آموزش گام به گام نحوه کاشی کاری با چسب

آیا کاشی کاری با چسب امکان‌پذیر است؟ بله. به راحتی می‌توانید با استفاده از نوع خمیری یا پودری، هر گونه کاشی و سرامیک محیط خانه یا محل کار خود را نصب کنید. برای این کار فقط نیاز به مقداری دانش و ظرافت دارید که بتوانید کار را به درستی انجام دهید. در این مقاله به نحوه کاشی کاری با چسب، نکات مهم، روش‌ها و بهترین برند آن می‌پردازیم.

زمان خواندن: ۸ دقیقه

مراحل کاشی کاری با چسب

آموزش کاشی کاری با چسب چگونه است؟ فرایند کاشی کاری اصلا سخت نیست و به راحتی و با کمی دانش و دقت، انجام می‏شود. نکته مهم در اینجا، روش کار است با انواع چسب کاشی است. برای اتصال کاشی باید از چسب کاشی خمیری یا پودری استفاده کرد. نوع خمیری کاملا آماده مصرف است و نیاز به شرایط خاصی برای اجرا ندارد. به جز فرایند آماده سازی نوع پودری، مابقی مراحل برای هر دو نوع خمیری و پودری مشابه یکدیگر است.

فراموش نکنید که نوع پودری مقاومت بالاتری نسبت به نوع خمیری در برابر محیط‌های با رطوبت بالا دارد. بنابراین استفاده از این محصول در محیط پر رطوبت توصیه می‌شود. نوع خمیری برای محیط‌های متعادل و مکان‌های کم تردد مناسب است.

کاشی کاری

۱- آماده‌سازی سطح

ابتدا سطح مورد نظر را آماده کنید تا بتوانید هرگونه شن، ماسه، کثیفی، چربی و … را از روی سطح بردارید. این کار به چسبندگی نهایی و تمیز بودن کار کمک می‌کند. پس تا جایی که می‌توانید این مرحله را به درستی انجام دهید. زیرا در صورتی که این مرحله به خوبی انجام نشود، احتمال دارد در مرحله دوغاب ریزی با مشکلات متعددی مواجه شوید.

در همین مرحله نیاز است تا برای اینکه بتوانید از خورده شدن چسب یا دوغاب توسط سطح مورد نظر جلوگیری کنید، از یک نوع پرایمر مخصوص و پایه آب استفاده کنید. این موضوع برای سطوح کف و دیوارهای گچی، سیمانی و چوبی نیز صادق است. این کار باعث می‌شود که محصول شما به سطح مورد نظر نفوذ نکند. در نتیجه هزینه نهایی شما با این کار، کاهش پیدا می‎کند.

۲- آماده‌سازی چسب

نوع خمیری هیچگونه نیازی به آماده‌سازی ندارد اما نوع پودری باید کاملا آماده و ترکیب شود. البته برخی از افراد برای اتصال کاشی از چسب ۱۲۳ هم استفاده می‌کنند که کارشناسان فروشگاه اینترنتی مینیاتور به هیچ عنوان کاشی کاری با چسب یک دو سه را توصیه نمی‎کنند. در نتیجه بهتر است از نوع خمیری و پودری استفاده کنید.

همانطور که اشاره کردیم، نوع خمیری نیاز به آماده‌سازی ندارد و درنتیجه پس از باز کردن درب، می‎توانید آن را با ماله دندانه دار روی سطح و کاشی قرار دهید. این در حالی است که نوع پودری باید با آب ترکیب شود تا در نهایت شبیه یک خمیر نرم و منعطف باشد. وقتی تمام این کارها را انجام دادید، نوبت به پخش کردن محصول روی سطح می‌رسد.

۳- ریختن چسب روی سطح و کاشی

حال که محصول شما آماده است، آن را با ماله بنایی دندانه دار هم روی سطح و هم کاشی قرار دهید. چسب را به خوبی پخش کنید تا اتصال نهایی به خوبی صورت بگیرد. در صورت نیاز می‌توانید پخش کردن محصول را در دو لایه انجام دهید تا به ضخامت مورد نیاز برسید. در ضمن فراموش نکنید که مدت زمان قرار دادن کاشی روی سطح وقتی که چسب بر روی آن قرار دارد، بین ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت در نظر گرفته می‌شود. اگر در مدت زمان مشخص کار نصب را انجام ندهید، چسب خشک و بلااستفاده می‌شود.

۴- اتصال کاشی روی سطح

برای اتصال بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه فرصت دارید. به آرامی کاشی را روی سطح قرار داده و با یک چکش لاستیکی، بر روی آن بکوبید. کوبیدن باید بسیار آرام و ظریف انجام شود تا هیچگونه آسیبی به محصول وارد نشود. برای اتصال بهتر است از یک تراز بنایی استفاده کنید تا ردیف کاشی‌ها به درستی چیدمان شوند. مدت زمان اتصال بین ۵ تا ۱۰ ساعت و حتی تا یک شبانه روز نیز طول می‌کشد.

۵- بند کشی یا دوغاب‌ریزی سطح

وقتی کار اتصال به پایان رسید، دوغاب‌ریزی سطح را انجام دهید. این کار باعث می‌شود که بندهای بین کاشی زیبا و به یکدیگر متصل شوند. بهترین نوع دوغاب، ترکیب سیمان سفید و پودر سنگ است که به مقدار لازم با آب ترکیب کنید و آن را در بین بندهای کاشی بریزید. در نهایت وقتی دوغاب خشک شد، سطح مورد نظر را با یک پارچه نخی، تمیز کنید.

نکات و اقدامات پس از کاشی کاری با چسب

مهم‌ترین نکات پس از اتمام کار شامل موارد زیر است:

  • به هیچ عنوان روی سطح راه نروید یا فشار اضافی به آن وارد نکنید.
  • از وسایل خشک ‌کننده سریع مانند پنکه برای خشک کردن سطح استفاده نکنید. اجازه دهید تا محصول به طور طبیعی و در زمان خودش خشک شود.
  • در حین دوغاب ریزی برای بندکشی، هرگز به سطح فشار وارد نکنید.
  • در صورت وجود هرگونه کثیفی روی سطح پس از اجرا، آن را با پارچه نخی یا اسفنج تمیز کنید. زیرا مواد زائد یا کثیفی ممکن به درون بندها نفوذ کند. این کار نهایتا میزان چسبندگی محصول را کاهش می‎دهد.

طرز استفاده از چسب کاشی روی دیوار

کاشی کاری دیوار با چسب چگونه است؟ همانطور که در بخش‌های قبلی اشاره کردیم، استفاده این محصول برای اتصال کاشی دیوار، با استفاده از محصولات پودری و خمیری انجام می‎شود. اگر محیط شما برای سرویس بهداشتی یا حمام بود، بهتر است از نوع پودری استفاده کنید. در غیر این صورت، برای محیط متعادل و با رطوبت کم، نوع خمیری گزینه بهتری است.

طریقه کاشی کاری با چسب شامل مراحل مختلفی است که ابتدا شما باید سطح دیوار را کاملا تمیز کنید. وقتی از تمیز بودن سطح مطمئن شدید، چسب را آماده کرده و بر روی کاشی و سطح بریزید. این کار معمولا با ماله بنایی دندانه دارد انجام می‌شود. در نهایت کاشی‌ها را بر روی دیوار نصب کنید و اجازه دهید تا خشک شوند. پس از آن بندکشی را انجام دهید. در نهایت با یک پارچه یا اسفنج، سطح را تمیز نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر، مقاله «آموزش گام به گام نحوه استفاده از چسب کاشی» را مطالعه کنید.

مزایای کاشی کاری با چسب

مهم‌ترین مزایای این کار می‌توان به سرعت بالای اجرا، زمان خشک شدن پایین تر نسبت به ملات سیمان، وزن کمتر و جلوگیری از بار اضافی به کف و دیوار، کم بودن کثیف‌کاری حین اجرا، مقاومت بالا نسبت به آب و رطوبت، طول عمر بالا، استفاده آسان برای نوع آماده و پودری، انعطاف‌پذیری مطلوب و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد.

معایب نصب کاشی با چسب

برش کاشی

تنها عیب نصب کاشی با چسب، به رطوبت محیط و دوام محصول بستگی دارد. اغلب محصولات از این دست خیلی نمی‌توانند در مناطق با رطوبت بالا و شرجی دوام بیاورند. به همین دلیل طول عمر آن‌ها در این محیط‎ها کاهش می‌یابد. برای رفع این عیب بهتر است پس از پایان مراحل نصب، یک تا دو لایه چسب Z90 بر روی سطح بزنید تا در برابر آب و رطوبت مقاومت کافی به دست آورد.

کاشی کاری با چسب چقدر زمان می‌برد خشک شود؟

به نظر می‌رسد سرامیک کاری با چسب زمان زیادی از شما نمی‌گیرد. از ابتدای فرایند آماده‎سازی تا خشک شدن نهایی دوغاب و تمیز کردن سطح، احتمالا کمتر از ۴۸ ساعت زمان ببرد. گاهی زمان نهایی تا ۲۴ ساعت و حتی کمتر هم تخمین زده می‌شود. با این وجود، همه چیز بستگی به دمای محیط، مهارت اجراکننده و نوع محصول دارد. بهترین دما برای اجرا باید بین ۱۰ تا ۳۰ درجه سانتی‌گراد باشد.

بهترین برند چسب برای کاشی کاری

پیشتر اشاره کردیم که دو نوع چسب برای کاشی کاری مورد استفاده قرار می‌گیرد که شامل نوع خمیری و پودری است. نوع خمیری کاملا آماده مصرف است اما نوع پودری نیاز به ترکیب شدن با آب دارد. اینکه کدام یک گزینه بهتری است، در ادامه به این موضوع می‌پردازیم.

اگرچه قیمت نوع پودری ارزان تر از نوع خمیری است اما در محیط‌های با رطوبت بالا مقاومت بیشتری دارد. بنابراین هرگز از نوع خمیری در محیط‌های با رطوبت بالا استفاده نکنید. زیرا پس از چند وقت، امکان جدا شدن آن از کاشی وجود دارد.

از طرفی برندهایی مانند شیمی ساختمان، غفاری، ساروج، بل و … در زمینه تولید این محصول فعالیت می‌کنند که مارک ساروج بهترین آن‌ها محسوب می‌شود. برای خرید چسب کاشی ساروج، همین حالا سفارش خود را در سایت مینیاتور ثبت کنید.

از کجا چسب کاشی با کیفیت بخریم؟

فروشگاه اینترنتی مینیاتور با نزدیک ۶۰ سال سابقه فعالیت در بازار ایران، آماده تامین نیاز مشتریان عزیز به انواع چسب کاشی به بهترین قیمت و کیفیت است. مهم‌ترین مزیت خرید از فروشگاه مینیاتور، تضمین اصالت کالا است. این روزها کالاهای تقلبی زیادی در بازار وجود دارند که با نام برندهای مطرح به فروش می‌رسند. بنابراین فروشگاه مینیاتور اصالت کالا را برای مشتریان تضمین می‌کند و در صورت بروز هرگونه مشکل، مشتریان می‌توانند محصول مورد نظر را مرجوع و یک محصول دیگر را به جای آن با ارسال رایگان دریافت کنند. همین حالا اقدام به خرید چسب کاشی با بهترین قیمت و کیفیت کنید.

جمع‌بندی

در این مقاله به آموزش گام به گام نحوه کاشی کاری با چسب پرداختیم. دو محصول برای روش کاشی کاری با چسب وجود دارد که شامل نوع خمیری و پودری است. برخلاف نوع پودری که نیاز به ترکیب شدن با حلال آب دارد، نوع خمیری اینگونه نیست. بلکه پس از باز کردن درب آن، قابل مصرف است. با این وجود، در حین اتصال کاشی به سطح، حتما باید به نکات ایمنی و ضروری توجه کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، با کارشناسان متخصص فروشگاه اینترنتی مینیاتور مشورت کنید. همین حالا تماس بگیرید.

سوالات متداول

آیا کاشی کاری با چسب یک دو سه مجاز است؟

برخی‌ها برای اتصال کاشی به جای نوع پودری و خمیری از چسب ۱۲۳ استفاده می‌کنند که به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

بهترین برند چسب کاشی کدام است؟

ساروج.

ممکن است شما دوست داشته باشید