مراحل رنگ کردن دیوار گچی
طریقه رنگ کردن دیوار گچی چگونه است؟ چه مراحلی برای پوشش و رنگ کردن سطوح گچی وجود دارد؟ آیا افراد آماتور و تازهکار میتوانند به تنهایی دست به چنین کاری بزنند؟ به نظر میرسد در صورت رعایت کامل نکات و مراحل فنی این کار، چالشی حتی برای افراد تازه کار هم نباشد. با در نظر گرفتن اصول و رعایت ایمنی لازم، میتوانید مراحل رنگ کردن دیوار گچی را انجام دهید. با ما همراه باشید تا به شما درباره اصول این کار بیشتر بگوییم. همچنین برای خرید رنگ از فروشگاه اینترنتی مینیاتور ایران، میتوانید به سایت مراجعه کنید.
زمان خواندن: ۱۷ دقیقه
مراحل رنگ کردن دیوار گچی

برای پوششدهی دیوار دو اصول کلی وجود دارد که باید مد نظر داشته باشید. اول اینکه آیا دیوار قبلا پوشش داده شده است یا خیر؟ اگر بر روی دیوار پوشش وجود داشته باشد، روش کار و اجرا نیز متفاوت است. بالعکس، در صورت نبود پوشش روی سطح مورد نظر، باید یک رویکرد متفاوتی را در پی گرفت. در ادامه به شما خواهیم گفت که مراحل پوششدهی دیوار بدون رنگ و دیوار با پوشش چگونه است.
مراحل نقاشی دیوار بدون رنگ
اگر گچ دیوار شما تازه است و قبلا برای پوشش دهی آن از فام استفاده نکردهاید، بنابراین باید یک مراحل خاصی را طی کنید تا بتوانید دوام و عمر پوشش را افزایش دهید. برای این کار، مراحل زیر را دنبال کنید.
- ابتدا سطوح آسیب دیده دیوار را با بتونه پر کنید.
- لیسه و کاردک وظیفه اجرای بتونه روی دیوار را دارند.
- وقتی اجرای بتونه تمام شد، صبر کنید تا خشک شود. معمولا ۲۴ ساعت زمان برای خشک شدن نیاز دارد.
- سپس نقاط بتونهکاری شده را سنباده بزنید تا به یک سطح صاف و یکدست برسید.
- پس از آن، دیوار را با پرایمر پوشش دهید.
- اگر پوشش شما قرار است با نوع روغنی باشد، بنابراین استفاده از پرایمر روغنی یا روغن الیف ضروری است.
- در صورتی که پوشش شما از نوع پایه آب (اکریلیک و پلاستیک) باشد، نوع پرایمر نیز پایه آب خواهد بود. بنابراین رنگ پلاستیک زدن دیوار گچی، نیاز به پرایمر پایه آب دارد.
- هدف از اجرای پرایمر، جلوگیری از خورده شدن رنگ توسط دیوار است.
- با استفاده از قلم مو و غلطک، میتوانید مراحل اصلی زدن پرایمر را انجام دهید.
- ۲۴ ساعت صبر کنید تا پرایمر خشک شود.
- وقتی خشک شد، شما مجاز به اجرای پوشش روی دیوار هستید.
- پوشش اصلی را با حلال مورد نظر ترکیب کنید. برای نوع روغنی (تینر) و نوع اکریلیک و پلاستیک (آب) در نظر گرفته میشود.
- وقتی پوشش با حلال به خوبی ترکیب شد، آن را با قلم مو و غلطک روی سطح اجرا کنید.
- قلم مو برای نقاط دور کلید و پریز و گوشهها، غلطک برای کل دیوار مورد استفاده قرار میگیرد.
- پوشش نهایی معمولا در دو لایه با فاصله ۲۴ ساعت اجرا میشود.
مراحل نقاشی دیوار رنگ شده
در ادامه موضوع رنگ کردن دیوار گچی، به شما درباره پوشش دهی دیوارهای دارای فام آموزش لازم را میدهیم. با این حال توجه داشته باشید که پوشش شما از چه نوعی است. اگر نوع روغنی است، باید طبق فرآیند آن عمل کنید. در صورتی که دیوار شما با نوع پایه آب اکریلیک یا پلاستیک پوشش داده شده است، باز هم باید طبق فرآیند آن پیش بروید. مراحل عبارتند از:

- اگر دیوار شما با نوع روغنی پوشش داده شده است، ابتدا معایب دیوار را با بتونه رفع کنید. بتونه شما باید از نوع روغنی باشد.
- در صورتی که دیوار از نوع پایه آب اکریلیک و پلاستیک بود، نیاز به بتونه پایه آب دارید که میتواند عیوب سطح و دیوار را بپوشاند.
- همچنین در نظر داشته باشید که اگر عمق خرابی بیش از اندازه بود، کار ترمیم آن به گچ واگذار میشود.
- در نهایت وقتی بتونه کاری یا گچ کاری دیوار به پایان رسید، نوبت اجرای پرایمر میرسد.
- اگر در دیوار تازه گچ شده نیاز است که کل سطح پرایمر زده شود، اینجا و به خصوص در دیوارهای با پوشش رنگ، چنین کاری نیاز نیست. تنها به سراغ نقاطی بروید که آنها را با بتونه ترمیم کردهاید.
- وقتی کار پرایمر به پایان رسید، نوبت به اجرای پوشش نهایی میرسد. اجرای نهایی مشابه روش قبل است که پیشتر توضیح دادیم.
- در یک کلام باید اشاره کرد، رنگ مورد نظر را با حلال ترکیب، ۱۰ دقیقه به آن استراحت بدهید و نهایتا با قلم مو و غلطک به اجرای آن روی سطح بپردازید.
طریقه رنگ کردن دیوار گچی با اسپری
پوششدهی دیوار با اسپری کار سخت و زمان بری است. توصیه نمیکنیم که این کار را به تنهایی انجام دهید. اولا فاصله بین اسپری و دیوار باید بین ۱۲ تا ۱۵ سانتیمتر باشد. به هیچ عنوان نباید اسپری را نزدیکتر از فاصله اشاره شده ببرید. حرکات شما با اسپری باید به صورت اریب باشد. یعنی از بالا به پایین اقدام به پوشش کنید. حتی توصیه میکنیم که اسپری را به صورت عمودی بر روی دیوار اجرا کنید. طوری که یک خط افقی به اندازه ۲۰ تا ۳۰ سانتیمتر را از لبه سقف تا ۳۰ سانتیمتری پایین دیوار بکشید، سپس اسپری را به صورت عمودی اجرا کنید. طوری که دست شما در خط امتداد سقف باشد.
رنگ زدن دیوار گچی با پیستوله
رنگ زدن دیوار گچی با پیستوله چگونه است؟ پیستوله بهترین ابزار برای پوششدهی نمای داخلی خانه است. هرچند چالش بزرگ این ابزار کاربردی، خالی کردن کل خانه است که در حین اجرا نباید وسیلهای در آن وجود داشته باشد. عملا شاید بتوان اینگونه بیان کرد که پیستوله برای خانههای تازه ساخت و خالی مناسب است. زیرا گرد پاشیده شده از آن ممکن است آسیب جدی به افراد و وسایل توی خانه وارد کند.
ابتدا باید بدانید که غلظت رنگ برای پیستوله باید بین ۱۴ تا ۲۰ درصد باشد. بنابراین غلظت نه باید کم یا بیشتر از استاندارد تعیین شده در نظر گرفته شود. اگر غلظت بیشتر باشد، امکان بیرون آمدن رنگ از پیستوله وجود ندارد یا به سختی انجام میشود. در صورتی که غلظت کم باشد، مایعی شبیه به آب و بدون پوششدهی مناسب بر روی سطح مورد نظر شما مینشیند.
دو نوع پیستوله موجود است. یک پیستوله برقی و دوم پیستوله بادی. کارایی هر دو تقریبا یکی است. یعنی هر دو یک کار را انجام میدهند. با این تفاوت که نوع بادی برای نقاشی ساختمان، سطوح چوبی و حتی بدنه خودرو بهتر از نوع برقی عمل میکند. البته نوع برقی برای سطوح بزرگ صنعتی کارایی بیشتری دارد. با این وجود پیستوله امکان ایجاد یک پوشش یکدست را در کمترین زمان ممکن به وجود میآورد.
برای استفاده از آن، ابتدا محصول خود را با حلال ترکیب و سپس به مخزن پیستوله هدایت کنید. در حین اجرا، به هیچ عنوان مخزن را تکان ندهید. در ضمن تفنگ مخزن باید رو به سمت پایین باشد و به صورت اریب بر روی دیوار اجرا شود. فاصله نقطه پاشش معمولا ۲۰ تا ۳۰ سانتیمتر است. این وسیله برای طریقه زدن رنگ پلاستیک روی گچ مناسب نیست و بیشتر در نوع اکریلیک و روغنی کاربرد دارد.
آموزش رنگ کردن دیوار گچی با رنگ پلاستیک
با توجه به اینکه دیوارهای تازه گچ شده را نمیتوان تا زمانی که کاملا خشک شوند با استفاده از محصولات ساختمانی نقاشی کرد، با این حال بهترین رنگ برای دیوارهای گچی، از نوع پایه آب است. این نوع محصولات بر پایه آب هستند که در دو نوع پلاستیک و اکریلیک تقسیمبندی میشوند.
اگرچه از نظر مقاومت در برابر آب و سایش، اکریلیک بهتر از پلاستیک است اما نمیتوان از مزایای محصول پلاستیک گذشت. نوع پلاستیک به عنوانی یکی از گزینههای نقاشی دیوار گچی، نه تنها قیمت کمتری نسبت به اکریلیک دارد بلکه در کمتر از یک ساعت خشک میشود. در حالی که زمان خشک شدن اکریلیک بین ۲ تا ۳ ساعت است.
از طرفی رنگ کردن دیوار گچی با رنگ پلاستیک، شامل مراحل راحت تر و سادهتری است. به طوری که ابتدا نوع پلاستیک را به مقدار لازم در سینی رنگ بریزید. سپس مقداری آب به آن اضافه کنید و هم بزنید. وقتی مواد به طور کامل در هم ترکیب شدند، نوبت به اجرای آن بر روی دیوار گچی میرسد.
جدول رنگ آمیزی دیوار گچی با رنگ پلاستیک | |||||||
نام رنگ | حلال | درصد رنگ و آب | مزایا | معایب | مواد مورد نیاز | ابزارها | کاربرد |
پلاستیک | آب | ۶۰ درصد رنگ به ازای ۴۰ درصد آب | سرعت بالای خشک شدن، بدون بو و زمان کم اجرا | غیر قابل شستشو | رنگ، پرایمر، بتونه و پودر لاجورد (برای رنگآمیزی سقف) | غلطک، قلم مو، لیسه، کاردک، سینی، دسته غلطک، چسب و کاور | دیوار گچی |
اجرای رنگ پلاستیک با ابزارهای مختلف
برای اجرای رنگ پلاستیک بر روی سطوح گچی، نیاز به ابزار نقاشی مانند قلم مو، غلطک یا پیستوله دارید. برخلاف تصور غلط برخیها، نوع پلاستیک را میتوان با پیستوله اجرا کرد. بنابراین شما گزینههای مختلفی برای اجرای این محصول دارید. پیشنهاد ما این است اگر که در زمینه نقاشی ساختمان مبتدی هستید، حتما از غلطک برای بخشهای بزرگ دیوار گچی استفاده کنید.
البته پیش از کار با غلطک، نیاز است که نقاط کوچک دیوار یا غیر قابل دسترس را با قلم مو پیاده کنید و سپس به وسیله غلطک، سایر بخشها را نقاشی نمایید. وقتی غلطک را در داخل سینی فرو بردید، آن را به آهستگی در قسمت بالایی سینی یعنی جایی که خطوط آجدار وجود دارد، چند دور بچرخانید تا مقدار اضافه روی غلطک گرفته شود.
اگر چرخش روی خطوط آجدار را انجام ندهید، ممکن است نوع پلاستیک بر روی دیوار گچی شُره کند. بنابراین جهت جلوگیری از این کار، باید غلطک را روی خطوط آجدار بچرخانید. در انتها به راحتی میتوانید ابزارهای نقاشی ساختمان را با آب بشویید.
طریقه زدن رنگ پلاستیک روی گچ
این نوع پوشش فاقد حلال روغنی است و برای رقیق کردن آن، نیاز به آب دارید. به قدر کافی آب را با نوع پلاستیک ترکیب کنید تا یک مواد نهایی برای پوشش دهی آماده شود. همچنین لازم به یادآوری است که این محصول، در برابر آب و مواد شیمیایی مقاومت کافی ندارد. بنابراین برای نقاط پر رطوبت که احتمال برخورد آب یا کثیفی روی آن وجود دارد، استفاده نشود.
علاوه بر این، محصول معرفی شده قابل شستشو نیست و معمولا در دو نوع نیم و تمام پلاستیک تولید میشود. کارشناسان حوزه رنگ آمیزی ساختمان معتقدند که این محصول صرفا برای پوششدهی سقف مفید است. به همین خاطر قبل از اجرا، حتما برای نوع نیم پلاستیک، مقداری چسب چوب تهیه کنید. در ادامه به شما درباره علت این موضوع خواهیم گفت.
برای اجرای نوع پلاستیک روی گچ، ابتدا خرابیهای دیوار را با بتونه پوشش دهید. پس از خشک شدن، سنباده بزنید. سپس اقدام به اجرای پرایمر پایه آب روی آن کنید. ۲۴ ساعت صبر کنید تا پرایمر خشک شود. اینجا اقدام به اجرای رنگ پلاستیک روی گچ نمایید. اگر محصول شما از نوع تمام پلاستیک بود، نیازی به اضافه کردن چسب چوب ندارید؛ زیرا مقاومت کلی محصول نسبت به نوع نیم پلاستیک بیشتر است. با این وجود، برای نوع نیم پلاستیک، بهتر است اقدام به اضافه کردن چسب چوب به آن کنید. این کار، مقاومت کلی پوشش سقف را افزایش میدهد.
این محصول معمولا در دو لایه به فاصله یک تا دو ساعت اجرا میشود. یعنی مدت زمان خشک شدن نهایی این محصول، یک تا دو ساعت است. همچنین برای اجرای آن میتوانید از قلم مو و غلطک استفاده کنید. در آخر، تمام وسایل با آب قابل شستشو هستند.
طرز تهیه رنگ پلاستیک دیوار
برای درست کردن نوع پلاستیک، کار سختی پیش رو ندارید. همانطور که پیشتر اشاره کردیم، مقداری از آن را در سینی بریزید و نسبت به آن، آب اضافه کنید. اگر ترکیب شما خیلی رقیق است، بنابراین نیازی به اضافه کردن آب نیست. در نتیجه نوع پلاستیک به راحتی با اضافه کردن مقداری آب، آماده مصرف میشود. در نظر داشته باشید که اگر قصد نقاشی کردن سقف را دارید، حتما مقداری پودر لاجورد به ترکیب اضافه کنید.
مقدار لاجورد در رنگ پلاستیک
خیلی از افراد نمیدانند که مقدار لاجورد در نوع پلاستیک چقدر باید باشد. توجه داشته باشید که به نسبت رنگ مورد استفاده، حدود ۱ تا ۲ درصد پودر لاجورد نیاز است. یعنی حدود ۵ تا ۱۰ گرم برای نوع پلاستیک ۴ کیلویی، باید پودر لاجورد اضافه کرد. پس از اضافه کردن پودر لاجورد به نوع پلاستیک، شما مجاز به رنگ کردن دیوار گچی با رنگ پلاستیک هستید؛ البته منظور ما نقاشی کردن سقف است. زیرا لاجورد زمانی به نوع پلاستیک اضافه میشود که قصد نقاشی سقف را داشته باشد.
نحوه ترکیب رنگ پلاستیک با آب
برای نقاشی کردن دیوارهای گچی با پلاستیک، باید بدانید که چه مقدار آب مورد نیاز است. اصول نقاشی ساختمان تاکید میکند که برای ساختن ۲۰ کیلوگرم رنگ، شما به ۸ لیتر آب نیاز دارید. یعنی محصول شما باید حدود ۱۲ کیلوگرم به همراه ۸ لیتر آب باشد. اینگونه شما به راحتی میتوانید نوع پلاستیک را برای اجرا در دیوار گچی، آماده کنید.
آموزش رنگ آمیزی دیوار گچی با تکنیک W
یکی از تکنیکهای رایج رنگ آمیزی دیوار گچی، استفاده از حرف W انگلیسی است. حتی در مواردی اگر W را برعکس کنید، حرف M را مشاهده خواهید کرد. اصول کلی این است که به ابتدا روی بدنه اصلی دیوار، حرف انگلیسی W کشیده شود. سپس روی آن و در برگشت، حرف انگلیسی M اعمال گردد.
وقتی این کار انجام شد، به سراغ گوشهها بروید و از بالا به پایین، روی حروفی که کشیدهاید، رنگ بزنید. اصولا استفاده از این روش برای یکدست کردن پوشش است. زیرا وقتی غلطک آغشته به رنگ میشود، امکان دارد که اضافههای آن مشکلی در پوشش ایجاد کند. بنابراین به وسیله چنین روشی، میتوان اضافههای رنگ را به صورت W و M روی دیوار پیاده کرد.
رنگ کردن دیوار گچی با غلطک

آسانترین روش پوشش دهی دیوار، استفاده از غلطک است. فراموش نکنید که برای این کار، نیاز به دسته غلطک دارید. آن را به غلطک اصلی وصل کنید و پوشش را تکمیل نمایید. وقتی رنگ در سینی با حلال خود ترکیب شد، نوبت به فرو بردن غلطک در آن است. به محض اینکه غلطک از داخل سینی بیرون آورده شد، آن را در قسمت آجدار بالایی سینی به صورت رفت و برگشتی بکشید تا رنگ اضافه آن گرفته شود. سپس غلطک را بر روی بدنه اصلی دیوار بکشید. به هیچ عنوان از غلطک برای نقاشی اطراف کلید و پریز و گوشههای دیوار استفاده نکنید.
چند روز پس از گچ کاری میتوان دیوار را رنگ کرد؟
اگر گچکاری دیوار به صورت اصولی انجام شده باشد، معمولا بین ۳ روز تا یک هفته زمان برای خشک شدن آن نیاز است. وقتی زمان گفته شده طی شد، بر روی سطح گچ، دست خود را بکشید. حتی بهتر است برای چند لحظه، کف دست را به سطح گچ بچسبانید تا ببینید که آیا رطوبت دارد یا خیر. در صورت وجود رطوبت، سه روز به زمان نهایی گفته شده اضافه کنید تا سطح گچ به صورت عمیق نیز خشک شود. وقتی گچ خشک شد، زمان اجرای پوشش روی آن فرا رسیده است.
آیا میتوان دیوار گچی مرطوب را رنگ کرد؟
این یک اشتباه پر تکرار است که برخی افراد تصور میکنند چنین کاری میتوانند انجام دهند. به هیچ عنوان امکان پوششدهی دیوار مرطوب گچی به وسیله رنگ وجود ندارد. بنابراین پس از خشک شدن پوشش، سطح شما به شدت ترک برمیدارد و مستعد ریختن است. بنابراین اجازه دهید گچ دیوار به طور کامل خشک شود.
بهترین رنگ برای دیوارهای گچی

همه چیز بستگی به انتظار شما از محصول مورد نظر دارد. اگر به دنبال یک محصول ضد آب بادوام طولانی به مدت ۱۰ سال هستید که امکان شستشوی آن وجود داشته باشد، توصیه میکنیم به سراغ رنگ روغنی بروید. هرچند این محصول سازگاری بالایی نسبت به محیط زیست ندارد و بوی تیز آن میتواند آسیبهایی به اجراکننده وارد کند.
یکی دیگر از پوششهای قابل قبول برای رنگ کردن دیوار گچی، نوع اکریلیک است. این محصول همه خاصیتهای نوع روغنی را دارد؛ با این تفاوت که دوام این محصول بین ۳ تا ۵ سال است. در ضمن نه بوی تیز دارد و به راحتی با آب ترکیب میشود. از طرفی برعکس نوع روغنی که حدود ۲۴ تا ۴۸ ساعت زمان برای خشک شدن عمیق نیاز دارد، این محصول در کمتر از ۲۴ ساعت خشک میگردد.
طریقه رنگ زدن دیوار با رنگ پلاستیک چگونه است؟ در واقع، نوع سوم شامل پلاستیک پایه آب است که بیشتر توصیه میکنیم از این محصول برای سقف گچی ساختمان استفاده کنید. زیرا نه ضد آب است و نه نسبت به مواد شیمیایی، مقاومت بالایی از خود نشان میدهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره، مقاله «بهترین رنگ برای دیوار گچی» را مطالعه کنید.
بهترین رنگ پلاستیک برای سقف
برندهای مختلفی در زمینه تولید رنگ پلاستیک مشغول به فعالیت هستند؛ با این حال فراموش نکنید که احتمال دارد نوع پلاستیک تولید شده، از غلظت کافی برخوردار نباشد. در صورت وجود چنین مشکلی، شما به رنگ بیشتری برای نقاشی دیوار ساختمان نیاز دارید. پالت بیشتر هم مساوی هزینه بیشتر که از جیب شما برداشت میشود. بنابراین توصیه میکنیم برای خرید رنگ پلاستیک، حتما به برند آن توجه کنید که مطرح باشد.
بهترین برندهای رنگ پلاستیک برای سقف عبارتند از:
- پلاستیک هپالوکس
- پلاستیک سحر
- پلاستیک پارس بهار
نکات پس از رنگ کردن دیوارهای گچی
پس از پوششدهی کامل دیوار، حتما باید مواردی را در نظر بگیرد که عبارتند از:
- به هیچ عنوان دیوار را نشویید. برخی افراد به واسطه اینکه محصول مورد نظر ضد آب و قابل شستشو است، بنابراین پس از اجرا و خشک شدن، اقدام به شستشوی آن میکنند. این کار باعث تورم در سطح دیوار شما میشود. حداقل یک ماه صبر کنید و پس از آن میتوانید دیوار را با آب و مواد شوینده شستشو دهید.
- نکته بعدی، پاک کردن رنگهای احتمالی روی قرنیز است. اگر پوشش شما از نوع روغنی است، با تینر میتواند رنگ روی قرنیز را پاک کنید. برای پاک کردن نوع اکریلیک، آب کفایت میکند.
- تمام وسایل نقاشی ساختمان را با حلال رنگ مورد نظر بشویید و در آخر با آب و مایع ظرفشویی، آنها را تمیز کنید.
- به رنگی که هنوز خشک نشده، دست نزنید.
- محصول را دور از نور خورشید و در یک دمای معتدل بین ۵ تا ۲۵ درجه سانتیگراد (دور از کودکان) نگهداری کنید.
رنگ پلاستیک مرغوب را از کجا تهیه کنیم؟
این روزها با نزدیک شدن به سال جدید ۱۴۰۴، خیلی از خانوادهها به فکر نونوار کردن خانه خود میرسند. یکی از روشهای مدرن، باکلاس و شیک، استفاده از رنگ است. اگر شما هم دغدغه خرید رنگ باکیفیت را دارید، پیشنهاد میکنیم سری به سایت ما بزنید. خرید رنگ از فروشگاه اینترنتی مینیاتور ایران، علاوه بر تضمین اصالت کالا و خدمات پس از فروش آنلاین و لحظهای، تمام مشتریان را از پرداخت هزینه ارسال کالا معاف میکند. برای اطلاع از قیمت رنگ پلاستیک قابل شستشو پیشنهاد میکنیم از برندهای موجود در سایت دیدن کنید.
جمعبندی
در این مقاله به مراحل رنگ کردن دیوار گچی به روشهای مختلف با ابزارهای گوناگون پرداختیم. نکته مهم در این فرآیند، انتخاب نوع محصول برای پوششدهی دیوار است. اگر شما هم نمیدانید که چه نوع رنگی را نسبت به جغرافیا برای خانه خود انتخاب کنید، همین حالا با کارشناسان متخصص مینیاتور مشورت نمایید. در ضمن شما میتوانید به صورت آنلاین، اقدام به خرید رنگ از فروشگاه اینترنتی مینیاتور کنید.
سوالات متداول
آیا رنگ کردن دیوار مرطوب امکانپذیر است؟
خیر. این کار آسیب جدی به پوشش گچ دیوار میزند.
مدت زمان خشک شدن رنگ دیوار گچی چقدر است؟
برای نوع روغنی، اکریلیک و پلاستیک به ترتیب بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت، ۱۲ تا ۲۴ ساعت و یک تا ۲ ساعت.
رنگ کردن دیوار گچی با رنگ پلاستیک بهتر است یا اکریلیک؟
اکریلیک دوام بیشتری نسبت به نوع پلاستیک دارد.
نسبت رنگ پلاستیک به آب چقدر است؟
ترکیب نوع پلاستیک به آب حدود ۴۰ به ۶۰ است. یعنی ۴۰ درصد پلاستیک مورد استفاده باید آب باشد.
عیب اصلی رنگ پلاستیک دیوار چیست؟
رنگ پلاستیک قابلیت شستشو ندارد.