علت شره کردن رنگ | چرا رنگ چکه میکند؟
چرا رنگ شُره میکند؟ علت اصلی شره کردن رنگ یا چکه کردن رنگ از روی دیوار چیست؟ چگونه میتوان از شره کردن رنگ جلوگیری کرد؟ آیا امکان کنترل چکه کردن رنگ حین رنگآمیزی ساختمان وجود دارد؟ در این مقاله به علت شره کردن رنگ، علت چکه کردن رنگ حین نقاشی ساختمان و راههای جلوگیری از آن میپردازیم.
در این مقاله به شره کردن رنگ و اینکه چرا رنگه چکه میکند، میپردازیم. شره کردن رنگ یا چکه کردن رنگ، دلایل مختلفی دارد که در این مطلب درباره کدام از آنها صحبت خواهیم کرد. با این حال، گاهی پیش میآید که شاهد شره کردن رنگ هنگام رنگ آمیزی ساختمان هستیم که دلایل مختلفی دارد.
از جمله دلایل شره کردن رنگ و چکه کردن رنگ، میتوان به خشک نبودن لایه زیرین رنگ اجرا شده اشاره کرد. در این مقاله به علت شره کردن رنگ، دلایل اصلی شره کردن رنگ و راهکاری برای جلوگیری از شره کردن رنگ میپردازیم. برای خواندن ادامه مطلب، مجله مینیاتور را دنبال کنید.
رنگ
دنیای رنگ پر از شگفتی و زیبایی است که محدود به فام و نوع ساختمانی و صنعتی آن نیست. شما به وسیله رنگ میتوانید به دنیای درونی و بیرونی خود، لعاب و زیبایی ببخشید. یعنی هم از نظر تراپی ذهنی و هم نمای دکوراسیون داخلی، فواید زیادی برای انسان دارد. بنابراین اگر عاشق دنیای رنگ هستید، به شما تبریک میگوییم که چنین انتخابی داشته و دارید.
رنگ از نظر نوع، به دو دسته ساختمانی و صنعتی تقسیم میشود. رنگ ساختمانی نیز شامل سه دسته اصلی شامل رنگ روغنی، رنگ اکریلیک و رنگ پلاستیک است. از طرفی رنگهای صنعتی به ۲ دسته اصلی رنگ پلی یورتان و رنگ اپوکسی تقسیمبندی میشود.
رنگهای ساختمانی بنا به کیفیت و نوع آن، عملکرد متفاوتی دارند. به طور مثال، رنگ روغنی براق با رنگ روغنی نیم براق و مات، تفاوت زیادی دارند. رنگ روغنی براق، دارای لایههای بیشتری از پیگمنت و روغن است که میتواند از آن در برابر آب و رطوبت محافظت کند. در حالی که رنگ روغنی مات، اینگونه نیست. یعنی در برابر آب و رطوبت محیط، مقاومت چندانی ندارد.
این در حالی است که رنگهای پایه آب نیز تفاوت دارند. اگر رنگهای اکریلیک براق و نیم براق، ضد آب هستند، رنگ اکریلیک مات و گروه رنگهای پلاستیک مانند تمام پلاستیک و نیم پلاستیک، در برابر آب مقاوم نیستند.
علاوه بر این، گروه رنگهای صنعتی مانند رنگ پلی یورتان و اپوکسی، در برابر آب، رطوبت و مواد شیمیایی مقاومت بالایی از خود نشان میدهند. همه موارد فوق برای گفتن این موضوع شرح داده شد که به سراغ شره کردن رنگ یا چکه رنگ برویم؛ اینکه شره کردن رنگ، چه ارتباطی با نوع رنگ، کیفیت و متریال به کار رفته در آن دارد.
بیشتر بخوانید: مهمترین چالشهای رنگآمیزی ساختمان به همراه راهکار
شره کردن رنگ
وقتی از شره کردن رنگ حرف میزنیم، احتمالا فکر و ذهن ما به سمت دو مسئله میرود. مسئله اول، دلایل شره کردن رنگ حین اجرا است و دلیل دوم شامل چکه کردن رنگ به دلیل کیفیت پایین رنگ میشود. یکی از موضوعات مهم در اجرای رنگ این است که ابتدا باید اجازه داد تا رنگ لایه اول به طور کامل خشک شود. خشک بودن سطح مورد نظر موضوع مهمی است که در صورت عدم رعایت آن، شره کردن رنگ اتفاق میافتد.
علت دوم شره کردن رنگ میتوان به حلال مورد استفاده برگردد. هر کدام از رنگها برای رقیق شدن، نیاز به حلال دارد. مثلا برای رقیق شدن رنگ روغنی، از چه حلالی استفاده میشود؟ حلال رنگ روغنی و سایر رنگهای صنعتی، تینر و بنزین است. این در حالی ست که برای گروه رنگهای پلاستیک و اکریلیک، آب به عنوان حلال شناخته میشود. بنابراین باید دید که برای رنگهای صنعتی و روغنی، آیا تینر مورد استفاده مناسب است یا خیر. همچنین میزان اختلاط حلال با رنگ نیز باید بررسی شود که دقیق باشد؛ وگرنه احتمال دارد که شره کردن رنگ اتفاق بیفتد.
علت سوم کیفیت رنگ تولیدی است. شما باید پیش از خرید رنگ و شره کردن آن، از برند تولیدکننده مطمئن شوید. به هیچ وجه نباید رنگ خود را از برندها بی کیفیت انتخاب کنید. این موضوع میتواند باعث چکه کردن رنگ در هنگام رنگ آمیزی شود. یعنی برندی که رنگ بی کیفیت تولید میکند، چالش بسیاری را برای مصرفکننده به وجود میآورد.
پیشنهاد فروشگاه اینترنتی مینیاتور این است که به سراغ برندهایی تولیدکننده رنگ مانند هپالوکس، سحر، پارس اشن و نیپون بروید. برای خرید رنگ به وب سایت فروشگاه اینترنتی مینیاتور مراجعه کنید.
دلایل شره کردن رنگ به همراه راهکار | ||
موضوع | علت | راهکار |
شره کردن رنگ | خشک نبودن لایه اول رنگ، عدم تناسب صحیح در اختلاط رنگ و حلال، نبود دمای هم سطح بین رنگ و سطح، کیفیت نامناسب و استفاده نامناسب از ابزارهای رنگ آمیزی | اجازه دهید رنگ لایه اول خشک شود، حلال و رنگ مناسب استفاده کنید، از ابزارها به درستی استفاده نمایید، در انتخاب برند رنگ دقت کنید. |
دلایل شره کردن رنگ
دلایل متعددی برای شره کردن رنگ وجود دارد که پیشتر به کیفیت نامناسب رنگ، حلال بی کیفیت و خشک نبودن لایه اول رنگ آمیزی اشاره کردیم. در ادامه بررسی دلایل شره کردن رنگ یا چکه کردن رنگ، به علل مختلف آن میپردازیم. با ما در مجله مینیاتور همراه باشید.
- اختلاف دمای سطح و رنگ
- ذخیره کردن بیش از حد رنگ در قلم مو و غلطک رنگ
- استفاده از سایز درشت برای پیستوله رنگ
- اجرای سریع و با فشار زیاد غلطک رنگ بر روی سطح مورد نظر
- زیرسازی نامناسب سطح
- عدم سنباده زدن نقاط بتونه شده و ایجاد دست انداز بر روی سطح
- استفاده از الگوی نادرست در به کارگیری غلطک رنگ، قلم مو و پیستوله
- رقیق بودن بیش از حد رنگ
راههای جلوگیری از شره کردن رنگ
راههای متعددی برای جلوگیری از شره کردن رنگ یا چکه کردن رنگ وجود دارد که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اگر دمای سطح و رنگ یکی باشد، رنگ چکه نخواهد کرد.
- اگر حلال مناسبی برای رقیق کردن رنگ استفاده شود، شره رنگ اتفاق نخواهد افتاد.
- اگر الگوهای پاششی با ابزارهایی مانند پیستوله، قلم مو و غلطک رنگ به درستی اجرا شود، رنگ چکه نمیکند.
- اگر رنگ لایه اول به طور کامل خشک شده باشد، احتمال شره کردن رنگ به پایینترین حد خود خواهد رسید.
- اگر ضخامت رنگ ذخیره شده در ابزارهای رنگ آمیزی متناسب باشد، شره کردن رنگ رخ نمیدهد.
- اگر کیفیت رنگ از نظر برند تولیدکننده مورد تایید کارشناسان باشد، گام مهمی در زمینه جلوگیری از شره کردن رنگ برداشته خواهد شد.
بیشتر بخوانید: ۹ تکنیک جدید استفاده از غلطک رنگ
جمعبندی
در این مقاله به دلایل شره کردن رنگ یا چکه کردن رنگ پرداختیم. دلایل مختلفی برای شره کردن رنگ وجود دارد که از جمله میتوان به دمای نامناسب سطح مورد نظر و رنگ، زیرسازی نامناسب، خشک نشدن رنگ لایه اول، کیفیت نامناسب رنگ، عدم تناسب بین اختلاط رنگ و حلال، کیفیت نامناسب حلال و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، با کارشناسان فروشگاه اینترنتی مینیاتور تماس بگیرید. گروه کارشناسان مینیاتور آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند.
سوالات متداول
شره کردن رنگ بیشتر به خاطر خشک نبودن لایه اول رنگ، کیفیت نامناسب رنگ و عدم تناسب در اختلاط حلال و رنگ رخ میدهد.
برای اجرای رنگ به ابزارهای مختلفی مانند قلم مو، پیستوله و غلطک رنگ نیاز است. باید مراقب باشید که رنگ به حد کافی در ابزارها ذخیره شده تا از چکه کردن رنگ جلوگیری بعمل آورد. در ضمن استفاده از الگوهای رنگ آمیزی با ابزارها، نکته مهمی در این زمینه است.
بهترین راه این است که رنگ و سطح مورد نظر در یک دمای مشخصی قرار داشته باشند. همچنین استفاده از رنگ و ابزار با کیفیت، آگاهی از نحوه استفاده ابزار و الگوهای آن نیز در جلوگیری از چکه کردن رنگ موثر است.