معرفی انواع رنگ روغنی دیوار

انواع رنگ روغنی دیوار شامل چه محصولاتی می‌شود؟ در بازار ایران سه نوع وجود دارد که شامل نوع براق، نیم براق و مات می‌شود. نوع اول کاملا ضد آب است اما نوع دوم در بلند مدت نمی‌تواند در برابر آب کیفیت نوع اول را از خود نشان دهد. از طرفی نوع مات به هیچ عنوان ضد آب نیست و درنتیجه نمی‌توان آن را با آب و مواد شوینده شست. با این وجود، در این مقاله قصد داریم به انواع رنگ روغنی دیوار، شرایط قابل استفاده، تفاوت آن با نوع پایه آب، وسایل مورد نیاز، روش اجرا، ضخامت مورد نیاز برای هر لایه، ویژگی‎ها و شرایط نگهداری به همراه بهترین فروشگاه اینترنتی برای خرید این محصول بپردازیم.

(اگر تمایل به خرید رنگ روغن ساختمانی باکیفیت دارید، از برندهای درجه یک موجود در مینیاتور دیدن کرده و سفارش خود را به آسانی ثبت کنید)

زمان خواندن: ۱۲ دقیقه

انواع رنگ‌های روغنی

همانطور که اشاره کردیم، رنگ روغنی ساختمانی در انواع براق، نیم براق و مات تقسیم‌بندی می‌شود. هر چقدر انواع رنگ روغنی ساختمانی براقیت بیشتری داشته باشند، مقاومت آن‌ها در برابر آب و رطوبت بیشتر خواهد شد. زیرا این نوع محصولات، اجازه تجمع آب در یک نقطه را نمی‌دهند. به همین دلیل آب نمی‌تواند به عمق وجود این نوع پالت‌ها نفوذ کند. از طرفی نوع روغنی نیم براق، تا حدودی براقیت دارد اما براقیت آن شبیه به نوع براق نیست. در ادامه به انواع و ویژگی‌های این محصول اشاره می‌کنیم.

 جدول انواع رنگ روغنی ساختمان

انواع این محصول عبارتند از:

۱- براق

این محصول کاملا ضد آب است و در برابر هر گونه مواد شیمیایی، خزه، قارچ، سایش، نور و اشعه خورشید و ضربه نیز مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد. بنابراین شما به راحتی می‌توانید آن را در سطوح مختلف گچی، فلزی، سیمانی، چوبی و … استفاده کنید. کارشناسان معتقدند که این محصول بهترین گزینه برای محیط‌های مرطوب است. به طور مثال می‌توان در مناطق شمالی یا جنوبی کشور که با پدیده شرجی و رطوبت زیاد مواجه هستند، مورد استفاده قرار گیرد. همچنین برای آشپزخانه، حمام، انبار و دستشویی نیز بهترین گزینه است.

۲- نیم براق

این محصول نیز در برابر آب مقاومت دارد اما نه به اندازه نوع براق. بنابراین در استفاده از آن احتیاط لازم را شرط کار خود قرار دهید. زیرا در صورت برخورد آب به آن در بلند مدت می‌تواند پوسته پوسته شود. با این وجود، قابلیت شستشو با مقدار کمی آب یا دستمال مرطوب را دارد. ولی در نظر داشته باشید که مقاومت این محصول به اندازه نوع براق نیست. به همین خاطر برای محیط پذیرایی یا اتاق خواب گزینه مناسبی است.

۳- مات

این محصول برعکس دو نوع قبلی، ضد آب نیست. در نتیجه امکان شستشوی آن با آب و مواد شیمیایی وجود ندارد. همچنین در برابر نور و اشعه خورشید هم می‌تواند محو یا تغییر رنگ بدهد. بنابراین توصیه می‌کنیم این محصول را در محیط‌های کم تردد مانند سقف ساختمان مورد استفاده قرار دهید. در ضمن این محصول در زمان کمتری نسبت به سایر انواع خشک می‌شود. 

انواع رنگ روغنی در چه شرایطی قابل استفاده هستند؟

این محصول تقریبا در هر شرایطی قابلیت استفاده دارد. به طور معمول، کارشناسان بر این باورند که این محصول تحت دمای بین ۵ تا ۲۵ درجه سانتی گراد، قابلیت اجرا دارد. همچنین برای اجرای آن، حتما باید از محیط دور باشید یا تهویه مناسب را به راه بی‌اندازید. زیرا بوی تیز و شیمیایی آن می‌تواند آسیب‌‎های جدی به سیستم تنفسی شما به وجود آورد.

از طرفی، برای محیط‌ها یا جغرافیای مرطوب مانند مناطق شمالی و جنوبی کشور که شرجی و رطوبت زیادی دارند، این نوع محصولات بهترین عملکرد را دارند. در نتیجه پاسخ به این سوال که در چه شرایطی قابل استفاده است، باید تاکید کرد که در اغلب مناطق ایران قابل اجرا است؛ فقط در نظر داشته باشید که نوع مات این محصول ضد آب نیست. در نتیجه نباید برای مناطق مرطوب مورد استفاده قرار گیرد. در ضمن استفاده از نوع نیم براق هم برای مناطق مرطوب توصیه نمی‌شود: مگر تحت شرایط خاص که منطقه مورد نظر رطوبت چندانی به پالت وارد نکند.

تفاوت میان رنگ روغنی و رنگ پایه آب

در ادامه بررسی انواع رنگ روغنی، به تفاوت این محصول با محصولات پایه آب می‌پردازیم. در نگاه اول، تفاوت زیادی بین این دو محصول وجود دارد. در واقع نوع روغنی و پایه آب، دو محصول مجزا با ساختاری شیمیایی مختلف هستند که می‌توانند در محیط‌ها و شرایط مشابه مورد استفاده قرار گیرند.

۱- حلال

تفاوت اول این دو در حلال آن‌ها است. نوع روغنی با استفاده از تینر یا بنزین که مواد قابل اشتعال و شیمیایی هستند، رقیق می‌شوند. در حالی که نوع پایه آب، کاملا مشخص است که برای حل شدن نیاز به آب دارد.

۲- دوام و عمر محصول

تفاوت دوم در دوام و عمر هر دو محصول است. نوع روغنی دوام بالاتری نسبت به نوع پایه آب دارد. توجه داشته باشید که منظور از نوع پایه آب می‌تواند رنگ پلاستیک یا اکریلیک باشد که هر دوی این‌ها نیز تفاوت زیادی با یکدیگر دارند. بنابراین اگر ملاک اصلی پایه آب بودن باشد، قاعدتا نوع روغنی دوام و عمر نزدیک به یک دهه دارد که برای نوع پایه آب قابل شستشو (مانند اکریلیک)، در بهترین حالت به ۵ سال می‌رسد.

انواع رنگ روغنی ساختمانی

۳- سازگاری با محیط زیست

تفاوت سوم در سازگاری یا عدم سازگاری محصول با محیط زیست است. نوع روغنی به دلیل وجود مواد سمی درون خود، سازگاری با محیط زیست ندارد. از طرفی نوع پایه آب اینگونه نیست و برای محیط زیست زیان چندانی به بار نمی‌آورد. در نتیجه زیان و ضرر کمتری به بدن ، پوست و سیستم تنفسی ایجاد می‌کند. چرا؟ زیرا بوی تیز و شیمیایی مانند نوع روغنی ندارد و به راحتی با آب شسته می‌شود.

۴- زمان خشک شدن

در ضمن فراموش نکنید که انواع رنگ روغنی دیوار دیرتر از نوع پایه آب خشک می‌شود. در نتیجه اگر نوع پایه آب نهایتا یک روز برای خشک شدن کامل نیاز داشته باشد، نوع روغنی دو روز تا یک هفته زمان می‌برد تا خشک شود. از طرفی نوع اول حتی پس از خشک شدن می‌تواند تا یک ماه بوی تیز خود را در محیط به جای بگذارد. بنابراین هنگام استفاده، سعی کنید از تهویه مناسب استفاده کنید.

۵- قیمت محصول

تفاوت پنجم و آخر، در قیمت هر دو محصول است. معمولا نوع روغنی به دلیل کاربرد و عمر طولانی، با قیمت بیشتری در بازار به فروش می‌رسد. در حالی که نوع پایه آب به ویژه اکریلیک قیمت ارزان تری دارد. البته نوع پایه آب اکریلیک براق به دلیل داشتن تمام خاصیت‌های ضد آب یا مواد شیمیایی به همراه قابلیت شستشو با آب و مواد شوینده، می‌تواند در برخی برندها از نظر قیمت، با نوع روغنی برابری کند. در نتیجه هنگام خرید انواع رنگ روغنی به این تفاوت‌ها توجه داشته باشید.

تفاوت سطوح مورد نیاز برای رنگ روغنی و رنگ‌های بر پایه آب

در این زمینه تفاوت چندانی بین این دو محصول وجود ندارد. هم نوع روغنی و هم پایه آب، به راحتی برای سطوح مختلف استفاده می‌شوند. البته برخی سطوح هستند که کارشناسان توصیه می‌کنند از نوع روغنی استفاده شود. به طور مثال می‌توان به سطوح چوبی و فلزی اشاره کرد. البته اگر محصول پایه آب شما از نوع اکریلیک براق باشد، می‌تواند در این سطوح هم کارایی داشته باشد. ولی نوع پلاستیک هرگز برای چنین محیط‌هایی مناسب نیست. در ضمن فراموش نکنید که بیشترین استفاده از هر دو محصول در سطوح گچی است.

چه زمانی از رنگ براق استفاده نکنید؟

وسایل مورد نیاز برای اجرای رنگ‌های روغنی

برای اجرای انواع رنگ‌های روغنی، نیاز به وسایلی دارید که بتوانید این نوع پالت را به صورت اصولی و درست اجرا کنید. برخی کارشناسان معتقدند که استفاده از پیستوله بهترین وسیله است. البته استفاده از این ابزار کاربردی، نیاز به خالی کردن کامل وسایل محیط دارد. اما در صورت استفاده، حتما شاهد یک سطح یکدست و صاف خواهید بود. ولی با این حال، اگر خودتان قصد اجرای انواع رنگ روغنی را به صورت شخصی در خانه یا محل کار دارید، یک سری وسایل را در ادامه به شما معرفی می‌کنیم که بهتر است در حین اجرا به همراه داشته باشید.

  • کاور چسب دار پلاستیکی برای جلوگیری از ریختن رنگ روی سطوح یا وسایل مختلف
  • لیسه و کاردک برای اجرای بتونه کاری
  • بتونه روغنی جهت پر کردن چاله‌ها و سوراخ‌های سطح
  • سنباده برای ساییدن بتونه جهت یکدست شدن سطح بتونه با دیوار یا سطح مورد نظر
  • روغن الیف برای جلوگیری از خورده شدن محصول توسط سطح
  • قلم مو برای اجرای پالت در نقاط اطراف کلید و پریز و گوشه‌ها
  • غلطک و دسته آن برای اجرای سطح اصلی دیوار یا سطوح دیگر
  • محصول روغنی براق، نیم براق یا مات
  • سینی برای ریختن محصول در آنجا و اضافه کردن تینر جهت آماده سازی برای اجرا
  • تینر یا بنزین برای رقیق کردن محصول

روش استفاده از رنگ روغنی

در بخش بالا یا همان معرفی وسایل مورد نیاز، به ترتیب اشاره کردیم که برای اجرای این محصول به چه ابزارهایی نیاز دارید. با این حال به صورت تیتر وار به مراحل اجرا اشاره می‌کنیم تا شما بتوانید بدون نیاز به تخصص ویژه یا حرفه‌ای، این محصول را بر روی سطح مورد نظر اجرا نمایید.

  • ابتدا بر روی وسایل یا کف محیط کاور چسب دار بزنید تا پالت روی آن ریخته نشود.
  • در صورت وجود سوراخ یا چاله روی سطح، آن را بتونه پر کنید. در نهایت بتونه را پس از خشک شدن (حداکثر ۲۴ ساعت) سنباده بزنید تا با سطح یکدست شود.
  • بر روی سطح مورد نظر روغن الیف بزنید تا پالت شما توسط دیوار یا سطح خورده نشود. این کار را با غلطک و قلم مو انجام دهید. یک روز صبر کنید تا کاملا خشک شود.
  • حال نوبت به درست کردن رنگ روغنی می‌رسد. مقداری از آن را در سینی بریزید و کمی تینر به آن اضافه کنید. مثلا برای یک کیلوگرم محصول، ۲۰۰ گرم تینر نیاز دارید. محصول را به یک قطعه چوب یا فلز هم بزنید تا به خوبی ترکیب شود.
  • وقتی محصول آماده شد، ابتدا از گوشه‌ها شروع کنید که این کار با قلم مو انجام می‌شود.
  • در نهایت از غلطک یا پیستوله برای اجرای سطح اصلی و کل دیوار استفاده کنید. ۲۴ ساعت صبر کنید و سپس لایه دوم را اجرا نمایید. در نهایت پس از ۲۴ تا ۴۸ ساعت، پالت شما خشک خواهد شد.

حداقل و حداکثر ضخامت قابل اعمال رنگ روغنی

اگر بخواهیم شفاف بگوییم، هیچگونه معیار برای این موضوع وجود ندارد. بیشتر نقاشان تجربه کاری را ملاک اجرا و ضخامت این محصول می‌دانند. به طور مثال، شما نمی‌توانید ضخامت لایه اول انواع رنگ روغنی را بیشتر بگیرید تا دیگر نیاز به لایه دوم نباشد. با این وجود، بهترین ضخامت بین ۰٫۵ تا ۱٫۵ میلی‌متر است که استانداردها حدود ۱ میلی‌متر را برای لایه نهایی در نظر می‌گیرند. در نتیجه، برای مشورت بیشتر می‌توانید با کارشناسان متخصص فروشگاه اینترنتی مینیاتور به شماره ۶۷۱۳۳-۰۲۱ مشورت کنید.

ویژگی‌ها و شرایط نگهداری از رنگ روغنی

این محصول در انواع مات، نیم براق و براق تولید می‌شود. هر کدام ویژگی‌های مختص به خود را دارند. به طور مثال، نوع براق، کاملا ضد آب است به راحتی با آب و مواد شوینده می‌توان آن را شست. این موضوع پس از خشک شدن پالت امکان‌پذیر است. حتی نسبت به نور و اشعه خورشید به همراه قارچ، خزه و جلبک هم مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد. در صورتی که نوع مات اینگونه نیست و در برابر آب، آسیب‌پذیر است. بنابراین قابل شستشو هم نیست.

با این وجود، نوع نیم براق خاصیت ضد آب و قابلیت شستشو در شرایط خاص را دارد. این شرایط خاص به معنای احتیاط محض در شستشوی آن با مواد شیمیایی است. یعنی شما نباید از یک ماده شیمیایی خیلی قوی برای شستشوی آن استفاده کنید. حتی برخورد آب با این محصول، عملکردی شبیه نوع مات ندارد و به مرور زمان ممکن است، سطح را پوسته پوسته کند.

از طرفی، شرایط نگهداری هر سه نوع یکسان است. ابتدا باید دور از نور خورشید باشد. امکان دسترسی کودکان به آن محدود شود. درب آن پس از هر بار استفاده، محکم بسته شود تا امکان ورود هوا به داخل قوطی رنگ وجود نداشته باشد. همچنین در کنار وسایل اشتعال زا قرار نگیرد. زیرا بسیار قابل اشتعال است و می‌تواند مشکلات جدی در این زمینه ایجاد کند.

رنگ روغنی باکیفیت را از کجا تهیه کنیم؟

برای خرید رنگ روغنی باکیفیت که متعلق به برندهای با اصالت و محبوب باشد، فروشگاه اینترنتی مینیاتور ایران بهترین انتخاب است. چرا این فروشگاه بهترین انتخاب برای خرید انواع رنگ روغنی است؟ به دلیل اینکه بیش از ۶۰ سال سابقه فروش رنگ، چسب و ابزارآلات را در کارنامه خود دارد. همچنین با بهترین برندهای داخلی و خارجی کار می‌کند. در ضمن شما با یک جستجوی ساده در میان سایت‌ها و فروشگاه‌های حضوری فروش رنگ در شهر تهران و سایر شهرستان‌ها، متوجه تفاوت قیمت عرضه شده فروشگاه مینیاتور با سایرین خواهید شد. این فروشگاه تمام تلاش خود را در راستای عرضه این محصولات با کف قیمت بازار گذاشته است. بنابراین برای ثبت سفارش می‌توانید به صفحه خرید رنگ روغنی مراجعه کنید یا با شماره ۶۷۱۳۳-۰۲۱ تماس بگیرید.

جمع‌بندی

در این مقاله به معرفی انواع رنگ روغنی دیوار، مشخصات، تفاوت‌ها و شیوه خرید آن‌ها پرداختیم. حتی برای آن‌ها که به دنبال روش اجرای این محصولات هستند نیز، به صورت تیتر وار به روش اجرای آن اشاره داشتیم. در ضمن وسایل مورد نیاز و حتی تفاوت این محصول با محصولات پایه آب نیز بررسی شد. درنتیجه این مقاله می‌تواند بسیاری از سوالات شما را پاسخ دهد. در صورت نیاز به مشاوره بیشتر می‌توانید با کارشناسان فروشگاه اینترنتی مینیاتور به شماره ۶۷۱۴۵-۰۲۱ تماس بگیرید. در ضمن برای خرید رنگ ساختمانی، فروشگاه مینیاتور تخفیف‌های شگفت‌انگیزی برای مشتریان قرار داده است. همین حالا به صفحه مورد نظر مراجعه نمایید.

سوالات متداول

آیا رنگ روغن ضد آب است؟

در صورتی که از نوع براق و نیم براق باشد، کاملا ضد آب است. ولی فراموش نکنید که نوع نیم براق، کاملا ضد آب نیست و در بلندمدت می‌تواند مشکلاتی برای سطح مورد نظر شما ایجاد کند.

آیا رنگ روغنی تاریخ انقضا دارد؟

بله. هر محصولی یک تاریخ انقضایی دارد. برای این نوع می‌توان به مطالب درج شده روی قوطی مراجعه کنید.

برای رنگ روغنی از چه حلالی باید استفاده شود؟

تینر یا بنزین که بهتر است تینر انتخاب اول شما باشد.

آیا از رنگ روغنی روی فلزات می‌توان استفاده کرد؟

بله. در صورتی که از نوع براق باشد.

چقدر طول می‌کشد تا رنگ روغنی خشک شود؟

خشک شدن اولیه حدود ۲۴ ساعت زمان می‌برد اما خشک شدن نهایی بین ۴۸ تا یک هفته هم می‌تواند زمان بر باشد. همه چیز بستگی به دمای محیط دارد.

ممکن است شما دوست داشته باشید