلیک بر خلاف رنگ پلاستیک، مقاومت بالایی در برابر آب، رطوبت و عوامل شیمیایی دارد. در حالی که رنگ پلاستیک قابلیت شستشو ندارد.
با این حال، هر دو رنگ شفافیت بالایی دارند؛ بنابراین نه تنها نوردهی به فضا را بهبود میبخشند بلکه سقف را با ظاهری زیبا و تمیز نگه میدارند.
رنگ زدن سقف با رنگ پلاستیک
رنگ پلاستیک یکی از روشهای جدید و مدرن برای رنگ زدن سقف است. این نوع رنگ در دو نوع نیم پلاستیک و تمام پلاستیک تولید میشود. رنگ پلاستیک دارای مزایایی مانند مقاومت بسیار بالا در برابر آفتاب، خش، رطوبت، زنگ زدگی و همچنین خاصیت ضد خوردگی است.
علاوهبراین، آنتی باکتریال و ضد قارچ بودن رنگ پلاستیک باعث میشود که پوسته سقف به روزهای سرد و مرطوب نیز مقاوم باشد و از خطر ظهور قطرههای آب از سقف جلوگیری کند. بنابراین، رنگ زدن سقف با رنگ پلاستیک یکی از راههای بهبود دهنده ایمنی و مقاومت ساختمان شما میباشد.
بهترین رنگ پلاستیک برای سقف
بهترین رنگ پلاستیک برای سقف، شامل رنگ پلاستیک تمام پلاستیک میشود. این رنگ جزو خانواده رنگهای پایه آب است که البته قابلیت شستشو ندارد. بنابراین سعی کنید برای سقف خانه خود از رنگ تمام پلاستیک استفاده نمایید.
آموزش رنگ زدن سقف با غلطک
رنگ زدن سقف با غلطک از جمله کارهای پرکاربرد در تزئین داخلی خانهها است. در این مطلب به شما نحوه رنگ زدن سقف با غلطک را آموزش میدهیم:
۱- پاکسازی سقف از هرگونه دود و گرد و خاک.
۲- بتونه کاری سقف در صورت نیاز
۳- سنباده زدن بتونه
۴- قرار دادن کاور و چسب کاغذی برای جلوگیری از ریختن رنگ روی دیوارها.
۵- رنگ را در سینی غلطک قرار دهید.
۶- رنگ پلاستیک یا اکریلیک را با آب ترکیب کنید تا رنگ یکنواخت بسازید. درصد ترکیب رنگ و آب،۷۰ به ۳۰ درصد است.
۷- وقتی دو سوم سینی پر از رنگ شد، حالا نوبت استفاده از غلطک رنگ است.
۸- به آرامی غلطک رنگ را بر روی سطح سقف اعمال کنید.
آموزش نقاشی سقف با رنگ پلاستیک
نقاشی سقف با رنگ پلاستیک، روشی سریع و موثر در ترمیم و تزئین دیوارها و سقفهای داخلی است. برای رنگ کردن سقف با رنگ پلاستیک، ابتدا سطح آنجا را تمیز کنید. در صورت نیاز، بتونه بزنید. پس از این مراحل، نوبت به سنباده زدن بتونه میرسد. به آرامی سنباده بزنید تا سطح سقف یکنواخت شود.
پس از ترکیب کردن رنگ پلاستیک با آب، منتظر بمانید تا رنگ خود را بگیرد. سپس آن را به وسیله غلطک رنگ یا قلم مو، بر روی دیوار اعمال نمایید. در آخر نیز اجازه دهید تا رنگ خشک شود. زمان خشک شدن رنگ پلاستیک کوتاه است و طی چند روز، خشک میگردد.
قیمت نقاشی سقف خانه
قیمت نقاشی ساختمان به عوامل مختلفی بستگی دارد که از جمله آنها میتوان به برند تولیدکننده، کیفیت و گرید رنگ اشاره کرد. با این حال قیمت نقاشی ساختمان با رنگ پلاستیک برند هپالوکس به همراه زیرسازی در حدود ۵۰٫۰۰۰ تا ۶۰٫۰۰۰ تومان است. قیمت نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک برند هپالوکس به همراه زیرسازی در حدود ۶۰٫۰۰۰ تا ۹۰٫۰۰۰ تومان درنظر گرفته میشود.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره قیمت نقاشی ساختمان، مقاله «قیمت نقاشی ساختمان در سال ۱۴۰۲» را در وب سایت کارآهن مطالعه کنید
قیمت رنگ پلاستیک برای سقف
رنگ پلاستیک مورد استفاده برای سقف خانه در دو نوع تمام پلاستیک و نیم پلاستیک تولید میشود. هر کدام از این دو نوع رنگ، ویژگیها و مزایای مختص به خود را دارند؛ با این حال، کیفیت رنگ تمام پلاستیک بهتر از نیم پلاستیک است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره قیمت رنگ پلاستیک، از وب سایت مینیاتور دیدن کنید.
جمع بندی
شاید این سوال برای شما پیش بیاید که تفاوت نقاشی با رنگ سقف و رنگ آمیزی دیوار چیست؟ رنگ دیوار ها به دلیل ترکیب متفاوت، چکه کردن بیشتری دارند؛ اما رنگ های مخصوص سقف این طور نیستند. برخلاف رنگ دیوار، رنگ سقف ضخیم تر است و در نتیجه احتمال چکه کردن آن در طول فرآیند کمتر است. هنگامی که در فروشگاه رنگ هستید؛ می توانید با گرفتن یک گالن رنگ سقفی در یک دست و یک گالن رنگ دیوار در دست دیگر، این حس را به دست آورید. گالن رنگ سقفی به دلیل داشتن مواد جامد بیشتر نسبت به رنگ دیوار باید وزن بیشتری داشته باشد.
سوالات متداول
چه نوع رنگی برای رنگ کردن سقف با غلطک استفاده کنیم؟
بهترین رنگ برای رنگ کردن سقف با غلطک، رنگ پلاستیک است.
برای رنگ کردن سقف نیاز به تخصص خاصی وجود دارد؟
خیر، برای این کار سطح سقف را بتونه کاری کرده و سپس با استفاده از غلطک، رنگ آمیزی کنید.
پس از اینکه سطح سقف رنگ شد، آیا نیاز به تمیز شدن دارد؟
با توجه دسترسی سخت به سقف، نیاز به تمیز کردن آن محدود است. در واقع نیازی نیست که سقف را پس از اعمال رنگ تمیز کنید.
چه رنگهایی برای رنگ آمیزی سقف مناسب است؟
رنگ اکریلیک و رنگ پلاستیک، بهترین نوع رنگ برای رنگ آمیزی سقف با غلطک است.