نکاتی برای چسباندن وسایل پلاستیکی در خانه

گاهی پیش می‌آید که مثلا اسباب بازی پلاستیکی فرزند شما شکسته می‌شود. اولین اقدام شما برای چسباندن آن چیست؟ آیا آن را دور می‌ریزید و یک اسباب بازی جدید برای فرزند خود خریداری می‌کنید یا در فکر این هستید که وسیله شکسته شده را تعمیر نمایید؟ ما در این مقاله قصد داریم تا به نکات کاربردی برای چسباندن وسایل پلاستیکی خانه اشاره کنیم. اگر شما هم برای چسباندن وسایل پلاستیکی با چالش مواجه هستید، حتما این مقاله را تا پایان بخوانید.

چسباندن وسایل پلاستیکی

پلاستیک ماده‌ای است که در سرتاسر جهان از آن استفاده می‌کنند؛ از اشیاء ساده روزمره گرفته تا عناصر موجود در ایستگاه فضایی بین‌المللی. این ماده پرمصرف، گاهی به دلایلی شکسته می‌شود و نیاز به ترمیم دارد. برای همین اولین قدم برای درست کردن آن، پیدا کرده راه مناسب و مقرون به صرفه است.

به دلیل ترکیب آن، چسباندن پلاستیک ممکن است تاحدودی دشوار باشد. برخی از چسب‌ها به یکدیگر نمی چسبند، برخی دیگر می‌توانند به آن‌ها آسیب برسانند. اگر نیاز به چسباندن پلاستیک دارید، باید چسب مناسب را هم برای موادی که باید به هم متصل کنید و هم برای چسب مورد نظر پیدا کنید.

چسباندن وسایل پلاستیکی

بهترین چسب برای چسباندن وسایل پلاستیکی

درست حدس زدید، اگر چند نوع پلاستیک وجود دارد، چندین نوع چسب نیز برای پلاستیک وجود دارد. برای انتخاب مناسب، باید پلاستیکی را که می‌خواهید بچسبانید، شناسایی کنید. ساده‌ترین راه این است که اطلاعات نوع پلاستیک آن را به صورت مستقیم از روی برچسب شی بررسی کنید. رایج‌ترین پلاستیک‌های به کار رفته در اشیاء روزمره عبارتند از:

  • پلی اتیلن ترفتالات (PET): برای ساخت بسته‌بندی مواد غذایی، بطری‌های نوشابه و … استفاده می‌شود.
  • پلی اتیلن با چگالی بالا (HDPE): برای درب بطری، قوطی‌های روغن موتور و … استفاده می‌شود.
  • پلی وینیل کلراید (PVC): برای لوله‌های لوله‌کشی، دستگیره ظروف آشپزخانه و … استفاده می‌شود.
  • پلی اتیلن کم چگالی (LDPE): برای کیسه‌های زباله، کیسه‌های مکعب یخ، درب بطری شیر و … استفاده می‌شود.
  • پلی پروپیلن (PP) که با شماره ۵ قابل تشخیص است برای ظروف کمپینگ، تشک های مصنوعی، بسته بندی کره و غیره استفاده می شود.
  • پلی استایرن (PS): برای ظرف ماست، خط کش مدرسه، سینی گوشت و … استفاده می‌شود.
  • پلی آمید: برای لباس شنا، چتر و لوازم داخلی استفاده می‌شود.

شما می‌توانید هر کدام از انواع پلاستیک‌های موجود در این لیست را با استفاده از چسب سیانواکریلات (چسب قطره‌ای) بچسبانید. در ضمن برای پلاستیک‌هایی از نوع پلی اتیلن، پلی پروپیلن و پلی آمید، باید از چسب خاصی مانند چسب سوپر گلو استفاده کنید.

بهترین چسب برای پلاستیک سخت

وسایل پلاستیکی خانه، بیشتر از پلی اتیلن یا پلی پروپیلن ساخته می‌شوند. به طور مثال می‌توان به روکش‌های صندلی های آشپزخانه یا اسباب بازی کودکان اشاره کرد. همچنین می‌توانید ماده پلی پروپیلن را در عناصر پلاستیکی خودروها مانند سپرها، داشبوردها یا تزئینات درب مشاهده کنید.

چسباندن این نوع پلاستیک سخت است و اغلب روی بسته‌بندی چسب‌‎های مختلف عبارت «برای پلی پروپیلن یا پلی اتیلن مناسب نیست» را مشاهده می‌کنید. با این حال این نوع پلاستیک به وسیله چسب ۱۲۳ چسبانده می‌شود و شما می‌توانید از این نوع چسب برای پلاستیک‌های نوع سخت نیز استفاده نمایید.

بنابراین چسب ۱۲۳ بهترین چسب برای پلاستیک‌های سخت است. این چسب نه تنها در برابر آب مقاوم است بلکه در هنگام خشک شدن، ظاهری شفاف دارد. چسب ۱۲۳ بهترین گزینه برای چسباندن قطعات پلاستیکی خودرو است.

چسباندن وسایل پلاستیکی

بهترین چسب برای پلاستیک انعطاف‌پذیر

آیا تا به حال به تمام اجسام پلاستیکی نرم اطراف خود توجه کرده‌اید؟ حتی کفش های شما می‌توانند حاوی پلاستیک باشند. در واقع برای تعمیر یک جفت کفش، به یک چسب پلاستیکی انعطاف‌پذیر مانند چسب کفاشی نیاز دارید. این نوع چسب انعطاف‌پذیر است و ماندگاری بالایی دارد. این چسب پلاستیکی به فلز و سایر مواد مانند چینی، چرم یا چوب نیز می‌چسبد.

انواع چسب پلاستیک

۱- چسب قطره‌ای

چسب قطره‌ای تحت عنوان چسب سیانواکریلات شناخته می‌شود که برای ایجاد اتصال بین ۲ سطح پلاستیکی، نیازمند آب است. به دلیل وجود مقدار کمی رطوبت در سطوح پلاستیکی، امکان چسباندن قطعات به وسیله چسب قطره‌ای وجود دارد.

برای چسباندن با چسب قطره‌ای، ابتدا سطح پلاستیکی مورد نظر را سنباده بزنید و سپس اقدام به اعمال چسب کنید. در ضمن فراموش نکنید این چسب باعث تغییر رنگ اکریلیک می‌شود؛ بنابراین برای سطوح پلاستیکی که دارای رنگ اکریلیک هستند، مناسب نیست.

۲- چسب ۱۲۳

چسب ۱۲۳ یکی از چسب‌های قدرتمند برای چسباندن قطعات پلاستیکی است. برای کار با این نوع چسب، کافی است سطح مورد نظر را سنباده بزنید و سپس به مقدار لازم از چسب ۱۲۳ بر روی آن استفاده کنید.

۳- چسب سیمانی

این نوع چسب برای چسباندن انواع سطوح پلاستیکی مناسب است. بنابراین سعی کنید از چسب سیمانی برای چسباندن پلاستیک به پلاستیک استفاده کنید. از جمله کاربردهای چسب سیمانی می‌توان به چسباندن لوله‌های پی وی سی و ABS اشاره کرد.

۴-  چسب اپوکسی

چسب اپوکسی قدرت بالایی برای چسباندن سطوح پلاستیکی دارد. در واقع این نوع چسب نه تنها چسبندگی بالایی برای سطح پلاستیکی به وجود می‌آورد بلکه می‌تواند زمینه را برای چسباندن انواع پلاستیک به سطوح فلزی را فراهم کند. دوام بالا، خاصیت درزگیری و پر کردن فضاهای خالی، از جمله مزیت‌ها و کابردهای چسب اپوکسی به حساب می‌آید.

نحوه کار با چسب پلاستیک

  • سطح مورد نظر را تمیز کنید. پس از آن بررسی کنید که قطعاتی که باید چسبانده شوند، تمیز، خشک و فاقد چربی هستند.
  • پس از آماده‌سازی سطح، با استفاده از چسب را به وسیله قلم مو روی تمام سطوحی که قرار است چسبانده شوند، اعمال کنید.
  • قطعات را چسب بزنید. بلافاصله مقدار کمی چسب پلاستیکی را روی یکی از سطوح بمالید، سپس آن‌ها را به هم فشار دهید.
  • قطعات را تا چسباندن نهایی در حالت عمودی، خنک و دور از نور نگهداری کنید.

چسباندن وسایل پلاستیکی

چسباندن پلاستیک با استون

  • برای این کار ابتدا چند قطعه پلاستیک هم رنگ و دور ریختنی را درون یک ظرف پر از استون بگذارید.
  • پس از آن اجازه دهید تا به مدت ۱۰ تا ۱۲ ساعت در محلول استون قرار بگیرد.
  • وقتی پلاستیک‌ها به صورت خمری شکل درآمد، می‌توانید آن را در درزها و حفره‌های سطوح پلاستیکی استفاده کنید.
  • پس از چند دقیقه پلاستیک خمیر به درزها را پر کرده و مقاومت بالایی برای قطعات ایجاد می‌کند.
  • در صورت وجود ناهمواری پس از چسباندن خمیر پلاستیک به قطعه پلاستیکی، می‌توانید از سنباده برای صاف کردن آن ناحیه استفاده نمایید.
  • برای انجام کار با استون، دستکش و ماسک فراموش نشود.

چسباندن پلاستیک با دستگاه هویه

  • ابتدا هویه را روشن کنید.
  • پوشیدن دستکش، عینک ایمنی و ماسک فراموش نشود.
  • سعی کنید دمای هویه کمتر از ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد باشد.
  • پس از داغ شدن هویه، پلاستیک مورد نظر را در داخل هویه قرار دهید.
  • اجازه دهید تا پلاستیک به طور کامل آب شود.
  • پس از آب شدن پلاستیک، خمیر به دست آمده را با احتیاط به درز پلاستیک بزنید.
  • در ضمن شما می‌توانید برای چسباندن اسباب بازی یا هر نوع وسیله پلاستیکی شکسته شده، از این خمیر برای اتصال آن‌ها استفاده کنید.

جمع‌بندی

در این مقاله تلاش کردیم تا درباره موضوع «نکاتی برای چسباندن وسایل پلاستیکی در خانه» صحبت کنیم. اگر شما هم برای چسباندن وسایل شکسته پلاستیکی با چالش چسباندن مواجه هستید، نگران نباشید؛ امروزه چسب‌‌های مختلفی برای ترمیم و چسباندن دو قطعه پلاستیکی تولید شده است که شما را برای رفع این چالش کمک می‌کند. علاوه بر استفاده از روش چسب، شما می‌توانید از دستگاه هویه و ماده استون برای آب کردن پلاستیک دور ریختنی در راستای پر کردن فضاهای خالی و چسباندن دو قطعه پلاستیکی استفاده نمایید. در صورت نیاز به مشاوره درباره این موضوع، به راحتی می‌توانید با تیم ما تماس بگیرید.

سوالات متداول

برای چسباندن قطعات پلاستیکی خانگی، چه نوع چسبی پیشنهاد می‌شود؟

بهتری چسب‌ها برای چسباندن قطعات پلاستیکی وجود در خانه، استفاده از چسب قطره‌ای و چسب ۱۲۳ است.

چسب سیمانی در کجا کاربرد دارد؟

چسب سیمانی برای چسباندن پلاستیک به پلاستیک است؛ اما درنظر داشته باشید که این نوع چسب تنها برای لوله‌های پی وی سی و ABS خانه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

چسب اپوکسی چه کاربردی دارد؟

چسب اپوکسی یک ماده قدرتمند برای چسباندن انواع قطعات یا سطوح پلاستیکی به قطعات یا سطوح فلزی است. این نموع چسب به چسبندگی و مقاومت بالا در برابر آب و رطوبت شُهرت دارد.

کدام روش برای پر کردن حفره‌های درون سطوح پلاستیکی توصیه می‌شود؟

استفاده از هویه و ماده استون است. هویه زمینه را برای آب گرم قطعه پلاستیکی به وسیله گرما به وجود می‌آورد. در حالی که برای آب کردن قطعه پلاستیکی به وسیله استون، کافی است که آن را درون این ماده به مدت ۱۰ تا ۱۲ ساعت قرار بدهید تا درنتیجه با یک محلول خمیری شکل مواجه شوید. این محصول بلرای چسبندن دو قطعه یا پر کردن فضاهای خالی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ممکن است شما دوست داشته باشید