چرا روانشناسی رنگ بنفش مهم است؟
روانشناسی رنگ بنفش با معانی مختلفی از جمله خرد، خلاقیت، سلطنت، قدرت، جاه طلبی و تجمل همراه است. همچنین میتواند نشاندهنده جادو، اسراف، صلح، غرور، استقلال و ثروت باشد. همانند سایر رنگها، بنفش نیز موضوع روانشناسی رنگها است که نشان میدهد رنگها میتوانند تأثیر قدرتمندی بر خلق و خو و حتی رفتارها داشته باشند. در این مقاله به موضوع روانشناسی رنگ بنفش میپردازیم. برای خواندن ادامه مطلب، مجله فروشگاه اینترنتی مینیاتور را دنبال کنید.
رنگ بنفش
تصور میشود که هر رنگی تأثیر خاص خود را دارد اما احساسی که هر رنگ ایجاد میکند میتواند بر اساس تجربه و فرهنگ متفاوت باشد. مانند رنگهای دیگر، رنگ بنفش نیز منجر به احساسات، عواطف و تداعیهای مختلف میشود.
رنگ بنفش به چه معناست؟ رنگ بنفش چه حسی به شما میدهد؟ روانشناسی رنگ بنفش اشاره میکند که مردم اغلب این رنگ را مرموز، معنوی و تخیلی توصیف میکنند. بنفش به ندرت در طبیعت دیده میشود؛ بنابراین به عنوان یک رنگ کمیاب و جذاب است.
بنابراین، برخی از رایجترین ارتباط مردم با رنگ بنفش چیست؟ احساساتی که رنگ بنفش برمیانگیزد اغلب ناشی از تضادهای فرهنگی است.
بیشتر بخوانید: رنگ بنفش؛ نمادها، مزایا و کاربردها
جدول روانشناسی رنگ بنفش | |||||
نام فام | نشانه | نماد | ترکیب | مزیت | کاربرد |
بنفش | ثروت | خلاقیت و رمز و راز | قرمز و آبی | شخصیت مثبت، شجاع و معنوی | دکوراسیون، لباس و غیره |
معنی رنگ بنفش
روانشناسی رنگ بنفش به ما تاکید میکند که رنگ بنفش به شدت با خانواده سلطنتی مرتبط است، پس مردم اغلب آن را به عنوان یک رنگ بسیار سلطنتی درک میکنند. ارتباط با سلطنت و همچنین ثروت، از این واقعیت ناشی میشود که رنگ بنفش مورد استفاده در دوران باستان، بسیار نادر و گران بود.
منابع مورد نیاز برای درست کردن رنگ بنفش در گذشته بسیار کم بود؛ زیرا بنفش در طبیعت کمتر پیدا میشود و یافتن آن، هزینه زیادی دارد. بنابراین فقط نخبگان میتوانستند از رنگ بنفش استفاده کنند.
در حدود سال ۱۲۰۰ قبل از میلاد، شهر صور (در امتداد سواحل فنیقیه باستان) با خرد کردن پوسته یک حلزون دریایی کوچک، شروع به تولید رنگ بنفش کرد. ۴ رنگ حاصل به رنگ بنفش تیره معروف شدند و به قدری معروف بود که در کتاب «ایلیاد» هومر و «آینید» ویرژیل به آن اشاره شده است.
اسکندر مقدونی و پادشاهان مصر نیز لباسهایی به رنگ بنفش تیره میپوشیدند. بنابراین ارتباط رنگ بنفش با سلطنت فقط به دوران باستان محدود نمیشد. بنفش رنگ انتخابی برای ردای بنفش ملکه بود که ملکه الیزابت دوم در راه بازگشت به کاخ باکینگهام پس از تاجگذاری در سال ۱۹۵۳ پوشیده بود.
رنگ بنفش نماد چیست؟
برخی از نماهای مرتبط با رنگ بنفش عبارتند از:
- خلاقیت
- احساسی بودن
- روشنگری
- زنانگی
- خیال پردازی
- الهام گرفتن
- رمز و راز
- نادر بودن
مزایای رنگ بنفش
۱- خرد و معنویت
رنگ بنفش نشان دهنده خرد و معنویت است. ماهیت نادر و اسرارآمیز آن شاید باعث شود که به ناشناختهها و ماوراء طبیعی ارتباط پیدا کند.
موتیفهای مختلف رنگ بنفش معانی معنوی متفاوتی دارند. به عنوان مثال، بنفش روشن با انرژیهای عاشقانه و روشن همراه است، در حالی که سایههای تیرهتر میتواند نشان دهنده غم و اندوه و ناامیدی باشد. در برخی از نقاط اروپا رنگ بنفش با مرگ و سوگواری همراه است.
۲- شجاعت
در ایالات متحده، قلب بنفش یکی از بالاترین افتخارات برای شجاعت در خدمت سربازی است. این جایزه که در ابتدا نشان شایستگی نظامی نام داشت، در سال ۱۷۸۲ توسط جورج واشنگتن ایجاد شد تا به سربازان برای اقدامات قابل ستایش اهدا شود. این رنگ نشاندهنده شجاعت است.
۳- شخصیت مثبت
اگرچه به هیچ وجه علمی نیست، دوست داشتن بنفش ممکن است به این معنی باشد که شما احساسات مثبتی در مورد برخی از تداعیهای اصلی رنگ دارید. بنابراین اگر بنفش رنگ مورد علاقه شماست، ممکن است به این معنی باشد که شما جنبه هنری، متفکر و شهودی دارید. همچنین ممکن است از فکر کردن به مسائل معنوی و معنای زندگی لذت ببرید.
انواع رنگ بنفش
- آمیتیست
- اسطوخودوس
- بنفشه
- شاه توت
- ارکیده
- آلو
- بنفش سلطنتی
- بنفش-شرابی
علت تنفر از رنگ بنفش
روانشناسی رنگ بنفش میگوید که این رنگ، منحصر به فرد و عجیب و غریب است. از آنجایی که رنگ بنفش اغلب در طبیعت دیده نمیشود، گاهی اوقات می تواند عجیب و غریب یا مصنوعی به نظر برسد. به همین دلیل، رنگ آن کاملاً دو قطبی کننده است. مردم معمولاً یا واقعا عاشق رنگ بنفش هستند یا واقعاً از آن متنفرند.
از نظر بصری، بنفش یکی از سختترین رنگها برای تشخیص است. همچنین قویترین طول موج الکترومغناطیسی را دارد که فقط تنها چند طول موج از اشعه ایکس و پرتو گاما بالاتر است.
معنی رنگ بنفش و زیست شناسی
هنگام بحث درباره معنای رنگ، شناخت نقشی که عوامل بیولوژیکی مختلف در درک آن دارند، نیز مهم است. عوامل متعددی بر نحوه درک مغز از رنگ بنفش تأثیر میگذارند، مانند بینایی، نور، و تفسیر فرد.
فاکتورهای دیگری که میتواند در درک یک رنگ نقش داشته باشد، رنگ آن، میزان اشباع یا خلوص آن، و میزان روشن یا کدر بودن آن است. همه اینها در فرکانس، طول موج و انرژی مرتبط با رنگ نقش دارن که همچنین نحوه درک چشم و متعاقبا مغز آن را تغییر میدهد.
روانشناسی رنگ بنفش در دکوراسیون
روانشناسی رنگ بنفش برای استفاده در دکوراسیون این گونه توضیح میدهد که بنفش ترکیبی از انرژی قرمز و آرامش آبی است. رنگی که ذهن و اعصاب را آرام میکند اما میتواند شادی و خلاقیت را نیز به همراه داشته باشد.
اگر به رنگ بنفش علاقه دارید اما نمیخواهید اتاق را تحت الشعاع قرار دهید، یک پیشنهاد خوب این است که آن را به عنوان یک رنگ برجسته وارد کنید.
موتیفها نباید به دکوراسیون ساده یا رنگ دیوار محدود شوند، تضاد بصری را از طریق بافت های مختلف ایجاد کنید.یک بالشت بنفش، صندلی مخملی، فرش در پس زمینه خنثی اضافه کنید. اجازه دهید رنگ بنفش دیوار برجسته شود. حتی چیزی به سادگی یک گل آرایی بنفش میتواند عامل شگفت انگیزی را وارد خانه شما کند.
بیشتر بخوانید: آنچه درباره روانشناسی رنگ صورتی نمیدانید
روانشناسی رنگ بنفش در کودکان
روانشناسی رنگ بنفش تاکید میکند که این رنگ، یک رنگ منحصر به فردی است که بسیاری از کودکان آن را دوست دارند؛ زیرا چشم نواز است و میتواند به خلاقیت کودک کمک کند.
با این حال، رنگ بنفش میتواند همزمان اثرات آرام بخش نیز داشته باشد. بنابراین، این رنگ یک گزینه مناسب برای بهبود تخیل و رشد عاطفی کودک در کلاس و خانه است. کودکانی که تمایل به رنگ بنفش دارند، اغلب دلسوز هستند.
روانشناسی رنگ بنفش در لباس
لباس بنفش نماد چیست؟ روانشناسی رنگ بنفش به ویژه در زمینه لباس اشاره میکند که این رنگ اغلب به عنوان نماد خلاقیت، سلطنت، زنانگی و معنویت شناخته میشود. در برخی موارد، رنگ بنفش را برای ثروت و اسراف نیز به کار میبرند. همچنین گاهی با جادو، صلح و غرور همراه است.
جمعبندی
در این مقاله به موضوع روانشناسی رنگ بنفش پرداختیم. رنگ بنفش با ثروت و سلطنت همراه است؛ زیرا اغلب اوقات، ثروتمندان تنها افرادی بودند که میتوانستند لباس و سایر اقلام خانگی را که به رنگ بنفش رنگ مرتبط میشد، بخرند. در نوشتن، گاهی اوقات از عبارت «نثر بنفش» برای توصیف نوشتههایی استفاده میشود که بسیار تخیلی یا حتی مستعد اغراق یا دروغ های آشکار است.
سوالات متداول
به نظر می رسد که پاسخ بر اساس جنسیت متفاوت است. تصور میشود زنانی که رنگ بنفش را ترجیح میدهند دائماً در حال توسعه روحی و جسمی خود هستند. آنها تمایل به صلح، هماهنگی، حفاظت و حمایت دارند. روانشناسی رنگ بنفش تاکید میکند، مردانی رنگ بنفش را ترجیح میدهند از نظر روحی برونگراتر هستند. آنها زندگی را بر اساس شرایط خود میگذرانند، گاهی اوقات تا حدی که بیهوده یا مغرور به نظر میرسند.
امپراتوران رومی از جمله ژولیوس سزار و آگوستوس، رنگ بنفش را به نشانه قدرت و ثروت میپوشیدند. بنفش همچنین رنگ انتخابی برای جنبش حق رای زنان در اوایل دهه ۱۹۰۰ بود که آزادی و کرامت را نشان میداد.
برخی از میوهها مانند انگور و بادمجان بنفش هستند. چندین گیاه نیز به رنگ بنفش گل میدهند. اسطوخودوس، یاسی، ویستریا و کلماتیس را میتوان در سایههای بنفش از روشن تا تیره یافت.
معانی روانشناختی رنگ بنفش بسته به تداعیهای فردی متفاوت است اما اغلب با احساس رمز و راز، خرد و معنویت معنا میشود. از آنجایی که بنفش ترکیبی از رنگ پرانرژی (قرمز) و رنگ آرامشبخش (آبی) است، بسته به نحوه استفاده میتواند هم انرژیبخش و هم رنگ آرامشبخش باشد.
در صورت استفاده کم، ممکن است باعث ایجاد احساس شادی یا الهام شود. هنگامی که بیش از حد استفاده میشود، میتواند خسته کننده یا حتی طاقت فرسا به نظر برسد.
رنگ بنفش اغلب برای نماد خلاقیت، سلطنت، زنانگی و معنویت استفاده میشود. در برخی موارد از رنگ بنفش برای نماد ثروت و اسراف استفاده میکنند. همچنین گاهی اوقات با جادو، صلح و غرور همراه است.