تفاوت رنگ روغنی و رنگ اکریلیک

تفاوت رنگ روغنی و اکریلیک در چیست؟ نوع روغنی بهتر است یا اکریلیک؟ کدام محصول برای محیط‌های مرطوب گزینه بهتر است؟ این سوالات و بیشتر، موجب شده تا در این مقاله به موضوع تفاوت این دو محصول متفاوت برای نقاشی ساختمانی بپردازیم تا مشتریان عزیز بتوانند بهترین انتخاب را در این زمینه داشته باشند. در این مقاله به فرق رنگ روغنی و اکریلیک همچنین برای خرید آنلاین رنگ روغنی یا خرید اینترنتی رنگ اکریلیک، می‌توانید به سایت فروشگاه اینترنتی مینیاتور مراجعه نمایید. همچنین سفارش این دو محصول از طریق شماره ۶۷۱۳۳-۰۲۱ امکان‌پذیر است.

زمان خواندن: ۱۲ دقیقه

تفاوت رنگ روغنی و اکریلیک

در ادامه به تفاوت‌های این دو محصول می‌پردازیم:

پرسش رنگ ساختمان اکریلیک بهتر است یا روغنی؟

۱- حلال

مهم‌ترین تفاوت این دو محصول در حلال یا رقیق کننده رنگ است. حلال نوع روغنی شامل تینر و حلال نوع اکریلیک، شامل آب می‌شود. همچنین طول عمر نوع روغنی حدود ۱۰ سال است؛ در حالی که عمر مفید نوع اکریلیک به حدود ۵ سال می‌رسد. 

۲- زمان خشک شدن

باید به زمان خشک شدن این دو محصول به عنوان تفاوت اصلی نیز اشاره کرد. زمان خشک شدن اولیه و نهایی نوع روغنی به ترتیب ۲۴ و ۴۸ ساعت است. این در حالی است که زمان خشک شدن اولیه و نهایی نوع اکریلیک به ترتیب شامل ۲ ساعت و یک شبانه روز می‌شود. لازم به یادآوری است که هر دو محصول در انواع براق و نیم براق، قابل شستشو هستند اما امکان شستشوی نوع مات این دو رنگ وجود ندارد.

۳- میزان ترکیب با حلال

علاوه بر این باید به تفاوت ترکیب تینر با رنگ روغنی و ترکیب آب و رنگ اکریلیک بپردازیم. به طور اصولی، میزان ترکیب تینر و رنگ روغنی ۱ به ۳ است. یعنی برای یک کیلوگرم رنگ می‌توانید تا ۳۰۰ گرم تینر اضافه کنید. البته بسته به غلظت رنگ این عدد می‌تواند بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ گرم هم برسد. این در حالی است که برای ترکیب آب و رنگ اکریلیک باید از نسبت ۱ به ۴ استفاده کنید. یعنی به ازای هر یک کیلوگرم اکریلیک، نیاز به ۲۰۰ گرم آب دارید. اینجا هم بستگی به غلظت رنگ اکریلیک دارد. هر چقدر غلظت این پالت بیشتر باشد، مقدار اصولی یک به چهار است اما اگر غلظت پایین بود می‌توانید مقدار آب کمتری استفاده کنید.

۴- محیط زیست

از نظر محیط زیست نیز، پالت روغنی هیچگونه سازگاری با محیط زیست ندارد. دلیل این موضوع وجود رزین شیمیایی در ترکیب این پالت است. در حالی که رنگ اکریلیک سازگاری بالایی با محیط زیست دارد به راحتی با آب پاک و تمیز می‌شود. در ضمن پالت اکریلیک بوی تیز ندارد. بالعکس، پالت روغنی بوی بسیار تیزی دارد و هنگام استفاده باید از ماسک و دستکش استفاده کنید.

در جدول زیر می‌توانید تفاوت‌ این دو محصول ساختمانی را مشاهده کنید.

جدول تفاوت رنگ روغنی و اکریلیک
نوع محصولحلالانواعمزایامعایبقابلیت شستشوطول عمرزمان خشک شدنکاربردها
روغنیتینربراق، نیم براق و ماتدوام بالا، مقاوم در برابر آب، رطوبت و مواد شیمیایی (به جز نوع مات)عدم سازگاری با محیط زیست، وجود مواد شیمیایی مضر برای پوست و سیستم تنفسیدارد (به جز نوع مات)۱۰ سالزمان خشک شدن سطحی:  ۲۴ ساعتزمان خشک شدن عمیق: ۴۸ تا یک هفتهانواع سطوح
اکریلیکآببراق، نیم براق و ماتدوام بالا، مقاوم در برابر آب، رطوبت و مواد شیمیایی (به جز نوع مات)سازگاری بالا در برابر محیط زیست، اجرای آساندارد (به جز نوع مات)۵ سالزمان خشک شدن سطحی:  ۲ ساعتزمان خشک شدن عمیق: ۲۴ ساعتانواع سطوح

معرفی رنگ روغنی

این محصول به عنوان بهترین گزینه برای نقاشی ساختمان و سطوح چوبی و فلزی در نظر گرفته می‌شود. دلیل این موضوع، مقاومت بالای آن در برابر آب، رطوبت و مواد شیمیایی است. همچنین نسبت به نور و اشعه خورشید نیز مقاومت بالایی دارد که می‌تواند برای محیط پذیرایی، آشپزخانه، حمام و دستشویی یا به طور کلی محیط‌ها مرطوب مورد استفاده قرار داد. در ادامه به ویژگی‌ها و کاربردهای این محصول می‌پردازیم. همچنین برای خرید و استعلام قیمت می‌توانید با شماره ۶۷۱۳۳-۰۲۱ تماس بگیرید.

مقایسه رنگ اکریلیک و روغنی

ویژگی‌ها و کاربردها

همانطور که پیشتر درباره تفاوت رنگ روغنی و اکریلیک اشاره کردیم، مهم‌ترین ویژگی‎های این محصول می‌توان به مقاومت بالا در برابر هرگونه عوامل محیطی مانند آب، رطوبت، مواد شیمیایی، قارچ، نور و اشعه خورشید اشاره کرد. به همین دلیل شما می‌توانید برای سطوح مختلف چوبی، گچی، بوم، فلز و بسیاری سطوح دیگر استفاده کنید تا بتوان دوام آن برای بلند مدت تضمین شود. به همین خاطر اگر قصد استفاده از این محصول برای فضای داخلی خانه را دارید، توصیه کارشناسان این است که در محیط‌های مرطوب مانند آشپزخانه، دستشویی و حمام استفاده نمایید. در ضمن برای محیط پذیرایی و اتاق خواب هم مناسب است.

مزایا و معایب

با توجه به محبوبیت زیاد این محصول، لازم است که پیش از خرید به سراغ مزایا و معایب آن بپردازیم. بیاییم ببینیم این محصول در انواع مختلف چه مزایا و معایبی دارد.

مزایا

یکی از مزایای محصول روغن ساختمان برعکس نوع اکریلیک این است که نوع روغنی به سرعت خشک نمی‌شود و زمان بیشتری را برای نقاشی ساختمان در اختیار شما قرار می دهد. حتی می توانید کار امروز خود را متوقف کنید و فردا آن را ادامه دهید؛ زیرا پالت شما بعد از گذشت یک روز هنوز هم مرطوب باقی می‌‌ماند.

از طرفی نوع روغنی شامل رنگدانه‌های بیشتری است؛ به همین دلیل است که در انتها شاهد پالتی زنده تر و غنی تر خواهید بود. همچنین لازم به ذکر است که پس از خشک شدن، تغییر پالت نمی‌دهد و همان پالت اولیه را بدون تغییر حفظ خواهد کرد.پ

اگر قصد دارید از ترکیب چند پالت در ساختمان خود استفاده کنید، محصولات روغنی انتخاب بهتری نسبت به نوع اکریلیک هستند؛ زیرا سرعت خشک شدن آن‌ها پایین است و به خوبی ترکیب خواهند شد. بنابراین بیشترین تفاوت رنگ روغنی و اکریلیک، در زمینه خشک شدن آن است.

بیشتر بخوانید: مقایسه بهترین رنگ روغنی ساختمان

معایب

مهم‌ترین نقطه ضعف این محصول، وجود مواد شیمیایی در رزین یا مواد اولیه محصول است که می‌تواند برای محیط زیست و سیستم تنفسی و پوست بدن مضر باشد. بنابراین در هنگام استفاده حتما باید از ماسک و دستکش استفاده نمایید.

همچنین سرعت بالای خشک شدن تا نزدیک ۲۴ ساعت تا یک هفته، می‌تواند چالش مهم استفاده از این محصول باشد. بنابراین هنگام استفاده به این معایب توجه کنید. زیرا پیشنهاد می‌کنیم در هنگام استفاده، تمام وسایل خانه را از محیط خارج کنید تا مشکلی برای آن‌ها به وجود نیاید. حتی کارشناسان پیشنهاد می‎کنند که اجرای این محصول با پیستوله، سرعت و زمان خشک شدن نهایی را می‌تواند کاهش دهد.

لازم به یادآوری است که این محصول می‌تواند مانند یک آینه عمل کند و تمام وسایل محیط را انعکاس دهد. این موضوع از طریق برخورد نور به سطح مورد نظر صورت می‌گیرد که می‌تواند مشکلاتی برای چشم انسان به وجود آورد.

معرفی رنگ اکریلیک

این محصول یک پالت پایه آب است که در ۳ نوع براق، نیم براق و مات تولید می‌شود. نوع مات ضد آب نیست و مقاومت چندانی در برابر رطوبت و مواد شیمیایی ندارد. همچنین نوع نیم براق، مقاومت متوسطی نسبت به آب و رطوبت دارد. بنابراین نمی‌توان در بلندمدت از آن استفاده کرد. اگر به دنبال یک محصول با دوام با طول عمر ۱۰ سال هستید که امکان شستشو دارد، بهتر است از نوع براق این محصول استفاده کنید.

ویژگی های رنگ روغنی چیست؟

ویژگی‌ها و کاربردها

یکی از محصولات جدید و با دوام است که سازگاری بالایی با محیط زیست دارد. برای خانه و نقاشی ساختمان بهترین گزینه است که شما می‌توانید به راحتی بدون نیاز به تخصص حرفه‌ای، آن را اجرا کنید. به سرعت خشک می‌شود؛ به طوری که زمان خشک شدن این محصول به صورت سطحی دو ساعت و به صورت عمیق ۸ تا ۲۴ ساعت در نظر گرفته می‌شود.

در ادامه تفاوت رنگ روغنی و اکریلیک، به سراغ کاربردهای نوع اکریلیک می‌پردازیم. مهم‌ترین کاربردهای این محصول می‌توان برای سطوح دیوار گچی، فلزی، پلاستیکی، چوبی، ام دی اف، نئوپان، سیمانی و بسیاری سطوح دیگر مورد استفاده قرار داد. البته برای سطوح فلزی و چوبی، تنها می‌توان از نوع براق این محصول استفاده کرد. برای استعلام قیمت و خرید می‌توانید با شماره ۶۷۱۳۳-۰۲۱ تماس بگیرید.

مزایا و معایب

در ادامه به مزایا و معایب این محصول می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید: رنگ اکریلیک چه کاربرد هایی دارد ؟ | پنج کاربرد رنگ اکریلیک

مزایا

تفاوت رنگ اکریلیک و رنگ روغن در چیست؟ شما می توانید از محصول اکریلیک بر روی سطوح مختلف مانند چوب، کاغذ و بوم نقاشی استفاده کنید و نتیجه بی نظیری را دریافت کنید . همچنین از آن جایی که خیلی سریع خشک می‌شود، لازم است در کار خود سریع باشید و پس از اتمام کار خود، تا ۱۰ دقیقه قلم موهای خود را بشویید تا از خشک شدن پالت روی آن‌ها جلوگیری کنید.

این محصول ماندگاری بی‌نظیری دارد و به سادگی از بین نخواهد رفت. زمان ماندگاری آن را می توان حدود ۵ سال دانست. همچنین برای سال‌های طولانی به صورت یکسان و بدون هیچ تغییری باقی می‌ماند و شما می‌توانید از زیبایی آن بهره‌مند شوید.

لازم است بدانید که محصول اکریلیک مانند نمونه‌های روغنی با گذشت زمان زرد نمی‎شوند و کیفیت بالایی دارند. همچنین به دلیل سرعت بالای آن در خشک شدن، می توانید برای نقاشی‌های لایه‎ای و ضخیم نیز از اکریلیک استفاده کنید.

معایب

در ادامه بررسی تفاوت رنگ روغنی و اکریلیک، به معایب نوع اکریلیک می‌پردازیم. این محصول در انواع مختلف مات، نیم براق و براق تولید می‌شود. نوع مات غیر قابل شستشو است. بنابراین شما نمی‌توانید آن را با آب و مواد شیمیایی بشویید؛ زیرا پس از این کار، پالت آن محو و از بین می‌رود. در نتیجه نوع مات برای سطوح اصلی خانه مانند آشپزخانه، حمام و دستشویی مناسب نیست.

از طرفی نوع نیم براق، مقاومت متوسطی در برابر آب، رطوبت و مواد شیمیایی دارد. در نتیجه امکان شستشوی کامل آن وجود ندارد و به اندازه نوع براق، مقاوم نیست. بنابراین نوع نیم براق برای سطوحی مانند راهروها و مکان‌های کم تردد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

با این وجود، نوع براق، ضد آب، رطوبت و مواد شیمیایی است که امکان شستشوی آن با آب و مواد شیمیایی وجود دارد. با این حال، سطح براق آن سازگاری بالایی با محیط زیست ندارد. همچنین می‌تواند امکان انعکاس محیط را به وجود آورد. در نتیجه با اجرای این محصول، سطح آینه‌ای روی دیوار یا سطوح مورد نظر خواهید داشت که می‌تواند برای چشم مناسب نباشد.

تفاوت قیمت رنگ اکریلیک با روغنی

تفاوت قیمت رنگ اکریلیک با روغنی در چیست؟ از نظر قیمت، تفاوت چندانی بین محصول روغنی و اکریلیک وجود ندارد. قیمت نقاشی با نوع روغنی و اکریلیک بر حسب متر مربع، رقمی در حدود ۹۰ تا ۱۲۰ هزار تومان است که البته نسبت به شرایط اقتصادی می‌تواند دستخوش تغییر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره قیمت رنگ روغنی و اکریلیک، مقاله «قیمت نقاشی ساختمان در سال ۱۴۰۳» را در سایت فروشگاه اینترنتی مینیاتور مطالعه کنید. همچنین برای اطلاع از قیمت رنگ اکریلیک با شماره ۶۷۱۳۳-۰۲۱ تماس بگیرید.

رنگ روغن برای من مناسب‌تر است یا رنگ اکریلیک؟

برای نقاشی دیوار، محصول اکریلیک به دلیل زمان خشک شدن سریع، تمیز کردن آسان تر (با آب) و سمیت کمتر، عموما مناسب تر از نوع روغنی است. در واقع نوع اکریلیک به سرعت خشک می شود و امکان تکمیل پروژه سریع تر و جابجایی آسان تر را فراهم می‌کند.

علاوه بر این و در راستای تفاوت رنگ روغنی و اکریلیک، به سراغ تفاوت‌‎ها می‌پردازیم. نوع اکریلیک به طور کلی برای استفاده ایمن تر از محصول اول در نظر گرفته می‌شود؛ به خصوص در محیط‌های خانگی می‌توان این محصول را استفاده کرد. در ضمن نوع اکریلیک اغلب مقرون به صرفه تر از انواع محصولات روغنی هستند. برای خرید رنگ اکریلیک می‌توانید به سایت فروشگاه اینترنتی مینیاتور مراجعه کنید یا با شماره ۶۷۱۳۳-۰۲۱ سفارش خود را ثبت کنید.

از طرفی، رنگ روغن برای مدت طولانی‌تری مرطوب می‌ماند و امکان ترکیب و کار دقیق‌تر را فراهم می‌کند. همچنین از نظر مقاومت در برابر آب، رطوبت و مواد شیمیایی، عملکرد بهتری نسبت به نوع اکریلیک دارد. بنابراین بسیار بادوام و ماندگار است. به طوری که تا ۱۰ سال می‌توان از این محصول استفاده کرد.

در ضمن این محصول مدت زیادی طول می‌کشد تا خشک شود، که ممکن است چالش‌برانگیز باشد. همچنین بوی تیزی دارد که هنگام اجرا باید از تهویه مناسب استفاده کرد. در ضمن به دلیل وجود حلال شیمیایی برای رقیق کردن محصول، نسبت به محیط زیست سازگاری ندارد. در آخر باید تاکید کرد که نوع روغنی قیمت گران تری نسبت به نوع اکریلیک دارد. برای خرید این محصول می‌توانید به سایت فروشگاه اینترنتی مینیاتور مراجعه کنید یا با شماره ۶۷۱۳۳-۰۲۱ سفارش خود را ثبت کنید.

جمع‌بندی

در این مقاله به تفاوت رنگ روغنی و اکریلیک و تفاوت رنگ اکریلیک و روغنی در نقاشی ساختمان پرداختیم. هر کدام از محصولات اشاره شده، مزایا و معایبی دارند با این حال، مهم‌ترین تفاوت این دو محصول در ماده رقیق‌کننده (حلال) مورد استفاده است. حلال نوع روغنی شامل تینر و حلال نوع اکریلیک شامل آب می‌شود که از این نظر، نوع اکریلیک  نسبت به روغنی، سازگاری بیشتری با محیط زیست دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر، با شماره ۶۷۱۳۳-۰۲۱ تماس بگیرید. گروه کارشناسان ما در وب سایت مینیاتور، آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند.

سوالات متداول

حلال رنگ اکریلیک و روغنی چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

نوع اکریلیک به وسیله آب و نوع دوم به وسیله تینر رقیق می‌شود.

مدت زمان خشک شدن نوع روغنی زودتر است یا اکریلیک؟

نوع اکریلیک سریع‌ تر از روغنی خشک می‌شود.

دوام رنگ روغنی بیشتر است یا رنگ اکریلیک؟

هر دو به یک اندازه در برابر عوامل شیمیایی، آب و رطوبت مقاوم هستند اما با این حال نوع اکریلیک ممکن است به مرور زمان در برابر آب و رطوبت آسیب‌پذیر شود.

تفاوت رنگ اکریلیک و روغنی در چیست؟

این دو محصول از نظر قیمتی تفاوت چندانی ندارند. به طوری که قیمت نقاشی با نوع روغنی و اکریلیک بر حسب متر مربع، حدود ۹۰ تا ۱۲۰ هزار تومان در نظر گرفته می‌‎شود.

ممکن است شما دوست داشته باشید