نحوه ترمیم ترکهای دیوار قبل از رنگ آمیزی
نحوه ترمیم ترکهای دیوار قبل از رنگ آمیزی چگونه است؟ ترمیم ترکهای دیوار پیش از نقاشی ساختمان، برای رسیدن به سطحی صاف، حرفهای و ماندگار، ضروری است. چه با ترکهای سطحی روبهرو باشید و چه با ترکهای عمیقتر و ساختاری، رفع صحیح این عیوب نه تنها از آسیبهای آینده جلوگیری میکند، بلکه جلوه زیبایی به دیوارهای شما میبخشد. بهترین محصول برای تیم ترکهای دیوار، استفاده از بتونه است. برای خرید اینترنتی بتونه به سایت فروشگاه اینترنتی مینیاتور ایران مراجعه کنید. همچنین از طریق شماره ۶۷۱۳۳-۰۲۱ میتوانید بتونه مورد نیاز خود را سفارش دهید.
زمان خواندن: ۷ دقیقه
چرا باید ترکهای دیوار را قبل از رنگ کردن ترمیم کنیم؟
رنگ زدن روی ترکها بدون ترمیم مناسب، میتواند مشکلات زیادی ایجاد کند. از جمله میتوان به اجرای ناصاف رنگ اشاره کرد. ترکها باعث میشوند رنگ به طور یکنواخت روی سطح ننشیند و خطوط و ناصافیهایی روی دیوار باقی بماند. همچنین پوسته پوسته شدن و جدا شدن رنگ، یکی دیگر از مشکلات رایج در این زمینه است. به طوری که ترکهای ترمیم نشده ممکن است باعث بلند شدن رنگ و پوسته شدن آن شوند.
بیشتر بخوانید: آموزش مرحله به مرحله گچکاری دیوار

نفوذ رطوبت یکی دیگر از مشکلاتی است که در صورت عدم ترمیم ترک میتواند رخ دهد. ترکها ممکن است راهی برای ورود رطوبت به دیوار باز کنند و در نتیجه موجب کپک یا آسیبهای ساختاری شوند. بنابراین ترمیم اصولی ترکها پیش از رنگ آمیزی باعث دوام رنگ و جلوه بهتر دیوار خواهد شد.
حال سوال اصلی اینجاست که نحوه ترمیم ترکهای دیوار قبل از رنگ آمیزی چگونه است؟ پیش از پاسخ به این سوال باید به سراغ ابزارها و مواد مورد نیاز برای این کار برویم.
ابزارها و مواد مورد نیاز
پیش از شروع، ابزارها و مواد زیر را تهیه کنید:
- کاردک
- لیسه
- سنباده (زبر ۱۰۰ و نرم ۲۲۰)
- بتونه آماده یا پودری یا خمیر درزگیر + گچ
- توری درزگیر (برای ترکهای بزرگتر)
- پرایمر یا آستر رنگ
- رنگ مورد نظر
- قلم مو یا غلطک
مراحل نحوه ترمیم ترکهای دیوار قبل از رنگ آمیزی
پیش از هر چیز، ابتدا باید بدانید که در مراحل اصلی ترمیم ترکها، نیاز است که چند نکته اصلی را در نظر داشته باشید. ابتدا بررسی کنید که رنگ شما از چه نوعی است. اگر رنگ شما از نوع اکریلیک پایه آب بود، شما نیاز به بتونه و پرایمر پایه آب دارید. در صورتی که رنگ مورد نظر از نوع روغنی بود، بتونه و پرایمر نیز باید پایه حلال و روغنی باشند.
حال به سراغ مراحل ترمیم ترکها میرویم:
۱- بررسی و شناسایی ترکها
ابتدا نوع و عمق ترک را بررسی کنید. ترکهای سطحی معمولا با بتونه قابل ترمیم هستند اما ترکهای بزرگتر یا عمیقتر ممکن است نشانهای از مشکل ساختاری باشند و نیاز به گچکاری مجدد دارند. در نتیجه اگر ترک دیوار عمیق بود، حتما سطح را دوباره گچکاری نمایید. در صورتی که ترک کوچک بود، میتوانید از بتونه یا نصب توری درزگیری و اجرای بتونه روی آن استفاده کنید.
۲- آمادهسازی سطح
با یک پارچه نمدار، گرد و خاک اطراف ترک را پاک کنید. اگر ترک عمیق است، با چاقوی ابزار آن را کمی باز کنید (به صورت V شکل) تا مواد ترمیمی بهتر به دیوار بچسبند.
۳- پر کردن ترکها
با کاردک، بتونه یا خمیر درزگیر را درون ترک بکشید. ترکهای سطحی با یک بار بتونهکاری پر میشوند، اما برای ترکهای عمیقتر، باید چند لایه بتونه بزنید و صبر کنید هر لایه خشک شود. زمان خشک شدن بتونه نیز بستگی به نوع آن دارد. برای نوع پایه آب حدود ۸ ساعت و برای نوع روغنی حدود ۲۴ ساعت زمان نیاز است. در نتیجه در راستای نحوه ترمیم ترکهای دیوار قبل از رنگ آمیزی، باید به نوع بتونه توجه داشته باشید.

۴- استفاده از توری درزگیر (در صورت لزوم)
برای ترکهای عریضتر، بعد از اولین لایه بتونه، نوار درزگیر را روی ترک بچسبانید و سپس لایه بعدی بتونه را روی آن بزنید. لبههای بتونه را با سطح اطراف هموار کنید.
۵- سنبادهکاری
پس از خشک شدن کامل بتونه، سطح را با سنباده زبر (۱۰۰) صاف کرده و سپس با سنباده نرم (۲۲۰) نرم و هموار کنید. گرد و خاک را با پارچه پاک نمایید.
۶- آستر زدن (پرایمر)
یک لایه پرایمر روی محل ترمیم شده بزنید تا جذب رنگ یکنواخت شود و رنگکاری نهایی زیباتر بهنظر برسد. در واقع وظیفه پرایمر این است که از خورده شدن رنگ توسط دیوار جلوگیری کند. مدت زمان خشک شدن پرایمر پایه آب بین ۲ تا ۴ ساعت است اما نوع روغنی حداقل به ۲۴ ساعت زمان نیاز دارد.
۷- رنگ آمیزی دیوار
پس از خشک شدن پرایمر، دیوار را رنگ بزنید. برای داشتن پوشش بهتر و یکنواخت، ممکن است به دو یا چند لایه رنگ نیاز داشته باشید. بنابراین در راستای نحوه ترمیم ترکهای دیوار قبل از رنگ آمیزی، انتخاب نوع رنگ نیز مهم است. برای محیطهای با رطوبت بالا مانند آشپزخانه، حمام و دستشویی، از رنگ روغنی استفاده کنید. برای محیط پذیرایی و اتاق خواب میتوانید از نوع اکریلیک پایه آب استفاده نمایید.
نکات مهم برای ترمیم موفق ترکهای دیوار
پیش از ترمیم ترکهای دیوار، باید نکاتی را در نظر بگیرید. به طور مثال، برای خشک شدن بتونه یا پرایمر صبور باشید. اجازه دهید هر مرحله (بتونه، پرایمر، رنگ) بهطور کامل خشک شود. در صورتی که سطح مورد نظر خشک نباشد، احتمال کنده شدن آن پس از مدتی وجود دارد.
بیشتر بخوانید: نکات طلایی درباره بتونهکاری انواع دیوار ساختمانی

استفاده از مواد با کیفیت را مد نظر داشته باشید. از بتونه، رنگ و ابزارهای با کیفیت استفاده کنید تا نتیجهای ماندگار بگیرید. برای این کار میتوانید با همکاران ما در سایت فروشگاه اینترنتی مینیاتور ایران با شماره ۶۷۱۳۳-۰۲۱ تماس بگیرید. فراموش نکنید که تمیزی محل کار یک اصل در هنگام نحوه ترمیم ترکهای دیوار قبل از رنگ آمیزی است. محیط و ابزارها را تمیز نگه دارید تا گرد و غبار وارد مواد نشود.
نحوه خرید بتونه از فروشگاه اینترنتی مینیاتور
برای خرید بتونه پایه آب و روغنی میتوانید به سایت فروشگاه اینترنتی مینیاتور ایران مراجعه کنید. سایت مینیاتور علاوه بر تنوع محصولات و در اختیار داشتن نمایندگی بهترین برندهای موجود در بازار، آماده تامین نیاز مشتریان به صورت خرد و عمده است. مزیت اصلی خرید بتونه روغنی از فروشگاه اینترنتی مینیاتور، ارسال رایگان محصول بدون دریافت هزینه حمل و نقل از مشتریان است که این موضوع برای خرید بالای یک میلیون تومان اعمال میشود. برای مشاوره رایگان با کارشناسان فروشگاه اینترنتی مینیاتور، با شماره ۶۷۱۳۳-۰۲۱ تماس بگیرید. همین حالا سفارش خود را به صورت اینترنتی (سایت) و تلفنی ثبت نمایید.
جمعبندی
در این مقاله به نحوه ترمیم ترکهای دیوار قبل از رنگ آمیزی پرداختیم. برای این کار باید علاوه بر انتخاب یک بتونه و خمیر درزگیر مناسب و مقرون به صرفه، ابزارهایی مانند لیسه، کاردک، سنباده و به ویژه رنگ روغنی یا اکریلیک را تهیه کنید. برای مشاوره بیشتر در رابطه با خرید ابزارآلات ساختمانی، خرید آنلاین رنگ و خرید اینترنتی بتونه، به سایت مینیاتور مراجعه نمایید.
سوالات متداول
آیا میتوان بدون تجربه ترک دیوار را ترمیم کرد؟
بله، ترکهای سطحی با رعایت مراحل بالا قابل ترمیم هستند. اما اگر ترک عمیق یا ساختاری باشد، بهتر است از یک متخصص کمک بگیرید.
چقدر باید بعد از بتونهکاری صبر کرد تا امکان رنگ آمیزی فراهم شود؟
بسته به نوع بتونه و شرایط محیط، معمولا باید ۲۴ ساعت صبر کنید تا بتونه کاملا خشک شود.
اگر ترکها بعد از ترمیم دوباره ظاهر شدند، چه باید کرد؟
اگر ترکها بعد از ترمیم بازگشتند، ممکن است علت آن مشکلات ساختاری باشد. در این صورت توصیه میشود با کارشناسان متخصص فروشگاه اینترنتی مینیاتور با شماره ۶۷۱۳۳ تماس بگیرید.
منبع تصاویر: duluxdecoratorcentre و loveproperty