معرفی انواع رنگ ضد آب ساختمانی
اگر قصد خرید رنگ را دارید، حتما باید از انواع رنگ ضد آب ساختمان مطلع باشید. رنگهای ضد آب ساختمانی نه تنها دیوار یا محیط خانه را در برابر نفوذ نم یا رطوبت محافظت میکند بلکه سطح مورد نظر شما را در برابر مواد شیمیایی نیز مقاوم میسازد. از مهمترین راهها برای محافظت از دیوارهای نمای داخلی و خارجی ساختمان، بالا بردن مقاومت دیوار در برابر آب و رطوبت است که اصطلاحا به آن ضدآبسازی دیوار گفته میشود. برای انجام این کار، انتخاب نوع رنگ ضد آب ساختمانی ضروری است. اما چه نوع رنگ ضد آب ساختمانی مناسب این کار است؟ در این مقاله قصد داریم تا به انواع رنگ ضد آب ساختمان بپردازیم. برای خواندن ادامه مطلب، مجله مینیاتور را دنبال کنید.
رنگ ضد آب
انواع رنگ ضد آب ساختمان از رشد کپک و خزه جلوگیری میکند و به راحتی تمیز میشود. با این حال، آیا رنگ ضد آب واقعا کار میکند؟ یک پوشش ضد آب میتواند در جلوگیری از نفوذ آب در بیشتر سطح دیوار موفق عمل کند اما با فشار هیدرواستاتیک بالا، حتی یک شکاف کوچک میتواند مقدار قابل توجهی آب را وارد ساختمان شما نماید. با این حال رنگهای مختلفی وجود دارد که میتواند ساختمان شما را در برابر نفوذ آب، مقاوم کند. در ادامه به شما خواهیم گفت که چه رنگهایی ضد آب هستند.
رنگ ضد اب
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، رنگ ضد آب یک رنگ مقاوم در برابر آب و رطوبت است که به راحتی میتواند جریان نفوذ آب به داخل ساختمان را متوقف کند. نمای بیرونی ساختمان همیشه در معرض رطوبت هوا و آب باران و برف است، بنابراین باید رنگ مناسبی برای آن در نظر گرفت تا امکان نفوذ رطوبت و نم به داخل دیوار کمتر شود. در نظر داشته باشید. رنگ ضد آب ساختمان برای دیوارهای داخلی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. به طوری که بدون رنگ زدن آن، نمیتوانید از آن در برابر نفوذ رطوبت جلوگیری کنید.
رنگ ضد رطوبت
یکی از مشکلات زیست محیطی (به واسطه تغییر آب و هوا) افزایش نم یا رطوبت هوا است. با افزایش رطوبت یا نم محیط در کنار ساختن غیر اصولی ساختمانها و آپارتمانها بدون در نظر گرفتن نورگیر کافی و نبود پنجره کافی برای ورود هوای تازه به خانه، امکان باد کردن گچ دیوار و نفوذ نم به کل دیوارهای سقف و … وجود دارد. از طرفی نبود تهویه مناسب در حین آشپزی هم مزید بر علت است. با این حال برای رفع ای مشکل چه باید کرد؟
بهترین راه و مفیدترین مسیر حل چنین مشکلی، استفاده از رنگ برای دیوار است. امروزه رنگهایی تولید میشود که علاوه بر جلوگیری از جذب نم یا رطوبت توسط دیوار، محیط شما را در برابر عوامل شیمیایی و … مصون میدارد. همچنین شما با استفاده از رنگ ضد آب ساختمان، به راحتی میتوانید پس از هر بار کثیفی دیوار یا چربی گرفتن، آن را بشویید. در ادامه به انواع رنگ ضد آب ساختمان میپردازیم.
رنگ ضد آب دیوار سیمانی
رنگ ضد آب خواص و ویژگیهای زیادی دارد. یکی از ویژگیهای منحصر به فرد رنگ ضد آب دیوار، عایقسازی سیمان است. منظور از عایقسازی سیمان، رنگ آمیزی آن است که میتواند سطح دیوار سیمانی را برای نفوذ رطوبت مقاوم سازد. شاید از خود بپرسید که چه رنگی برای ضد آب کردن دیوار سیمانی مناسب است؟ رنگ اکریلیک نما بهترین پوشش برای ضد آب کردن دیوار سیمانی به حساب میآید. بنابراین توصیه میکنیم برای عایق کردن دیوار سیمانی خانه خود در برابر آب، رطوبت و مواد شیمیایی، از رنگ اکریلیک مخصوص نما یا پوشش سیمانی استفاده کنید.
رنگ ضد رطوبت دیوار
رطوبت دیوار به دلیل نفوذ نم هوا یا بسته بودن بیش از حد منافذ ورودی خانه مانند در و پنجره ایجاد میشود. برای جلوگیری از نفوذ رطوبت به دیوار، باید از رنگ استفاده کرد. البته روشهای دیگری نیز وجود دارد اما باید توجه داشت که رنگ، سادهترین و کاربردیترین راه برای جلوگیری از نفوذ رطوبت است. با این حال، پیشنهاد کارشناسان ما در حوزه رنگ این است که از رنگهای اکریلیک، روغنی، اپوکسی و پلی یورتان به عنوان رنگ ضد رطوبت دیوار استفاده کنید.
یکی از بهترین برندهای تولیدکننده رنگ ضد رطوبت دیوار، رنگ هپالوکس است که در گروه رنگهای ضد رطوبت دیوار مانند اکریلیک فعالیت میکند. فروشگاه اینترنتی مینیاتور به عنوان یکی از نمایندگیهای فعال و مهم رنگ هپالوکس، آمادگی فروش این محصول به صورت تک و عمده به مشتریان را دارد.
رنگ ضد آب دیوار
مهمترین رنگهای ضد رطوبت دیوار میتوان به رنگ اکریلیک و روغنی اشاره کرد. این دو رنگ جزو رنگهای ساختمانی محسوب میشوند که اجرای راحتی دارند. از طرفی رنگهایی مانند اپوکسی و پلی یورتان جزو رنگهای صنعتی هستند که در صورت لزوم و صلاح دید کارشناس، میتوانید از این دو رنگ برای محیط داخلی خانه استفاده کنید. در هر صورت توصیه ما این است که برای ضد آب کردن دیوار خانه خود، از رنگ ضد آب ساختمان مانند اکریلیک و روغنی استفاده کنید.
معرفی رنگ ضد آب ساختمانی
رنگ ضد آب ساختمانی به عنوان مانعی در برابر آب و رطوبت، میتواند از نفوذ آب به دیوارهای سطوح ساختمانی جلوگیری کند. از جمله راههای محافظت از سازهها و بناهای چوبی، سنگی، فلزی و … میتوان به استفاده از رنگ ضد آب ساختمان اشاره کرد. ضد آب کردن کف و دیوار زیرزمین، گاراژ و رنگ زدن نمای ساختمان و مکانهایی که در معرض آب و رطوبت قرار دارند، یک گام کلیدی در زمینه محافظت از خانه و اموال شخصی است.
پیش از رنگآمیزی دیوارها به وسیله انواع رنگ ضد آب ساختمانی، درزبندی درزهای به وجود آمده در اطراف پنجرهها و یا ترکهای روی دیوار، از اهمیت بالایی برخوردار است. لازم به توضیح است که هنگام استفاده از رنگ ضد آب، استفاده از ابزار ایمنی مانند دستکش و ماسک توصیه میشود. همچنین بدون داشتن سیستم تهویه مناسب، از روکشهای مقاوم در برابر رطوبت یا سایر مواد عایق استفاده نشود.
انواع رنگ ضد آب ساختمانی و کاربرد آن
رنگ ضد آب ساختمانی به ۹ دسته تقسیمبندی میشود که عبارتند از: ۱- رنگ اکریلیک ضد آب ۲- رنگ سیمان ضد آب ۳- لاک پلی یورتان مخصوص چوب ۴- رنگ اپوکسی ضد آب ۵- لاک اکریلیک مخصوص نما ۶- رنگ سیلیکونی ضد آب ۷- رنگ الاستیک آکرولین ۸- رنگ سیلیکاتی ضد آب ۹- رنگ نانو ضد آب.
رنگ اکریلیک ضد آب
رنگ اکریلیک ضد آب، یکی از رنگهای مقاوم و مناسب برای سطوح مختلف به ویژه نمای ساختمان و اتاق کودک است که معمولا در فام سفید تولید و عرضه میشود. این محصول، یکی از رنگهای مقاوم در برابر رطوبت و عوامل جوی است که در سطوح مختلف مانند چوب، گچ، بتن و … کاربرد دارد.
از دیگر کاربردهای این محصول میتوان به استفاده از آن در سالنهای ورزشی، باشگاهها، آشپزخانه، حمام، راه پله، راهروها، استخرها و … اشاره کرد. ویژگیهای رنگ اکریلیک ضد آب عبارتند از:
- پوششدهی بالا
- قابل استفاده در محیطهای مرطوب
- قابل استفاده در سطوح متخلخل
- مقاوم در برابر آب و رطوبت
- مقاوم در برابر رشد کپک و قارچ
- قابل شستوشو
- مقاومت بالا در برابر فشار
- بهترین رنگ های ضد آب ساختمانی
۲- رنگ سیمان ضد آب
رنگ سیمان ضد آب، یکی از انواع رنگهای ضد آب ساختمانی است که از ترکیب کلرید کلسیم، رنگ دانهها و سایر مواد تولید میشود. این رنگ برای محیطهای بیرونی ساختمان همچون زیرزمین و زیرشیروانی کاربرد دارد. ویژگیهای رنگ سیمان ضد آب عبارتند از:
- پوششیدهی مناسب
- ضد آب و رطوبت
- قابل شستوشو
- مقاوم در برابر سرما و گرما
۳- لاک پلی یورتان مخصوص چوب
لاک پلی یورتان به عنوان پوشش رزینی پلاستیکی بر پایه آب یا حلال، یکی از محلولهایی است که برای ضد آب کردن سطوح چوبی مورد استفاده قرار میگیرد. این محصول در دو دسته براق و مات تولید و عرضه میشود.
لاک پلی یورتان مخصوص چوب به عنوان یک مایع سختکننده، در برابر آتش مقاوم است و میتواند پوششی مناسب برای چوب در برابر آتش ایجاد کند. این محصول در نازککاری پنجرهها، کف و … کاربرد دارد. ویژگیهای لاک پلی یورتان مخصوص چوب عبارتند از:
- مقاوم در برابر آب و رطوبت
- مقاوم در برابر سرما و گرما
- مقاوم در برابر سایش
- بادوام و محافظت طولانیمدت
- ضد خراش
- ضد ضربه
- براقیت بالا
- قابلیت شستوشو
- چگونه ساختمان خود را با رنگ ضد آب رنگ بزنیم؟
۴- رنگ اپوکسی ضد آب
اپوکسی نوعی رزین پلاستیکی است که با اضافه شدن به رنگ، مقاومت سطوح مختلف را در برابر آب و رطوبت افزایش میدهد. این محصول برای سطوح سخت و فلزی به ویژه کفپوش پارکینگ و زیرزمین ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد.
رنگ اپوکسی ضد آب در سطوحی همچون بتن و سیمان نیز کاربرد دارد. مقاومت رنگ اپوکسی ضد آب در برابر آب شور دریا (جهت جلوگیری از خوردگی و اکسید شدن) موجب شده است که از این نوع محصول برای نمای ساختمانهای ویلایی و سازههای فلزی مستقر در مجاورت دریا استفاده شود. ویژگیهای رنگ اپوکسی ضد آب عبارتند از:
- دوام بالا
- نفوذناپذیر
- ضد آب و رطوبت
- مقاوم در برابر آب شور دریا
- مقاوم در برابر فشار
- مقاوم در برابر سرما و گرما
- سرعت بالای سخت شدن
۵- لاک اکریلیک مخصوص نما
لاک اکریلیک مخصوص نما، یک پوشش رزینی شفاف و مقاوم است که به عنوان محلول ضد آب در ساختمان کاربرد دارد. این محصول ضمن تثبیت و حفظ کیفیت رنگ در سطوح سیمانی و گچی، میتواند سایر سطوح را در برابر آب، رطوبت و گردوغبار ایمن کند.
لاک اکریلیک مخصوص نما در دو نوع براق و نیمه مات تولید میشود. محصول فوق در مکانهایی همچون نمای داخلی و بیرونی ساختمان و زیرزمین مورد استفاده قرار میگیرد. ویژگیهای لاک اکریلیک مخصوص نما عبارتند از:
- شفاف و مقاوم
- مقاوم در برابر اشعه خورشید
- مقاوم در برابر گردوغبار و آلودگی
- مقاوم در برابر آب و رطوبت
- به عنوان عایق مناسب برای نما
۶- رنگ سیلیکونی ضد آب
رنگ سیلیکونی، یکی از انواع رنگ ضد آب ساختمانی است که کاربرد مناسبی در لولههای فلزی به کار رفته در ساختمان و تاسیسات فلزی کوچک و بزرگ دارد. ویژگیهای رنگ سیلیکونی ضد آب عبارتند از:
- پوششدهی بالا
- دوام بالا
- مقاوم در برابر آب و رطوبت
- مقاوم در برابر سرما و گرما
- محو زیرسازی محیط پس از رنگآمیزی
۷- رنگ الاستیک آکرولین
رنگ الاستیک آکرولین، جزء رنگهای سمی است که به دلیل خاصیت ارتجاعی بالا، در سطوح بتنی و ساختمانی استفاده میشود. برای استفاده از این نوع محصول، ابتدا لازم است ماده مورد نظر (آکرولین) با رنگ اکریلیک ترکیب شود تا میزان سمی بودن آن به حداقل ممکن کاهش پیدا کند. پوشیدن دستکش، ماسک و عینک در هنگام استفاده از این محصول ضروری است. ویژگیهای رنگ الاستیک آکرولین عبارتند از:
- دوام بالا
- خاصیت ارتجاعی بالا
- مقاوم در برابر آب و رطوبت
- جلوگیری از رشد کپک و قارچ
- مقاوم در برابر سرما و گرما
۸- رنگ سیلیکاتی ضد آب
رنگ سیلیکاتی ضد آب، یکی از انواع رنگ ضد آب ساختمانی است که برای افزایش مقاومت سطوح مختلف در برابر رطوبت و زنگزدگی کاربرد دارد. این نوع رنگ به علت دارا بودن ترکیبات روغنی، قابلیت شستوشو دارد. با این حال، محصول فوق به علت عدم کشش مناسب، تنها در یک لایه برای رنگآمیزی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. ویژگیهای رنگ سیلیکاتی ضد آب عبارتند از:
- پوششدهی بالا
- مقاوم در برابر زنگزدگی
- مقاوم در برابر سرما و گرما
- قابل شستوشو
۹- رنگ نانو ضد آب
رنگ نانو ضد آب یا رنگ تمیزشونده خودکار، یکی از انواع رنگ ضد آب ساختمانی است که به علت خاصیت ضد گردوغبار، در نمای ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. این محصول دارای تکنولوژی پیشرفته نانو است که در نمای ساختمان سطحی صاف و یکدست را به وجود میآورد. ویژگیهای رنگ نانو ضد آب عبارتند از:
- ساخته شده از فناوری پیشرفته
- ایجاد یک سطح یکنواخت و صیقلی
- مقاوم در برابر هر نوع آلودگی
- تولید در رنگهای متنوع
- مورد استفاده برای سطوح حفرهای و متخلخل
- مقاوم در برابر آب و رطوبت
- مقاوم در برابر سرما و گرما
- ضد آلودگی و گردوغبار
- غیرسمی بودن و بیبو
- سازگار با محیط زیست
- پر کاربرد در صنعت ساختمان، صنایع دریایی و …
رنگ ضد آب برای فلز
- بدون رنگ
- مقاوم در برابر نور و اشعه خورشید
- مقاوم در برابر هر نوع چربی
- مقاوم در برابر فشار و بخار آب
- ضد خوردگی برای محیطهای مرطوب و دریایی
- مقاوم در برابر املاح آب
- براقیت بالا
- مقاوم در برابر حرارت (۲۰۰ تا ۶۰۰ درجه سانتیگراد)
- مورد استفاده در انواع سطوح فلزی ساختمان (آشپزخانه، دیوارها، نردههای راه پله، آسانسور و …)
- مورد استفاده در سطوح بتنی، سرامیکی و پلیمری (کشتی، اسکله و سکوهای نفتی)
- مناسب برای ساختمانهای موجود در محیط مرطوب و شرجی
رنگ ضد آب برای آهن
آهن همواره در برابر آب و رطوبت آسیبپذیر است. به طوری که آب و رطوبت میتواند موجب اکسید شدن آهن شود. وقتی آهن اکسید میشود به معنای این است که در معرض شدید خوردگی قرار دارد. برای جلوگیری از خوردگی آهن، بهتر است که آهن را رنگ ضد آب بزنید. پوششدهی به آهن از طریق رنگ ضد آب، زمینه را برای جلوگیری از خوردگی این محصول به وجود میآورد.
رنگ ضد رطوبت دیوار
- اپوکسی بهترین رنگ برای جلوگیری از نفوذ رطوبت به دیوار است.
- این محصول از رزین اپوکسی، هاردنر تشکیل شده است.
- چسبندگی بالایی دارد.
- ضد باکتری، قارچ و جلبک است.
- انعطافپذیری بالایی دارد.
- در برابر عوامل شیمیایی و گرمایی مقاوم است.
- مقاومت الکتریکی بالایی دارد.
- ضد روغن است.
- قابلیت شستوشو دارد.
- سطحی یکنواخت به وجود میآورد.
- مورد استفاده در دیوار آشپزخانه، حمام و …
رنگ نمای ساختمان ضد آب
- در برابر سایش مقاوم است.
- بر روی ظاهر نمای ساختمان تاثیری ندارد
- در برابر قارچ، کپک و خزه مقاوم است.
- ضد آب و رطوبت است و قابلیت شستوشو دارد.
- برای سطوح سخت دیوار مناسب است.
آیا رنگ اکریلیک ضد آب است
در پاسخ به این پرسش باید اشاره کنیم که رنگ اکریلیک، یکی از بهترین رنگهای مقاوم در برابر آب و رطوبت است. برای آگاهی از ویژگیهای این نوع رنگ، ادامه مطلب را دنبال کنید.
- برپایه آب
- متنوع
- پوششدهی مناسب
- دوام و استحکام بالا
- فاقد بو
- مقرون به صرفه
- مناسب برای اتاق کودکان
رنگ اکریلیک ضد آب
رنگ اکریلیک ضد آب نانو یکی از بهترین رنگهای ضد آب ساختمانی که سازگاری بالایی با محیط زیست دارد. این نوع رنگ در مقایسه با سایر رنگهای ضد آب، نه تنها خاصیت بالایی دارد بلکه ارای قیمت مقرون به صرفهای است. ویژگیهای رنگ اکریلیک ضد آب نانو عبارت است از:
- برپایه آب
- دوام بالا
- فاقد بو
- سرعت خشک شدن بالا
- ضد گردوغبارو چربی
- زمان خشک شدن اولیه حدود یک ساعت
- زمان خشک شدن نهایی حدود ۳ ساعت
- استفاده از یک کیلوگرم رنگ برای پوششدهی به ۵ متر مربع از دیوار
- سرعت بالا در فرایند اجرا
رنگ ضد آب دیوار سیمانی
- ایجاد یک لایه ضخیم روی دیوار
- مقاومت دیوار در برابر آب و رطوبت
- پر کردن حفره و ناهمواریهای دیوار
- کزینهای مناسب برای نمای ساختمان
رنگ روغنی ضد آب
- دیر خشک میشود.
- پس از خشک شدن، سفت میشود.
- رنگ روغنی خشک نشده، مقاومت بالایی ندارد.
- مقاومت بالا در برابر آب و رطوبت
- پس از خشک شدن طی ۲۴ ساعت، در برابر آب باران مقاوم خواهد شد.
- رنگ روغنی مقاومت بالایی برای سطوح چوبی ندارد.
- رنگ روغنی مقاومت بالایی در برابر فلزات دارد.
- برای پاک کردن رنگ روغنی، میتوانید از روغن آج یا قلم مو استفاده کنید.
بتونه ضد آب
- متشکل از رزینهای پلیمری است.
- ضد آب است.
- قابلیت چسبندگی بالایی دارد.
- انعطافپذیری و دوام بالایی دارد.
- سنبادهخوری مناسبی دارد.
- مقاومت خمشی بالایی دارد.
- زمان خشک شدن این محصول بین ۱۲ تا ۲۴ ساعت است.
- روی پیچ ها را پر میکند.
- برای بتونه کاری دیوار مناسب است.
- درزها و ترکها را پر میکند.
- درز کاشی و سرامیک را پر میکند.
- عایق مناسب برای لولههای آب است.
- برای پر کردن فواصل ورقهای گالوانیزه مناسب است.
- بر روی سطوح گچی، فلزی، سنگی، چوبی، پلاستیکی، سیمانی و … مناسب است.
رنگ ضد آب چوب
- برپایه حلال (تینر)
- دوام و ماندگاری بالا
- ضد آب و رطوبت
- جلوگیری از پوسیدگی چوب
- مقاوم در برابر نور و اشعه خورشید
- طول عمر بالا
- مناسب برای اجرا در دمای ۵ تا ۳۵ درجه سانتیگراد
- قابل اجرا با قلم مو، غلطک رنگ و پیستوله
- مورد استفاده در انواع چوب ساختمان شامل مبلمان، کابینت، در، کمد، اشیاء تزئینی و …
جمعبندی
در این مقاله تلاش شد تا انواع رنگ ضد آب ساختمان به طور کامل بررسی شود؛ به طوری که در حال حاضر میتوان انواع رنگ ضد آب ساختمانی را به ۹ دسته تقسیمبندی کرد که شامل رنگ اکریلیک ضد آب، رنگ سیمان ضد آب، لاک پلی یورتان مخصوص چوب، رنگ اپوکسی ضد آب، لاک اکریلیک مخصوص نما، رنگ سیلیکونی ضد آب، رنگ الاستیک آکرولین، رنگ سیلیکاتی ضد آب و رنگ نانو ضد آب میشود.
با این حال، برای دریافت بهترین نتیجه از رنگآمیزی ساختمان، لازم است که پس از درزگیری کامل دیوارها، کنارههای پنجره و سقف، رنگ ضد آب بر روی سطوح مورد نظر اعمال شود.
سوالات متداول
رنگآمیزی رنگ ضد آب در چه شرایطی جوی مجاز است؟
در دمای هوای بین ۱۰ تا ۲۵ درجه مناسب است. ضمنا از رنگآمیزی در شرایط بارانی و هوای سرد و گرم اجتناب شود.
پیش از اعمال رنگ ضد آب بر روی سطح چوب، چه نوع زیرسازی لازم است؟
دارا بودن رطوبت چوب به اندازه استاندارد، نبود گردوغبار و چربی بر روی سطح چوب و یکدست بودن سطح چوب
ابزارهای لازم برای انجام رنگ ضد آب چیست؟
قلم مو و پیستوله
آیا استفاده از محلولهای ضد آب شفاف و بیرنگ برای نمای ساختمان مجاز است؟
خیر. دلیل عمده آن به خاطر نبود رنگدانه در محلولهای بیرنگ است. وقتی رنگدانه در طیفهای رنگی وجود نداشته باشد، محصول مورد نظر نمیتواند در برابر اشعه خورشید مقاومت کند؛ درنتیجه تاثیرگذاری مورد انتظار رخ نخواهد داد.
چند نوع رنگ ضد آب نانو وجود دارد؟
در حال حاضر حدود ۴ نوع رنگ ضد آب نانو وجود دارد که شامل رنگ ضد آب نانو حرارتی، رنگ ضد آب نانو تمیزشونده خودکار، رنگ ضد آب نانو آنتی باکتریال و رنگ ضد آب نانو آبگریز. مقاومت محصولات نانو در برابر اشعه خورشید، این نوع محصولات را به گزینهای مناسب برای استفاده در نمای ساختمان تبدیل میکند.