آموزش نقاشی ساختمان با رنگ روغنی
آیا نقاشی ساختمان با رنگهای روغنی را میتوان به تنهایی و بدون حضور نقاش حرفهای انجام داد؟ در صورت آموزش کامل در این زمینه، کار ساده و راحتی است. فقط باید به خوبی تمام نکات و ترفندهای رنگ آمیزی را به طور کامل انجام دهید تا شما نیز مانند یک حرفهای، خانه خود را نقاشی کنید. در این مقاله به آموزش نقاشی ساختمان با رنگ روغنی میپردازیم. همچنین به شما خواهیم گفت که خرید رنگ روغنی ساختمان از فروشگاه اینترنتی مینیاتور چگونه است.
مراحل رنگ کردن ساختمان با رنگ روغنی
۱- انتخاب رنگ دیوار
یکی از مهم ترین نکات برای رنگ آمیزی موفق دیوار یا طرز استفاده از رنگ روغن روی دیوار، انتخاب رنگ مناسب است. نام تجاری و کیفیت، میتواند تفاوت بزرگی در نتیجه نهایی ایجاد کند. برای اینکه بتوانید دیوارهای داخلی را در برابر آب، نور و اشعه خورشید به همراه مواد شیمیایی مقاوم کنید، استفاده از رنگهای روغنی بهترین انتخاب است.
در مورد فام، این موضوع کاملا به شما بستگی دارد. پالتهای روشن باعث میشوند اتاقی روشن و مطبوع داشته باشید؛ در حالی که پالتهای تیره میتوانند فضایی دنج یا امروزی را ایجاد کنند.
۲- تجهیزات مورد نیاز برای رنگ کردن ساختمان با رنگ روغن
نکته بعدی در لیست نکات مهم نقاشی دیوار، لوازم و ابزار مناسب است. در ادامه به ابزارهای مناسب برای نحوه استفاده از رنگ روغنی ساختمان میپردازیم:
- رنگ
- تینر
- پرایمر (روغن الیف)
- قلم مو
- غلطک
- سینی
- کاور
- سنباده
- بتونه روغنی
- لیسه
- کاردک
- پارچه یا اسفنج
۳- آمادهسازی محیط نقاشی
هنگام یادگیری نحوه رنگ روغن زدن دیوار، همیشه قبل از شروع کار، فضای خود را آماده کنید. ابتدا اتاق را تمیز کرده و کاور را برای محافظت از کفپوش (به همراه مبلمان، کمد، میز، صندلی و غیره) قرار دهید. بودن تهویه در محل اجرا ضروری است، بنابراین تمام پنجرهها را باز کنید.
سپس دیوارها را با پارچه یا اسفنج به همراه یک شوینده ملایم مانند مایع ظرفشویی تمیز کنید. با این کار هرگونه کثیفی یا چربی روی دیوار یا سطح مورد نظر از بین میرود. در نظر داشته باشید که اگر دیوار قبلی شما با رنگهای روغنی یا اکریلیک براق نقاشی شده است، مجاز به استفاده از مایع ظرفشویی هستید؛ در غیر این صورت، اگر رنگ دیوار قبلی پلاستیک بود، امکان شستشو با آب و مواد شوینده وجود ندارد.
۴- بتونه کاری
یکی از مراحل مهم در آموزش نقاشی ساختمان با رنگ روغن، بتونه کاری است. هرگونه شکاف یا سوراخی که در دیوار وجود را با بتونه پر کنید. برای اجرای بتونه، نیاز به لیسه و کاردک دارید. وقتی تمام حفرهها و سوراخهای احتمالی دیوار را با بتونه پر کردید، نوبت به سنباده زدن میرسد. سنباده برای این است که سطح بتونه اجرا شده با دیوار یکی شود. یکنواخت کردن سطح دیوار با بتونه خشک، بسیار ضروری است. زیرا سطح نهایی دیوار را پس از اتمام نقاشی به صورت صاف نشان خواهد داد.
توجه داشته باشید که وقتی بتونه خشک شد، شما مجاز به سنباده زدن هستید. معمولا بتونه روغنی یک روز زمان میبرد تا به طور کامل خشک شود.
منبع تصویر بالا: sakarni
۵- اجرای پرایمر (روغن الیف)
پرایمر یک محصول کاربردی است که پیش از نقاشی دیوار تازه گچ شده باید اجرا شود. بر روی دیوارهایی که تازه گچکاری شدهاند، اجرای پرایمر در دو لایه لازم است. زیرا احتمال دارد که دیوار لایه اول، پرایمر را به خود جذب کند. بنابراین حتما لایه دوم را بر روی دیوار اعمال کنید. قبل از اعمال لایه دوم صبر کنید تا لایه اول کاملا خشک شود.
برای اجرای پرایمر روغن الیف، کافی است که مقداری از این محصول را با تینر ترکیب کنید تا همه چیز آماده انجام کار شود. همچنین در صورتی که دیوار قدیمی بود، تنها به اجرای پرایمر برای نقاطی که بتونه کاری شده است، اکتفا کنید.
۶- آمادهسازی رنگ
رنگ روغن ساختمان را چگونه استفاده کنیم؟ طرز تهیه رنگ روغن برای دیوار، خیلی ساده انجام میشود. ابتدا یک کیلوگرم از رنگ را در داخل سینی بریزید. یک سوم از مقدار رنگ ریخته شده، نیاز به تینر دارد. بنابراین حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم تینر به رنگ اضافه کنید. کاملا هم بزنید تا هر دو ماده با یکدیگر ترکیب شوند. بنابراین در راستای آموزش نقاشی ساختمان با رنگ روغنی، مهم است که موارد گفته شده را به صورت کامل انجام دهید.
۷- اجرای رنگ
وقتی پرایمر خشک شد، همه چیز برای اجرای نحوه استفاده از رنگهای روغنی ساختمان آماده است. ابتدا از نقاط غیر قابل دسترس مانند خط امتداد گوشه دیوار تا سقف، اطراف کلید پریز و بالای قرنیزها که احتمالا با غلطک قابل اجرا نیستند، شروع کنید. نقاطی که اشاره شد را با قلم مو رنگ آمیزی نمایید. سپس به سراغ اجرای رنگ بر روی دیوارهای اصلی بروید.
برای اجرای بخش بزرگ دیوار با غلطک، از فرمول ساده حروف M و W انگلیسی استفاده کنید. به وسیله غلطک، حرف W را بر روی دیوار بنویسید. سپس در مسیر برگشت، شروع به نوشتن حرف M انگلیسی نمایید. وقتی حروف را به شکل بزرگ بر روی دیوار نقاشی کردید، نوبت به تکمیل رنگ از خطوط گوشه دیوار از راست به چپ میرسد.
اگر راست دست هستید، سعی کنید که نقاشی دیوار را از راست به چپ انجام دهید. در صورتی که چپ دست هستید، میتوانید از سمت چپ دیوار کار را آغاز کنید. به مرور که کل دیوار، رنگ را به خود گرفت، اجازه دهید تا خشک شود. لایه اول رنگ معمولا بین ۱۶ تا ۲۴ ساعت زمان برای خشک شدن نیاز دارد. وقتی به طور کامل خشک شد، مجاز به اجرای لایه دوم هستید.
توجه: اگر میخواهید دیواری با رنگی ثابت و یکنواخت داشته باشید، باید لایه دوم را بزنید؛ اما ابتدا اجازه دهید لایه اول کاملا خشک شود.
انواع روشهای استفاده از رنگ روغن برای ساختمان
سه روش متداول برای اجرای رنگهای روغنی در ساختمان وجود دارد که شما میتوانید از بین آنها یک یا دو تا را به صورت همزمان استفاده کنید.
۱- اجرای رنگ روغنی با قلم مو
سادهترین راه اجرای این رنگ در دکوراسیون داخلی، استفاده از قلم مو است. البته توصیه کارشناسان بیشتر بر این است که قلم مو برای نقاط غیر قابل دسترس یا نقاطی که امکان رنگ آمیزی با غلطک وجود ندارد، استفاده شود. البته هیچ اشکالی ندارد که کل دیوار یا سطح مورد نظر را با قلم رنگ آمیزی کنید. با این حال، استفاده از قلم مو برای نقاشی کل دیوار، میتواند سرعت اجرا را تا حدود زیادی کاهش دهد.
۲- اجرای رنگ روغنی با غلطک
بهترین ابزار برای اجرای رنگهای مبتنی بر روغن، غلطک است. غلطکها زمان اجرای رنگ را به حداقل ممکن میرسانند. این ابزار کاربردی در نقاشی ساختمان، قادر به اجرای رنگ دیوار به مدت یک ساعت است. یعنی شما در یک ساعت میتوانید کل یک دیوار بزرگ را نقاشی کنید. کار کردن با این ابزار سخت نیست و برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله «آموزش نقاشی ساختمان با غلطک» را بخوانید.
۳- اجرای رنگ روغنی با پیستوله
پیستوله راحتترین گزینه برای اجرای نقاشی دیوار است. هم سریع عمل میکند و هم پوشش روی دیوار را به شکل یکنواخت نشان میدهد. البته استفاده از پیستوله نیاز به مهارت کافی دارد و بدون داشتن تجربه، نمیتوان انتظار موفقیت در این زمینه داشت. بنابراین توصیه میکنیم که کلید واژه «پیستوله» را در مجله مینیاتور جستجو کنید تا مطالب مربوط به آن برای شما نمایش داده شود.
چه مدت زمان برای خشک شدن رنگ روغنی نیاز است؟
انواع مختلف رنگ دیوار، زمان خشک شدن متفاوتی دارند؛ بنابراین ابتدا قوطی رنگ را بررسی کنید. رنگهای روغنی معمولا حدود یک شبانه روز طول میکشد تا به طور کامل خشک شوند. با این حال، زمان خشک شدن به نوع دیوار، جغرافیا و رطوبت محیط بستگی دارد. برای مثال، خشک شدن رنگهای روغنی بر روی دیوار چوبی یا دیوار گچی، متفاوت است. بنابراین پیشنهاد میکنیم برای اطمینان از زمان دقیق خشک شدن در ادامه آموزش نقاشی ساختمان با رنگ روغن، با کارشناسان متخصص فروشگاه رنگ، چسب و ابزارآلات مینیاتور مشورت کنید.
کاربردهای رنگ روغنی در ساختمان
- دیوارهای گچی، بتنی، فلزی و چوبی
- درها و پنجرهها
- حمام و دستشویی
- آشپزخانه
- پذیرایی
- اتاق خواب
- نردههای چوبی و فلزی
- کابینت چوبی و فلزی
مزایای رنگ کردن ساختمان با رنگ روغنی
مزایای رنگهای روغنی عبارتند از:
۱- ماندگاری
رنگهای روغنی بسیار بادوام هستند. آنها برای سطوحی که ساییدگی زیادی دارند، مانند درها، تزئینات و کابینتها، گزینهای مناسب هستند. این رنگها در برابر لکه و خراش مقاوم بوده و در طول زمان پوشش خود را حفظ میکنند. استحکام آنها به ویژه در مناطقی که سطوح بالایی از رطوبت را تجربه میکنند یا در معرض مستقیم عناصر آب و هوایی قرار دارند، بسیار مفید و کاربردی است.
۲- ایجاد سطحی صاف و یکدست
این نوع رنگها معمولا سطحی بسیار صاف و براق به جا میگذارند که میتواند برای برخی از عناصر تزئینی جذاب باشد. دستیابی به این سطح صاف با رنگهای مبتنی بر آب مانند اکریلیک و پلاستیک دشوار است. بنابراین رنگهای روغنی نه تنها ظاهری حرفهای به سطح شما میدهد، بلکه جذابیت و ظرافت محیط را دوچندان میکند.
۳- پوشش بهتر
این محصول اغلب با مقدار رنگ مصرفی کمتر، پوشش خوبی در سطح ایجاد میکند؛ بهویژه زمانی که روی رنگهای تیره یا سطوح لکهدار نقاشی میشوند. کارایی بالا در پوشش به این معنی است که رنگهای روغنی میتوانند در دراز مدت مقرون به صرفه باشند. علاوه بر این، آنها تمایل دارند بهتر به سطوح بچسبند و احتمال پوسته پوسته شدن را در طول زمان کاهش دهند.
۴- قابل شستشو
در آموزش نقاشی ساختمان با رنگ روغن به شما گفته میشود که رنگهای پایه حلال ضد آب هستند. پس این رنگ هم قابل شستشو است. به این معنی که در برابر آب، رطوبت و مواد شوینده شیمیایی، مقاومت بالایی از خود نشان میدهد. برای افرادی که حساس به گرد و خاک یا چربی حاصل از پخت و پز غذا در آشپزخانه هستند و قصد دارند دیوار را هر چند وقت یکبار شستشو دهند، این رنگ بهترین انتخاب است.
معایب رنگ کردن ساختمان با رنگ روغنی
معایب رنگهای روغنی عبارتند از:
۱- بوی تیز
این رنگها در حین اجرا بوی تیز و شیمیایی دارند که میتواند برای سلامت افراد داخل خانه نگرانکننده باشد. قرار گرفتن طولانیمدت در معرض این بوها و مواد شیمیایی حاصل از آن میتواند موجب بیماری افراد شود. بنابراین در حین اجرا حتما از ماسک، عینک، لباس کار و تهویه مناسب استفاده کنید. همچنین برای کسانی که مشکلات تنفسی یا حساسیت دارند، مهم است که هنگام استفاده از این نوع رنگ، موارد ایمنی را رعایت کنند.
۲- زمان خشک شدن طولانی
خشک شدن رنگهای پایه حلال در مقایسه با رنگهای پایه آب بیشتر است که میتواند برای برخی افراد چالش جدی محسوب شود. در نتیجه راهی برای کاهش زمان خشک شدن آن وجود ندارد. پیشنهاد ما این است که برای اجرای این رنگ، چند روزی خانواده خود را از محل نقاشی خانه دور کنید تا مشکلی برای سلامتی آنها ایجاد نشود.
۳- قیمت بالا
قیمت رنگهای روغنی بیشتر از رنگهای پایه آب است که باعث میشود برای خانوادههایی با بودجه کم، ایدهآل نباشد.
حدود هزینه رنگ کردن ساختمان با رنگ روغنی
هزینه نقاشی خانه با رنگهای روغنی بستگی به عوامل مختلفی دارد. از جمله میتوان به مقدار رنگ، برند، نوع دیوار یا سطح مورد نظر، دستمزد نقاش و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد. با این حال، قیمت نقاشی ساختمان با این رنگ بر حسب متر مربع بین ۹۰ تا ۱۲۰ هزار تومان است.
جمعبندی
در این مقاله به آموزش نقاشی ساختمان با رنگ روغن پرداختیم. رنگهای پایه حلال مانند روغنی، در سه نوع مات، نیمه براق و براق تولید میشوند. تنها نوع براق و نیمه براق در برابر آب، رطوبت و مواد شیمیایی مقاومت بالایی دارند. برای اجرای این رنگ، کافی است به موارد گفته شده در این مطلب آموزشی توجه داشته باشید. در ضمن کسانی که خرید رنگ روغنی ساختمان را از فروشگاه اینترنتی مینیاتور ایران سفارش دهند، معاف از پرداخت هزینه ارسال یا حمل و نقل کالا خواهند شد. همین حالا سفارش خود را ثبت کنید.
سوالات متداول
آیا میتوان رنگهای روغنی را با رنگهای دیگر ترکیب کرد؟
رنگهای روغنی را میتوان با سایر رنگهای پایه رزین روغنی ترکیب کرد.
چگونه رنگهای روغنی را از دستها و ابزارها پاک کنیم؟
بهترین روش پاک کردن رنگهای روغنی از دست و ابزارها، استفاده از تینر و سپس شستشو با مایع ظرفشویی است.