۵ اشتباه رایج در استفاده از چسب ساختمانی + راهکارهای آن

اشتباهات رایج در استفاده از چسب ساختمانی چیست؟ چسب‌های ساختمانی در نگاه اول شاید ساده به ‌نظر برسند. یک تیوب یا قوطی که فقط باید بازش کنیم و روی سطح مورد نظر بزنیم. اما در حقیقت انتخاب نوع چسب یا استفاده نادرست از آن نه ‌تنها می‌تواند نتیجه کار را خراب کند، بلکه باعث هدر رفتن زمان، هزینه و حتی آسیب به سازه یا وسایل مورد نظر بشود.

در این مقاله به اشتباهات رایج در استفاده از چسب ساختمانی که کاربران موقع استفاده از چسب‌های ساختمانی مرتکب می‌شوند، می‌پردازیم و برای هر کدام، یک راه‌ حل ساده و کاربردی هم پیشنهاد می‌کنیم. پس اگر به دنبال یک راهنمای جامع درباره چسب کاری هستید که هم از اشتباهات رایج آن جلوگیری کنید و هم بهترین نتیجه را از این نوع محصولات بگیرید، تا پایان این مقاله همراه ما باشید. برای خرید اینترنتی چسب ساختمانی می‌توانید به سایت فروشگاه اینترنتی مینیاتور ایران مراجعه نمایید. همچنین از طریق شماره ۶۷۱۳۳-۰۲۱ می‌توانید سفارش خود را به صورت تلفنی ثبت نمایید.

زمان خواندن: ۸ دقیقه

چرا شناخت نوع چسب اهمیت دارد؟

هر کدام از چسب‌ها برای کاربرد خاصی طراحی شده‌اند. بعضی‌ها برای سطوح متخلخل مثل چوب و گچ، برخی دیگر برای سطوح صیقلی مثل فلز و شیشه کاربرد دارند. اگر چسب اشتباه برای سطوح مورد نظر استفاده شود، نه تنها احتمال اتصال را پایین می‌آورد بلکه مطمئنا خیلی زود از سطح جدا خواهد شد.

بیشتر بخوانید: انتخاب چسب مناسب برای پروژه‌های خانگی و صنعتی؛ بررسی راه‌ها و نکات مهم

اشتباهات رایج در استفاده از چسب ساختمانی

برای مثال، چسب چوب روی سطوح پلاستیک اشتباه است. یا استفاد از چسب سیلیکونی روی سطوح روغنی امکان یک اتصال مطمئن را ایجاد نمی‎کند. بنابراین شناخت چسب مناسب برای متریال مورد استفاده، اولین و مهم‌ترین گام برای استفاده از این نوع محصولات است تا به نوعی بتوان از اشتباهات چسب ساختمانی جلوگیری کرد.

انواع اشتباهات رایج در استفاده از چسب ساختمانی

در ادامه قصد داریم به ۵ اشتباه رایج در این زمینه بپردازیم تا شما بتوانید بهترین انتخاب را برای هر کدام از سطوح مختلف داشته باشید. مهم‌ترین اشتباهات عبارتند از:

۱- استفاده از چسب اشتباه برای سطح نامناسب

این موضوع رایج‌ترین اشتباه است که همه ما حداقل یک بار مرتکب آن شده‌ایم. برخی از افراد تصور می‌کنند که همه چسب‌ها برای اتصال هر سطحی مناسب هستند! در حالی که اینگونه نیست و برای اتصال هر سطحی باید از یک نوع محصول مشخص استفاده کرد. به طور مثال، استفاده از چسب آهن برای اتصال سطوح چوبی، نتیجه ضعیفی به همراه دارد. یا استفاده از چسب فوری برای سطوح پلاستیکی می‌تواند آسیب جدی به سطح وارد کند.

با این حال، راه حل چیست؟ قبل از خرید، مشخص کنید که دقیقا قرار است برای چه نوع سطحی محصول خریداری نمایید. زیرا هر کدام از سطوح مانند چوب، فلز، پلاستیک، سنگ، شیشه، بتن، کاشی و سرامیک دارای محصولات مجزایی برای اتصال هستند. در نتیجه مهم است که محصول را برای سطح متناسب با آن خریداری کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، می‌توانید به سایت فروشگاه سر بزنید یا با شماره ۶۷۱۳۳-۰۲۱ تماس بگیرید و سوال خود را بپرسید.

۲- نادیده گرفتن دمای محیط و شرایط رطوبتی

اکثر چسب‌ها در شرایط خاصی عملکرد بهینه و بهتری از خود نشان می‌دهند. به طور مثال چسب اپوکسی در هوای خیلی سرد دیر خشک می‌شود یا حتی به خوبی نمی‌تواند اتصال دو سطح را انجام دهد. از طرفی، چسب آکواریوم روی سطوح مرطوب یا خیس عملکرد مطلوبی ندارد؛ هرچند ضد آب و رطوبت است. بنابراین ویژگی‌های این محصول دلیل بر این موضوع نیست که آن را برای سطوح خیس استفاده کنید. این موضوع برای سایر چسب‌ها نیز صادق است.

برای اینکه بتوانید از اشتباهات رایج در استفاده از چسب ساختمانی که بسیار پیش پا افتاده هستند، جلوگیری کنید، بهتر است به موارد زیر توجه ویژه داشته باشید:

  • همیشه دستورالعمل روی بسته‌بندی را به طور دقیق بخوانید.
  • چسب را در دمای توصیه ‌شده استفاده کنید (معمولا بین ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتیگراد).
  • سطوح قبل از اعمال محصول خشک و تمیز باشد.
  • از تهویه یا خشک‌کن مناسب برای آماده‌سازی سطح استفاده کنید.

۳- آماده نکردن سطح قبل از چسب‌کاری

برخی از افراد بدون اینکه سطح را تمیز کنند، سریعا اقدام به اعمال محصول بر روی آن می‌کنند. این یک اشتباه رایج است که باید جلوی آن را بگیرید. این کار باعث می‌شود اتصال سطح مورد نظر به خوبی انجام نشود و به نوعی دوام نداشته باشد. بنابراین سطح چسب‌کاری باید تمیز، خشک و بدون چربی باشد. گرد و خاک، روغن، رنگ پوسته ‌پوسته یا حتی عرق دست نیز می‌تواند باعث اختلال در عملکرد محصول حین اجرا شود.

چسب و رنگ

به طور مثال، اتصال کاشی یا سرامیک با چسب خمیری روی دیوار یا کفی که گرد و خاک دارد، احتمالا چند روز بعد شاهد افتادن کاشی یا لق شدن سرامیک کف خواهید بود. برای جلوگیری از این کار چه باید کرد؟ همیشه قبل از چسب‌کاری، با دستمال مرطوب سطح را تمیز کنید. در صورت نیاز، با الکل یا تینر روغنی سطح را چربی‌زدایی نمایید

سطوح صاف مثل فلز یا شیشه روا با سنباده بکش تا عملکرد و اتصال چسب بهتر صورت بگیرد. توجه داشته باشید که سنباده مورد استفاده باید نرم و دارای نمره بالایی باشد.

۴- استفاده بیش یا کمتر از حد چسب

برخی از افراد تصور می‌کنند که هر چه مقدار چسب بیشتر باشد، عملکرد و اتصال بیشتری خواهد داشت. ولی در واقعیت امر اینگونه نیست و تنها باعث کثیف تر شدن محیط می‌شود. از طرف دیگر، برخی افراد از آن طرف بوم افتاده‌اند و مقدار کمی از محصول برای اتصال سطوح استفاده می‌کنند که این موضوع نیز استاندارد و اصولی نیست و باید به مقدار لازم بر روی سطح مورد نظر چسب زد.

برای حل این موضوع،  مقدار چسب باید به‌اندازه‌ای باشد که کل سطح تماس رو پوشش بدهد. همچنین اگر با چسب‌های مایع کار می‌کنید، استفاده از کاردک مخصوص استفاده کنید. در چسب‌های دو جزئی (مثل اپوکسی)، نسبت دقیق دو جزء را رعایت کنید. فراموش نکنید که چسب‌های ساختمانی نیاز به فشار و یکنواختی دارد، نه حجم زیاد.

۵- رعایت نکردن زمان خشک شدن و اعمال فشار نادرست

در راستای بررسی اشتباهات رایج در استفاده از چسب ساختمانی، به سراغ پنجمین اشتباه می‌رویم که بسیار رایج است و می‌توان به عدم توجه به زمان خشک شدن و اجرای فشار نادرست اشاره کرد. پس از چسب‌کاری، خیلی مهمه که به چسب فرصت بدهید تا خشک و سفت شود. برخی از افراد بلافاصله پس متصل شدن دو سطح، وسیله مورد نظر را تکان دهید یا یه وسیله سنگین روی آن قرار دهید.

از طرفی  این کار باعث می‌شود که چسب هیچ‌وقت به‌درستی عمل نکند. برای حل این موضوع، به موارد زیر توجه داشته باشید:

  • روی بسته‌بندی چسب، مدت زمان اولیه خشک شدن و زمان کامل سفت شدن نوشته شده است.
  • برخی چسب‌ها در کمتر از ۵ دقیقه سفت می‎شوند اما برای خشک شدن نهایی آن نیاز به ۲۴ ساعت زمان دارید.
  • از گیره یا وزنه برای ثابت نگه‌داشتن قطعه‌ها استفاده کنید.

جدول زمان خشک شدن برخی چسب‌های پر مصرف

جدول زمان خشک شدن انواع چسب
نوعزمان اولیه خشک شدنزمان نهایی
چوب۵ تا ۱۵ دقیقه۱۲ تا ۲۴ ساعت
اپوکسی۵ تا ۱۰ دقیقه۸ تا ۲۴ ساعت
آهن۲ تا ۵ دقیقه۳۰ دقیقه تا یک ساعت
سیلیکونی۱۰ تا ۲۰ دقیقه۲۴ تا ۴۸ ساعت
آکواریوم۱۵ تا ۳۰ دقیقه۴۸ تا ۷۲ ساعت

خرید چسب ساختمانی از فروشگاه اینترنتی مینیاتور

اگه دنبال چسب مناسب برای سطوح مختلف هستید، یک سر به بخش چسب‌های ساختمانی و صنعتی فروشگاه اینترنتی مینیاتور ایران بزنید. فروشگاه ما با تنوع بالا، مشاوره تخصصی و ارسال سریع در خدمت مشتریان عزیز هستیم. در ضمن شما می‌توانید با شماره‌گیری ۶۷۱۳۳-۰۲۱، علاوه بر ثبت سفارش، از مشاوره رایگان با کارشناسان متخصص مجموعه بهره‌مند شوید.

چسب دوقلو

جمع‌بندی

در این مقاله به اشتباهات رایج در استفاده از چسب ساختمانی پرداختیم. ۵ مورد از مهم‌ترین اشتباهات رایج به همراه راه حل مورد نظر آن بررسی شد که شما می‌توانید قبل از خرید چسب آن‌ها را مد نظر خود قرار دهید. با این وجود، استفاده از چسب‌های ساختمانی به‌ ظاهر ساده‌ است اما دقت نکردن به همین نکات ساده می‌تواند دردسرساز شود. بنابراین با رعایت این ۵ نکته شامل انتخاب چسب مناسب، توجه به دما و رطوبت، آماده‌سازی سطح، مقدار صحیح استفاده از محصول و رعایت زمان خشک شدن، می‌توانید دوام نهایی را افزایش دهید. به طوری که مهم کیفیت کار بالاتر می‌رود و هم ماندگاری اتصال بیشتر می‎شود. به طوری که از خرید دوباره چسب و محصولات مشابه جلوگیری می‌کند.

سوالات متداول

از کجا بفهمیم چه چسبی برای چه سطحی مناسب است؟

بر روی بسته‌بندی اکثر چسب‌ها، سطوح قابل استفاده نوشته شده است. همچنین می‌توانید از با شماره ۶۷۱۳۳-۰۲۱ تماس بگیرید و پاسخ این سوال را از زبان کارشناسان متخصص فروشگاه اینترنتی مینیاتور ایران بشنوید.

چرا چسب پس از چند روز جدا می‌شود؟

دلایل اصلی جدا شدن سطح یا کنده شدن اتصال شامل عدم تمیز کردن اصولی سطح پیش از اعمال محصول، عدم تناسب محصول و سطح، عدم توجه به زمان کافی برای خشک شدن محصول و عدم توجه به فشار مناسب روی سطوح مورد نظر پس از اتصال می‌شود.

آیا چسب‌های ساختمانی تاریخ انقضاء دارند؟

بله. هر محصولی به خصوص چسب‌های دوجزئی و شیمیایی مثل اپوکسی، تاریخ مصرف مشخصی دارند. استفاده از محصول تاریخ‌ گذشته باعث کاهش قدرت اتصال و حتی بوی بد می‌شود. قبل از استفاده، حتما تاریخ تولید و انقضاء را بررسی کنید.

ممکن است شما دوست داشته باشید