آموزش گام به گام نحوه اجرای رنگ اکریلیک
نحوه استفاده از رنگ اکریلیک روی دیوار چگونه است؟ همچنین طریقه زدن رنگ اکریلیک به دیوار چگونه صورت میگیرد؟ اینها سوالاتی است که احتمالا برای شما هم سوال شده که برای اجرای پوشش اکریلیک روی دیوار با رنگ روغنی، پلاستیک، کاغذ دیواری و حتی با پوشش سیمانی یا سطوح فلزی و چوبی چگونه انجام میشود؟ در این مقاله قصد داریم تا به آموزش گام به گام نحوه استفاده از رنگ اکریلیک روی دیوار بپردازیم.
زمان خواندن: ۱۰ دقیقه
مراحل اجرای رنگ اکریلیک روی رنگ پلاستیک
در ابتدا سوال اینجاست آیا این کار امکانپذیر است که اکریلیک روی پلاستیک اجرا شود؟ بله، کاملا امکانپذیر است و شما به راحتی با انجام فرایندهایی بسیار ساده، میتوان چنین کاری را انجام دهید. مراحل اجرا به شرح زیر است:
- ابتدا یک سنباده نسبتا زبر خریداری کنید. پس از آن دیواری که روی آن پالت پلاستیک خورده را سنباده بکشید.
- سنباده کشیدن برای این است که لایههای روی پوشش از بین برود تا برای پوشش جدید، چسبندگی بهتری فراهم شود.
- تمام کف یا نقاطی که نمیخواهید روی آن پالت ریخته شود را با کاور پوشش دهید.
- اگر دیوار شما حفره، سوراخ یا برآمدگی دارد، آن را با بتونه مخصوص اکریلیک پر کنید.
- برای بتونه کاری نیاز به لیسه و کاردک دارید. بنابراین از قبل آنها را از فروشگاه اینترنتی مینیاتور سفارش دهید.
- وقتی مراحل بالا انجام شد، رنگ را به مقدار لازم با آب ترکیب کنید. فرایند ترکیب این دو در سینی انجام شود.
- سپس سطوح بزرگ دیوار را با غلطک و سطوح کوچک (دور کلید و پریز یا گوشهها) را با قلم مو پوشش دهید.
- دست آخر اجازه دهید پوشش شما خشک شود. وقتی خشک شد، میتوانید لایه دوم را اجرا کنید.
مراحل اجرای رنگ اکریلیک روی رنگ روغنی
فرایند اجرای این پوشش روی روغنی شبیه فرایند پیشین برای پلاستیک است. با این تفاوت که سنباده شما باید مقداری زبرتر باشد تا لایه صیقلی و روغنی را به طور کامل از روی سطح دیوار پاک کند. در ادامه بررسی نحوه استفاده از رنگ اکریلیک روی دیوار، مراحل اجرای عنوان بالا شامل موارد زیر است:
- ابتدا سطح دیوار روغنی را به خوبی سنباده بزنید. سنباده باید طوری زده شود که سطح صیقلی دیوار را از بین ببرد.
- هدف از بین بردن سطح صیقلی برای این است که پوشش مورد نظر به خوبی بتواند به دیوار بچسبد. زیرا اگر این کار صورت نگیرد، پس از مدتی پالت میریزد. حتی ممکن است مقدار مصرف محصول در حین اجرا نیز افزایش پیدا کند.
- وقتی سنباده به خوبی زده شد، کل دیوار را یکدست کنید. اگر نیاز به بتونه کاری داشت، از بتونه روغنی استفاده نمایید.
- پس از خشک شدن بتونه، بهتر از سطح دیوار را پرایمر پایه آب بزنید. هدف این است که جذب پالت به مقدار کمی در دیوار صورت بگیرد. بنابراین حتما از پرایمر استفاده کنید.
- در نهایت پالت را با آب ترکیب و بر روی دیوار بزنید. ابزار مورد استفاده میتواند شامل قلم مو، غلطک و پیستوله باشد.
مراحل اجرای رنگ اکریلیک روی دیوار گچی
نحوه استفاده از رنگ اکریلیک روی دیوار گچی چگونه است؟ اجرای این پوشش بر روی دیوار گچی بستگی به چند مورد دارد. ابتدا باید بررسی کرد که آیا دیوار تازه گچ کاری شده است یا خیر. اگر از قبل پالت داشته باشد که باید مراحل بالا درباره رنگ پلاستیک و روغنی را پیاده کنید. پیش فرض ما این است که دیوار نه تنها هیچ نوع پوششی ندارد بلکه تازه گچکاری شده است. در این صورت باید مراحل زیر را دنبال کنید:
- در اینجا دیگر نیازی به سنباده کاری و بتونه کاری ندارید. زیرا سطح صاف و تازه است. فقط در نظر داشته باشید که گچ به هیچ عنوان خیس نباشد.
- کاور را روی سطوح مورد نظر بکشید تا پالت یا پرایمر روی آن ریخته نشود.
- مرحله بعد، نیاز است که سطح دیوار با پرایمر پایه آب پوشش داده شود. این کار را در دو لایه با فاصله ۸ ساعت انجام دهید.
- پرایمر باعث میشود که پالت توسط دیوار خورده نشود. بنابراین مقدار مصرف محصول شما به حداقل ممکن میرسد.
- پس از پایان پرایمر و خشک شدن آن، پالت را با آب ترکیب کنید و به وسیله پیستوله، قلم مو و غلطک بر روی دیوار اجرا نمایید.
- معمولا برای دیوارهایی که به تازگی گچکاری شدهاند، نیاز است که ۲ تا ۳ لایه پوشش اکریلیک روی آن انجام شود.
- فاصله بین لایهها حداقل ۸ ساعت باشد. البته بستگی به نوع پوشش دارد. اگر از نوع مات استفاده میکنید، زمان به ۲ ساعت میرسد. در صورت استفاده از نوع نیم براق و براق، حداکثر زمان خشک شدن میتواند ۸ تا ۱۰ ساعت به طول بیانجامد.
مراحل اجرای رنگ اکریلیک روی دیوار سیمانی
نحوه استفاده از رنگ اکریلیک روی دیوار چگونه است و آیا امکان استفاده از آن بر دیوار سیمانی وجود دارد؟ اجرای این پوشش بر روی دیوار سیمانی، کاری به مراتب راحت تر از مراحل پیشین است که توضیح دادیم. دیوار سیمانی را با آب بشویید تا هیچگونه کثیفی روی آن وجود نداشته باشد. در صورتی که دیوار شما سوراخ یا یکدست نبود، از دوغاب سیمان برای پر کردن حفره یا سوراخ استفاده کنید. این کار باعث میشود که سطح شما یکدست باشد. در نهایت رنگ را بر روی دیوار اجرا کنید. وسایل لازم برای این کار هم میتواند شامل ماله بنایی برای زیرسازی، قلم مو، غلطک و پیستوله باشد.
مراحل اجرای رنگ اکریلیک روی کاغذ دیواری
اجرای پوشش اکریلیک روی کاغذ دیواری، تا حدودی زمان بر و سخت است. البته کاری نیست که نیاز به متخصص داشته باشد؛ مقداری مهارت برای این کار کافی است تا بتوانید این کار را انجام دهید. مراحل این کار عبارتند از:
- ابتدا سعی کنید کل کاغذ را از روی دیوار جدا کنید. برای این کار میتوانید سطح کاغذ را با آب گرم مرطوب کنید تا به راحتی به وسیله کاردک یا یک جسم تیز از دیوار جدا شود.
- فقط مراقب باشید که حین جدا شدن کاغذ، آسیبی به دیوار شما وارد نشود.
- اگر کاغذ به طور کامل جدا نشد، مناطقی که کاغذ دارد را سنباده بکشید تا کمی زبر شود.
- سپس حفرهها، سوراخها و برآمدگیهای دیوار را با بتونه پایه آب پر کنید.
- وقتی خشک شد، از پرایمر به عنوان آستر دیوار استفاده کنید تا پالت توسط دیوار خورده نشود.
- در نهایت دیوار را با ترکیب آب و پالت، پوشش دهید. بنابراین نحوه استفاده از رنگ اکریلیک روی دیوار با کاغذ دیواری بدین صورت است.
مراحل اجرای رنگ اکریلیک روی سطح فلزی
سادهترین کار، اجرای این پوشش روی سطوح فلزی است. بسیاری از کارشناسان معتقدند که پیش از اجرای پوشش، بهتر است سطوح فلزی را با ضد زنگ پوشش دهید. البته در برخی موارد نیاز نیست. ولی اگر این کار را انجام دهید، عمر پوشش طولانی و دوام آن نسبت به رطوبت، آب، مواد شیمیایی و در نتیجه خوردگی محیط بیشتر میشود. برای اجرا مراحل زیر را دنبال کنید:
- از فروشگاه اینترنتی مینیاتور ایران یک ضد زنگ با کیفیت سفارش دهید. آن را بر روی سطوح فلزی بزنید. این کار معمولا نسبت به ابعاد سطح، با قلم مو متوسط، غلطک و یا پیستوله انجام میشود.
- معمولا ضد زنگ در دولایه اجرا میشود. البته اجرای یک لایه با غلظت بالا نیز کفایت میکند.
- وقتی ضد زنگ خشک شد، پالت را روی فلز اجرا کنید. سعی کنید که اجرا در دو لایه انجام شود.
- لازم به یادآوری است که اگر از ضد زنگ برای سطوح فلزی استفاده نکردید، امکان ایجاد زنگزدگی بر روی سطح وجود دارد، چون حلال این رنگ آب است.
تکنیکهای رنگ آمیزی با رنگ اکریلیک ساختمانی
آیا نحوه استفاده از رنگ اکریلیک روی دیوار نیاز به به تکنیک خاصی دارد؟ اجرای این پوشش روی سطوح مختلف، نیاز به تکنیک خاصی ندارد اما در نظر داشته باشید که این موضوع برای اجرای پالت با قلم مو است. اگر قصد اجرای پوشش با غلطک را دارید، حتما باید از فرمول W یا M انگلیسی استفاده کنید. یعنی فرم حرکت غلطک باید در ابتدا به صورت W و سپس در برگشت به صورت M باشد. پس از آن شما باید رنگ را از بالا به پایین اجرا کنید. به هیچ عنوان پوشش مورد نظر نباید از پایین به بالا انجام شود. زیرا بافت پوشش را تحت الشعاع قرار میدهد. بنابراین غلطک را در خط اتصال دیوار به سقف قرار دهید و به سمت پایین نقاشی کنید.
اجرا با پیستوله
اجرا و تکنیک مورد نظر برای این پوشش با پیستوله، داستان متفاوت است. شما برای این کار دو را پیش رو دارید: راه اول استفاده پیستوله برقی است و راه دوم، شامل انتخاب یک پیستوله بادی میشود. البته همه چیز بستگی به سطح مورد نظر دارد. به طور مثال، اجرای این پوشش بر روی سطوح چوبی، خودرو و حتی ساختمان، بهتر است به سراغ پیستوله بادی بروید. البته این موضوع قطعی نیست. زیرا پیستوله بادی زحمت بیشتری از اجراکننده میگیرد.
با این وجود، پیستوله برقی نیز مزایای خوبی دارد که هم میتوان به سهولت اجرا و سرعت کار اشاره کرد. با این حال، نداشتن مخزن هوای ذخیره در حین پاشش، یکی از معایب این ابزار است. در نتیجه پوشش با یک فشار نسبتا ثابت بر روی سطح انجام میشود. از نظر میزان مصرف رنگ نیز هر دو ابزار به یک شکل عمل میکنند. البته فراموش نکنید که برای پر کردن هوای ذخیره پیستوله بادی باید به مدت ۵ دقیقه صبر کنید تا پر شود. در حالی که خالی کردن آن ۳ دقیقه زمان میبرد.
نکات مهم در اجرای رنگ اکریلیک ساختمانی
نحوه استفاده از رنگ اکریلیک روی دیوار شامل نکاتی است که عبارتند از:
- حتما از تمیز بودن ابزارهای نقاشی مطمئن شوید.
- قرار دادن کاور روی سطوحی که نمیخواهید کثیف شوند را فراموش نکنید.
- برای ترکیب پوشش با آب، نسبت ۴ به یک را در نظر بگیرید.
- به هیچ عنوان نباید پوشش شما روی پرایمر خیس اجرا شود.
- برای خشک شدن بتونه، حدود ۱۰ تا ۲۴ ساعت زمان نیاز است.
- برای اجرای گوشههای دیوار یا مناطق غیر قابل دسترس، از قلمو استفاده کنید.
- برای پوشش سقف، از اکریلیک مات استفاده نمایید.
- سطوح فلزی و چوبی باید با رنگ اکریلیک براق نقاشی شوند.
موارد استفاده از رنگ اکریلیک
این پوشش یکی از بهترین پوششهای موجود در بازار است که برای اغلب مناطق جغرافیایی داخل کشور مورد استفاده قرار میگیرد. با این حال، در ۳ نوع مات، نیم براق و براق تولید میشود که هر سه در سطوح مختلف چوبی، فلزی، سیمانی، گچی، آجری، پارچهای، ام دی اف و بسیاری موارد دیگر استفاده میشود. توجه داشته باشید که به جز نوع براق، دو نوع دیگر دوام بالایی در برابر آب، رطوبت و مواد شیمیایی ندارند. بنابراین باید در هنگام انتخاب سطح مورد نظر، این موضوع را مد نظر داشته باشید.
به طور مثال، اکریلیک مات و نیم براق برای سطوح چوبی و فلزی کاربرد چندانی ندارد اما نوع براق میتواند برای این سطوح مورد استفاده قرار گیرد. همچنین نوع براق برای تمام سطوح کاربرد دارد. بنابراین پیش از خرید رنگ اکریلیک ساختمان از فروشگاه اینترنتی مینیاتور ایران، حتما انتخاب خود را نهایی کنید.
جمعبندی
در این مقاله به آموزش گام به گام نحوه استفاده از رنگ اکریلیک روی دیوار و سطوح مختلف پرداختیم. از سطوح گچی، روغنی و پلاستیک گرفته تا سطوح فلزی، کاغذ دیواری و چوبی، همه این موارد در مقاله فوق بررسی شد تا شما بتوانید به راحتی این پوشش را بر روی سطوح مورد نظر اجرا کنید. در ضمن فراموش نکنید که رنگ اکریلیک در ۳ نوع مات، نیم براق و براق تولید میشود که تنها نوع براق آن در برابر آب، رطوبت و مواد شیمیایی مقاومت بالایی از خود نشان میدهد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نحوه اجرای رنگ اکریلیک روی دیوار، با کارشناسان مینیاتور ایران مشورت کنید.
سوالات متداول
برای اجرای رنگ اکریلیک روی چوب کدام نوع بهتر است؟
بهتر است به سراغ نوع براق بروید. زیرا نوع مات و نیم براق، مقاومت کافی در برابر آب و رطوبت ندارند.
برای اجرای پوشش اکریلیک، کدام ابزار بهتر است؟
برای اجرا میتوانید از ابزارهایی مانند قلم مو، غلطک و پیستوله استفاده کنید. البته مورد اول و دوم کاربری راحت تری برای افراد تازه کار دارند.
بهترین تکنیک اجرای اکریلیک روی دیوار چیست؟
استفاده از فرم W و M انگلیسی در ابتدا و سپس اجرای پوشش از بالاترین به پایینترین نقطه.