آموزش کاربردی رنگ گالوانیزه
وقتی قصد سفر به شمال دارید، احتمالا دریا و سقفهای رنگی خانههای شمالی به ذهن شما میآید. برخیها میپرسند که سقفهای رنگی خانههای شمالی چگونه ساخته میشود؟ برای پاسخ باید گفت این نوع سقفها از ورق گالوانیزه ساخته میشوند که رنگ کردن آن به دو روش کارخانهای و دستی صورت میگیرد. برای رنگ کردن ورق گالوانیزه به روش دستی، افراد میتوانند با آموزشهای لازم در این زمینه، امکان رنگآمیزی را پیدا کنند.
در این مقاله قصد داریم تا درباره موضوع «آموزش کاربردی رنگ گالوانیزه»، به موضوعاتی نظیر رنگ گالوانیزه چه کاربردی دارد؟ روشهای رنگآمیزی ورق گالوانیزه، ویژگیهای رنگ ورق گالوانیزه، وسایل مورد نیاز برای رنگ کردن ورق گالوانیزه، نحوه رنگ کردن ورق گالوانیزه، چسب ورق گالوانیزه، اسپری رنگ گالوانیزه، واش پرایمر، خرید رنگ گالوانیزه، رنگ گالواکوت و قیمت رنگ گالواکوت بپردازیم.
رنگ گالوانیزه چه کاربردی دارد؟
ورق گالوانیزه، یکی از مقاطع فولادی به شکل مسطح است که از طریق روش غوطهوری مذاب در کارخانههای فراوری تولید میشود. این محصول به علت ضدزنگ بودن و ضد خوردگی در برابر شرایط آبوهوایی مختلف، کاربرد زیادی در مناطق مرطوب دارد. اگرچه ورق گالوانیزه در برابر آب و رطوبت مقاوم است، اما برای محافظت از نقاط جوشکاری و سوراخکاری شده و ایجاد زیبایی بیشتر، این محصول رنگآمیزی میشود.
رنگ ورق گالوانیزه دارای ۱۶ طیف رنگی مختلف است که تحت دمای ۲۰۰، ۶۰۰ و یک هزار و ۲۰۰ درجهسانتیگراد تولید میشود. این محصول در سقف، پنجره و کانال تهویه هوا، لوازم خانگی، کابینت، کانتینر و بسیاری موارد دیگر کاربرد دارد. رنگ ورق گالوانیزه دارای خاصیت نانو است. وقتی سطح رنگ اعمال شده بر روی ورق گالوانیزه دارای یک لایه پوشش محافظتی روی (زینک) باشد، به آن نانو گفته میشود. پوشش روی یا زینک، علاوه بر ایجاد مقاومت سطح ورق گالوانیزه در برابر خوردگی، شفافیت بالایی در لایه نهایی به وجود میآورد.
روشهای رنگآمیزی ورق گالوانیزه
۱- روش رنگآمیزی کارخانهای: رنگآمیزی به روش کارخانه تنها از طریق کوره انجام میشود.
۲- روش رنگآمیزی دستی: این روش طی ۶ مرحله انجام میشود. مهمترین شاخصه این روش، سهولت در اجرای آن است که هر فردی میتواند با آگاهی از چگونگی مراحل اعمال رنگ بر روی ورق گالوانیزه، آن را انجام دهد.
۳- روش اسپری زینک: اسپری زینک دارای ترکیبی از پودر روی و رنگ است که مقاومت آن به ۶۰۰ درجه سانتیگراد میرسد. این محصول به دو رنگ نقرهای و طوسی تولید و عرضه میشود که علاوه بر کاربرد در اپوکسی و پلی یورتان، دارای خاصیت خشکشوندگی بالایی است.
۴- روش گالواکوت یا رنگ گالواکوت: این نوع رنگ به عنوان یکی از رنگهای برپایه آب، مناسب برای رنگآمیزی ورق گالوانیزه است. از ویژگیهای این محصول میتوان به سختی و خواص مکانیکی بالا، چسبندگی مطلوب، غیرقابل اشتعال، فاقد بو و سازگار با محیط زیست اشاره کرد.
ویژگیهای رنگ ورق گالوانیزه
- استحکام و انسجام در برابر ضربه
- مقاومت در برابر آب و رطوبت
- مقاومت در برابر خوردگی
- مقاومت در برابر سرما و گرما
- مقاومت در برابر حرارت
- مقاومت در برابر اشعه خورشید
- چسبندگی بالا
- زود خشک شدن رنگ گالوانیزه نسبت به رنگهای معمولی
- پوسته پوسته نمیشود
- قابل ترمیم در صورت وجود خطوط نازیبا بر روی سطح
- ترمیم خطوط یا خراشها به وسیله محلول RAL
- قابلیت شستوشو دارد.
- اجرای آسان
- استفاده از این نوع رنگ در شرایط آبوهوایی مختلف
وسایل مورد نیاز برای رنگ کردن ورق گالوانیزه
- رنگ مخصوص
- اسپری رنگ
- قلم مو
- سینی رنگ
- پارچه مرطوب
- نایلون پلاستیکی
نحوه رنگ کردن ورق گالوانیزه
رنگآمیزی ورق گالوانیزه به دو روش کارخانهای و دستی انجام میشود. در روش دستی رنگآمیزی سطح ورق گالوانیزه که توسط افراد مختلف قابل انجام است، مراحل مختلفی انجام داده میشود که عبارتند از: ۱- چربیگیری و شستوشو ورق گالوانیزه ۲- پاک کردن شورههای سفید ۳- اسیدشویی یا شستوشو با سرکه سفید ۴- زیرکاری سطح ورق گالوانیزه به وسیله پرایمر اپوکسی (واش پرایمر) ۵- اعمال لایه اول و دوم رنگ بر روی سطح ورق گالوانیزه ۶- خنککاری و بازرسی.
۱- چربیگیری و شستوشو ورق گالوانیزه
در مرحله آمادهسازی ورق گالوانیزه برای رنگآمیزی، ابتدا سطح مورد نظر به وسیله مواد شوینده همچون وایتکس شسته یا چربیزدایی میشود. در ضمن برای رنگ کردن ورق گالوانیزه، سطح مورد نظر باید سالم و بدون حفره باشد.
۲- پاک کردن شورههای سفید
پس از خشک شدن سطح مورد نظر، سطح شوره زده ورق گالوانیزه از طریق سنباده تراش داده میشود تا سطح به شکل یکدست دربیاید. سپس به وسیله پارچه نمدار، شورههای سفید بر روی ورق گالوانیزه پاک میگردد.
۳- اسیدشویی یا شستوشو با سرکه سفید
در مرحله سوم، سطح ورق گالوانیزه به وسیله اسید یا سرکه سفید شستوشو داده میشود تا سطح مورد نظر علاوه بر زبر شدن، رنگ را بهتر به خود بگیرد. اسیدشویی یا شستوشوی ورق گالوانیزه با سرکه سفید، زمینه را برای ایجاد خوردگی و بیرون آمدن رنگهای اضافی به وجود میآورد. پس از بیرون آمدن رنگهای اضافی بر روی سطح ورق گالوانیزه، اجازه دهید سطح مورد نظر به طور کامل خشک شود.
۴- زیرسازی سطح ورق گالوانیزه به وسیله پرایمر اپوکسی (واش پرایمر)
در مرحله چهارم، برای ایجاد مقاومت سطح ورق گالوانیزه در برابر سایش و خراش، ماده پرایمر اپوکسی پایه لاتکس به وسیله قلم مو یا اسپری رنگ اعمال میشود. پس از آن، اجازه دهید سطح مورد نظر به مدت دو تا ۶ ساعت خشک شود.
۵- اعمال لایه اول و دوم رنگ بر روی سطح ورق گالوانیزه
در مرحله پنجم، دو لایه رنگ بر روی ورق گالوانیزه زده میشود. ابتدا اولین لایه رنگ مخصوص گالوانیزه به وسیله قلممو یا اسپری اعمال میشود. سپس پیش از اعمال لایه دوم، اجازه دهید رنگ لایه اول به مدت چهار ساعت خشک شود. پس از آن، لایه دوم رنگ بر روی سطح ورق گالوانیزه زده شود.
۶– خنککاری و بازرسی
در مرحله ششم، فرایند خنککاری و بازرسی رنگ اعمال شده بر روی ورق گالوانیزه انجام میشود. این مرحله به گونهای است که ابتدا برای اندازهگیری میزان چسبندگی و کیفیت رنگ محصول، استانداردهای آن مورد بررسی قرار میگیرد تا درنهایت از کیفیت رنگ اعمال شده بر روی ورق گالوانیزه، اطمینان حاصل کرد.
چسب ورق گالوانیزه
اگر به دنبال یک چسب با کیفیت برای درزگیری و پوشش سوراخهای ورق گالوانیزه هستید، چسب ماستیک بهترین انتخاب است. این نوع چسب که به عنوان عایق ورق گالوانیزه شناخته میشود دارای ویژگیهای متعددی است که عبارتند از:
- مقاوم در برابر UV و نور خورشید
- مقاوم در برابر دمای پایین و بالا
- مقاوم در برابر آب و رطوبت
- مقاوم در برابر ضربه
- انعطافپذیری و استحکام بالا
- چسبندگی بالا
- ضد پوسیدگی و باکتری
اسپری رنگ گالوانیزه
اسپری رنگ گالوانیزه برای جلوگیری از اکسید شدن فلز مورد استفاده قرار میگبرد. این محصول در انواع مختلفی تولید و عرضه میشود. اسپری رنگ گالوانیزه مقاومت بالایی در برابر رطوبت و آّب دارد. این محصول به عنوان آستر ضد زنگ، فلزات مختلف را در برابر خوردگی محافظت میکند.
علاوه بر این، اسپری رنگ گالوانیزه تا دمای ۵۰۰ درجه سانتیگراد را مقاومت میکند. از دیگر مزایای اسپری رنگ گالوانیزه میتوان به ضد زنگ بودن، دوام بالا، چسبندگی و پوششدهی مناسب اشاره کرد.
واش پرایمر
- به عنوان یک آستری جهت افزایش چسبندگی گالوانیزه مورد استفاده قرار میگیرد.
- دارای ترکیب زینک کرومات یا فسفریک اسید
- ضد خوردگی
- چسبندگی مناسب
- سرعت بالا در طول فرایند خشک شدن
- مقاوم در برابر شرایط آب و هوایی مختلف
- پوششدهی مناسب
- بو و ضخامت کم
- مورد استفاده در سطوح فلزی مانند گالوانیزه و …
- قابلیت اجرا با پیستوله، قلم مو و غلطک رنگ
خرید رنگ گالوانیزه
رنگ کردن گالوانیزه برای جلوگیری از خوردگی این نوع فلز صورت میگیرد. وقتی فلز گالوانیزه با اکسیژن برخورد میکند، فرایند اکسید شدن، زنگزدگی یا خوردگی به وجود میآید. به همین خاطر باید برای جلوگیری از رخ دادن چنین پدیدهای، فلز گالوانیزه رنگ شود. رنگ کردن گالوانیزه به طور معمول بر روی سطح صیقلی آن صورت میگیرد. با انجام این کار، زمینه برای دوام، انسجام و طول عمر گالوانیزه به وجود میآید.
همچنین شما میتوانید با رنگ کردن خطوط جوش گالوانیزه، استحکام این نوع فلز را در برابر خوردگی افزایش دهید. یکی از بهترین و محبوبترین رنگهای مخصوص گالوانیزه، رنگ گالواکوت است. برای خرید رنگ مخصوص گالوانیزه، میتوانید به نزدیکترین فروشگاه رنگ و ابزار مراجعه کنید. برای اطلاع از قیمت دقیق و به روز رنگ گالوانیزه، به وب سایت فروشگاه اینترنتی رنگ، چسب و ابزار مینیاتور مراجعه کنید.
رنگ گالواکوت
- یکی از بهترین و محبوبترین رنگهای مورد استفاده در ورق گالوانیزه محسوب میشود.
- رنگ گالواکوت قابلیت اجرا بر روی ورق گالوانیزه سرد و گرم را دارد.
- حلال این رنگ آب است.
- بدون نیاز به پرایمر، قابلیت اجرا بر روی گالوانیزه را دارد.
- دوام و انسجام بالایی دارد.
- چسبندگی بالای رنگ گالواکوت، زمینه را برای جلوگیری از خوردگی گالوانیزه به وجود میآورد.
- مقاوم در برابر دمای پایین و بالا
- ضد اشتعال
- مقاوم در برابر UV خورشید
- به سرعت خشک میشود.
- هیچگونه بویی ندارد.
قیمت رنگ گالواکوت
رنگ گالواکوت به عنوان یک رنگ مناسب برای ورق گالوانیزه، توسط شرکتهای مختلفی در داخل کشور به تولید میرسد. شما میتوانید برای اطلاع از قیمت این نوع محصول و خرید آن، به وب سایت فروشگاه اینترنتی رنگ، چسب و ابزار مینیاتور مراجعه کنید.
جمعبندی
در این مقاله تلاش شد تا فرایند رنگآمیزی ورق گالوانیزه به طور کامل بررسی شود؛ به طوری که در حال حاضر میتوان نحوه رنگآمیزی ورق گالوانیزه را به دو بخش تقسیمبندی کرد. روش اول توسط کارخانه انجام میشود اما روش دوم به صورت دستی و توسط افراد صورت میگیرد. در روش دستی مراحل مختلفی برای اعمال رنگ بر روی سطح ورق گالوانیزه درنظر گرفته میشود که شامل چربیگیری و شستوشو ورق گالوانیزه، پاک کردن شورههای سفید، اسیدشویی یا شستوشو با سرکه سفید، زیرسازی سطح ورق گالوانیزه به وسیله پرایمر اپوکسی، اعمال لایه اول و دوم رنگ بر روی سطح ورق گالوانیزه و خنککاری و بازرسی است.
سوالات متداول
رنگ گالوانیزه چیست؟
رنگ گالوانیزه یک رنگ مبتنی بر روی است که از سطوح فلزی در برابر زنگزدگی و خوردگی محافظت میکند. به طور معمول از رنگ گالوانیزه سرد و رنگ گالوانیزه گرم استفاده میکنند که گزینه دوم نسبت به گزینه اول، بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.
وقتی پرایمر بر روی ورق گالوانیزه زده میشود، چه میزان زمان برای خشک شدن لازم دارد؟
مدت زمان استاندارد برای خشک شدن پرایمر، بین دو تا ۶ ساعت است.
چه مدت زمان لازم است تا لایه دوم رنگآمیزی ورق گالوانیزه انجام شود؟
چهار ساعت.
وقتی رنگ ورق گالوانیزه خاصیت نانو دارد، به چه معنا است؟
وقتی رنگ گالوانیزه دارای یک لایه محافظتی مثل فلز روی (زینک) باشد، یعنی ورق رنگ گالوانیزه دارای خاصیت نانو است که میتواند این محصول را در برابر خوردگی مقاوم کند.
ورق گالوانیزه رنگی در کجا کاربرد دارد؟
سقف و کابینت خانهها، لوازم خانگی، کانکس و کانتینر.
چه تفاوتی بین ورق گالوانیزه و ورق رنگی گالوانیزه وجود دارد؟
ورق گالوانیزه دارای وزن و ابعاد بیشتری نسبت به ورق رنگی گالوانیزه است. از طرفی ورق رنگ شده قیمت بالاتری نسبت به ورق گالوانیزه دارد.