رنگآمیزی دیوار با وسایل ساده در ۴ مرحله
خوشبختانه برای رنگآمیزی دیوار راههای مختلفی وجود دارد که یکی از آنها، استفاده از حداقل تجهیزات جهت کاهش هزینههای مصرفی است. اگر قصد رنگآمیزی دیوار خانه یا محل کار خود را دارید اما بودجه کافی برای انجام آن ندارید، ما را تا پایان این مقاله دنبال کنید. شما میتوانید با ابزارها و تجهیزاتی مثل رنگ، قلم مو، غلطک رنگ و کاور رنگ، دیوار خانه یا محل کار خود را رنگآمیزی کنید.
برای انجام این کار، فرایند سادهای پیش روی شما قرار دارد که باید درباره آن اطلاعات جزئی به دست آورید. در این مقاله قصد داریم تا به موضوع «رنگآمیزی دیوار با وسایل ساده» بپردازیم. همچنین در ادامه به موضوعاتی مانند رنگآمیزی دیوار ساختمان، مواد و ابزار مورد نیاز، تکنیکهای رنگآمیزی دیوار، ۸ ترفند برای رنگآمیزی خانههای کوچک و آموزش رنگآمیزی دیوار با شابلون پرداخته خواهد شد. برای خواندن ادامه این مطلب، مجله مینیاتور را دنبال کنید.
رنگآمیزی دیوار ساختمان
اگر به دنبال رنگآمیزی دیوار ساختمان با وسایل ساده هستید، نباید از غلطک رنگ غافل شوید. اصولا برای رنگآمیزی دیوار، چهار ابزار کاربردی به کار میبرند که شامل غلطک رنگ، قلم مو، سینی رنگ و کاور رنگ میشود. با این حال، مهمترین ابزاری که روند رنگآمیزی ساختمان را به سادگی تکمیل میکند، غلطک رنگ است. برای اطلاع از ویژگیهای غلطک رنگ و کاربرد آن در ساختمان، مقاله آموزش رنگآمیزی دیوار با غلطک و ترفندهای آن را بخوانید.
مواد و ابزار مورد نیاز
- رنگ
- پرایمر
- قلم مو
- غلطک رنگ
- سینی رنگ
- کاور رنگ
- سنباده
- صابون شوینده ملایم
- سطل ۵ گالنی
- پارچه تمیز بدون پرز
- چسب کاغذی
- نردبان
- پیستوله (اختیاری)
تکنیکهای رنگآمیزی دیوار
مرحله ۱: محل کار و دیوار را آماده کنید
آیا نمیخواهید داراییهای ارزشمند شما با رنگ خراب شود؟ قبل از باز کردن قوطی رنگ، مبلمان سبک وزن و پردههای پنجره را از محل رنگآمیزی دور کنید. همچنین میتوانید اثاثیه سنگینتر را به مرکز اتاق ببرید و آنها را با کاور رنگ بپوشانید. در ضمن کف اتاق را به طور کامل با کاور رنگ بپوشانید تا هیچ قطره رنگی به کف اتاق نریزد.
در حین تمیز کردن اتاق، قفسههای دیواری، آثار هنری و هر تزئین دیگری که روی دیوار نصب شده است را بردارید. برای بیرون آوردن میخها درون دیوار، از گازانبر استفاده کنید. میتوانید از یک پیچ گوشتی دو پهلو برای جدا کردن کلید چراغ یا روکشهای خروجی برق استفاده نمایید.
به وسیله کاردک، نقایص دیوار مانند رسوب رنگهای قدیمی، باد کردن گچ، سوراخهای کوچک یا فرورفتگیهای کم عمق در دیوار خشک را جدا کنید. سپس دیوار خانه را بتونه بزنید. برای اجرای بتونه در دیوار، از کاردک برای نگهداشتن بتونه و لیسه جهت اجرای آن استفاده کنید.
نقاطی از دیوار که گردوخاک، چربی و کثیفی به آن چسبیده است را با آب و صابون بشویید. در صورتی که دیوار قبلی شما رنگ روغنی یا اکریلیک ضد آب به خود دارد، از آب و صابون برای تمیز کردن آن استفاده کنید؛ در غیر اینصورت حتما از پارچه مرطوب بدون پرز برای تمیز کردن دیوار استفاده نمایید. وقتی که دیوارها به طور کامل خشک شد، چسب کاغذی را در امتداد لبهها (جایی که دیوارها با تزئینات سقف، کلید و پریز و چارچوب در و پنجره) بزنید تا پوشش مناسبی برای آن به وجود آید.
مرحله ۲: پرایمر را اعمال کنید
از نظر فنی اگر بودجه کمی دراختیار دارید، میتوانید از پرایمر صرف نظر کنید اما این پوشش پایه تا حد زیادی به بهبود جذب رنگ و کاهش تعداد لایههای رنگ مورد نیاز دیوار خانه کمک میکند. با این حال اگر قرار است رنگ دیوار را به طور چشمگیری تغییر دهید (مثلا از تیره به روشن) یا روی رنگ براق، دیوار خشک جدید و دیوار تعمیر شده رنگ بزنید، پرایمر را در اولویت کار خود درنظر بگیرید.
با استفاده از نوک تیز کاردک، درِ قوطی پرایمر را باز کرده و مقداری را در سینی رنگ بریزید. ابتدا پرایمر را به وسیله قلم مو به لبهها و گوشههای دیوار بزنید. در صورتی که دیوار شما مشکل چندانی نداشته باشد، میتوانید پرایمر را در نقاط بتونهکاری شده اعمال کنید. در غیر این صورت، غلطک خود را آغشته به پرایمر کنید و یک لایه ضخیم از آن را بر روی دیوار بزنید. قبل از اعمال لایه دوم پرایمر بر روی دیوار، اجازه دهید این ماده طبق توصیههای تولیدکننده خشک شود.
مرحله ۳: دیوار را رنگ کنید
- ابتدا سعی کنید لبهها و گوشههای دیوار را با قلم مو رنگ کنید.
- سپس اقدام به رنگآمیزی چارچوب در و پنجره نمایید.
- پس از انجام این کار، نوبت به رنگآمیزی سقف با غلطک رنگ میرسد.
- برای رنگآمیزی دیوار، مقداری رنگ را در سینی رنگ بریزید، سپس غلطک را با رنگ به آن آغشته کنید.
- از گوشه پایینی دیوار شروع کنید.
- غلتک را به سمت بالا فشار دهید تا یک حرکت کامل و راحت داشته باشید.
- سپس، دست خود را کج کنید تا غلطک رنگ به سمت پایین دیوار کشیده شود. این روند را تکرار کنید تا دیوار به طور کامل رنگ شود.
- از نردبان برای رسیدن به بالاترین نقطه دیوار استفاده کنید.
- شما میتوانید از دسته غلطک رنگ نیز به جای نردبان استفاده نمایید.
- طبق دستورالعمل تولیدکننده رنگ، اجازه دهید لایه اول رنگ کاملا خشک شود.
- در صورت نیاز، لایه دوم را بزنید تا پوشش یکنواختتری در سطح دیوار شما ایجاد شود.
- اجازه دهید لایه دوم به طور کامل خشک شود.
نکته: در صورت داشتن تهویه و پوشش مناسب برای وسایل منزل، میتوانید از پیستوله رنگ به جای قلم مو و غلطک رنگ استفاده کنید.
مرحله ۴: خانه را تمیز کنید
دیوار تازه رنگآمیزی شده شما تا زمانی که محیط خانه را تمیز و مرتب نکنید، جلوه واقعی خود را به نمایش نمیگذارد. پس از اتمام رنگآمیزی و خشک شدن رنگ، پوشش چسب کاغذی اعمال شده بر نقاط مختلف دیوار را جدا کنید. پس از آن نوبت به جمعآوری رنگ و ابزار رنگآمیزی میرسد.
درِ قوطیهای رنگ را محکم ببندید تا هوا به درون آن نفوذ نکند. قلم مو، غلطک و سینی رنگ را تمیز کنید. در صورت استفاده از رنگ روغنی برای دیوار، از تینر برای شستشوی آنها کمک بگیرد و دست آخر با آب و مواد شوینده بشویید. در غیر این صورت، شستن وسایل رنگآمیزی با آب و مواد شوینده کفایت میکند. در آخر نیز کاور رنگ را جمعآوری و درون سطل زباله قرار دهید.
۸ ترفند برای رنگآمیزی خانههای کوچک
۱- رنگهای روشن را برای دیوار خانه خود انتخاب کنید.
۲- تا جایی که میتوانید، از رنگهای متضاد استفاده کنید که قابلیت ست شدن داشته باشد.
۳- از ترکیب رنگهای گرم با فضای خالی (بدون تزئینات دیوار یا آکسسوار) بهره بگیرید.
۴- راهروی خانه خود را به رنگ تیره و پذیرایی را به رنگ روشن درآورید تا عمق بیشتری در محیط خانه ایجاد شود.
۵- استفاده از کاشیهای رنگی در کنار کابینتهایی به رنگ خاکستری، نور بیشتری را جذب آشپزخانه میکند.
۶- سقف خانه را کمی تیره درنظر بگیرید و آن را پایینتر از امتداد دیوار ادامه دهید (حدود ۲۰ سانتیمتر).
۷- دکوراسیون خانه را به صورت مینیمال طراحی کنید. مثلا تلویزیون را به دیوار نصب کنید و آباژور مشکی را کنار آن بگذارید.
۸- در صورت استفاده از رنگ تیره برای دیوار، سعی کنید رو به نور طبیعی باشد.
آموزش رنگآمیزی دیوار با شابلون
- شابلون مورد استفاده برای دیوار شامل یک ورق نازک پلاستیکی است که طرحهای برشخورده بر روی آن دارد.
- این نوع طرحها جزو طرحهای مدرن است که زیبایی منحصربهفردی به خانه شما میدهد.
- از نظر قیمت مقرون به صرفه است.
- این نوع محصول نسبت به کاغذ دیواری از مقاومت کمتری برخوردار است.
- جذابترین الگوهای شابلون دیواری عبارتند از: داماسک، شاه ماهی، دیوار آجری، مراکشی، شابلون DIY، ماندالا و هندسی.
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره رنگآمیزی دیوار با شابلون، به مقاله مراحل و روش نقاشی با شابلون روی دیوار مراجعه کنید.
جمعبندی
در این مقاله تلاش شد تا به موضوع «رنگآمیزی دیوار با وسایل ساده» بپردازیم. وسایلی که برای رنگآمیزی دیوار ساختمان لازم است، شامل غلطک رنگ، کاور رنگ، سینی رنگ و قلم مو میشود. همچنین در این مطلب به موضوعاتی مانند رنگآمیزی دیوار ساختمان، مواد و ابزار مورد نیاز، تکنیکهای رنگآمیزی دیوار، ۸ ترفند برای رنگآمیزی خانههای کوچک، آموزش رنگآمیزی دیوار با شابلون پرداختیم. جهت اطلاع از قیمت انواع رنگ ساختمانی و انواع ابزار و تجهیزات مورد استفاده برای رنگآمیزی، با کارشناسان فروشگاه اینترنتی رنگ، چسب و ابزار مینیاتور تماس بگیرید.
سوالات متداول
برای رنگآمیزی دیوارها چه ابزارهایی ضروری است؟
برای رنگآمیزی دیوارها به ۴ ابزار مهم نیاز داریم که شامل کاور رنگ، سینی رنگ، غلطک رنگ و قلم مو میشود.
مبتدیان چگونه میتوانند دیوارها را رنگ کنند؟
ابتدا وسایل اتاق را بردارید و پوشش لازم را با کاور رنگ ایجاد کنید. قرنیز، لبهها و گوشههای دیوار را با قلم مو رنگ نمایید. سپس سقف را در دولایه رنگآمیزی کنید. در آخر نیز رنگ را به دیوار خانه یا محل کار بزنید.
پنج مرحله برای رنگآمیزی دیوار کدام است؟
مرحله ۱: هر خرده رنگ یا رنگ قدیمی که حباب زده است را با استفاده از یک سوهان و کاغذ سنباده بردارید.
مرحله ۲: هر سوراخی را با بتونه تعمیر کنید.
مرحله ۳: روی سطوحی که تعمیر کردهاید به آرامی سنباده بزنید.
مرحله ۴: پرایمر بزنید و بگذارید خشک شود.
مرحله ۵: دو لایه رنگ بزنید.
چگونه دیوارها را بدون علامت غلطک، رنگ میکنید؟
از روکش غلطک با اندازه مناسب استفاده کنید. سطوح بزرگتر به غلطکهای بزرگتری نیاز دارند. برای نوع رنگآمیزی که انجام میدهید از رنگ باکیفیت و قلم مو مناسب استفاده کنید.